MIKA

2011-02-24
21:14:50

Torsdag 24 februari.
Hejsan hoppsan!

Sitter uppe och kikar på Indiana Jones - Jakten på den försvunna skatten just nu. Imorgon är det fredag, dagarna bara flyger iväg, helt sjukt.

Igår fick jag testa kameror, lägga saker i goodiebags och lite sånt. Idag har jag fått testa ytterligare lite kameror, installerat en skrivare och en sån blipgrej man blippar varor med, samt testat ifall ett par lampor funkade. Den ena funkade inte, det sa PANG! när jag satte den i kontakten, haha. Uscha. Har också fått göra en skrivuppgift där jag svarat på frågor som t.ex varför jag valde att söka praktik på SP, vad jag vill lära mig, vad jag har för specialiteter inom foto, osv. Dagen har gått jättefort, precis som alla andra dagar. Idag kom också chefen in med en massa semlor som vi fick ta av, mycket mumsigt.

Igår startade bokrean, och jag köpte faktiskt två böcker. Jag är Ozzy, en bok om Ozzy Osbourne, och Älskade syster av Joyce Carol Oates. Ska börja med sistnämnda ikväll, läste nämligen ut min bok Marilyn Manson - Den långa vägen ut ur helvetet, idag på lunchen. Sjuk kille, sjuk uppväxt.. Sen om hälften av det som står i boken är sant kan ju faktiskt diskuteras. Nåväl.

Imorgon ska jag efter jobbet troligen ut med Malou med flera. Skall bli roligt, vi ska ut och käka vet jag iallafall. Är grymt sugen på plankstek, så hoppas vi hamnar på ett ställe där det finns. Höhö.

Nu ska jag koncentrera mig mer på filmen en stund sen ska jag ta och dra mig mot sängen. Ha det bäst!

// Mika

2011-02-21
22:50:07

21 februari.
Första praktikdagen idag! Hur roligt som helst har jag haft, jag har fått gjort iordning i deras lager, fotat med massa roliga objektiv och en finfin kamera, nämligen en canon eos 7d. Jätteroligt faktiskt, och alla är supertrevliga, och jag trivs som fisken i vattnet. Dessa två veckor kommer gå hur fort som helst.

I lördags kom jag hit, självklart var tåget en timme sen, men vad hade man väntat sig? Sen så umgicks jag med Malou, vi gick och kollade vart Scandinavian Photo låg och sen var vi hos henne sen gick vi runt ute mitt i natten och letade efter en lämplig bar där vi kunde sätta oss, och efter många om och men hittade vi en, men där var vi knappt i en timme, sen drog jag hem till Tyresö.
Igår, Söndag så var det slapp och teknikdag, fick nämligen hjälpa morbror och moster med laptopinköp samt fixa den. Roligt roligt ^^,

Imorgon är det praktik igen från 10.00-16-00. Idag var jag där från 10.00 till ca 17.45. Massor att göra och tiden gick hur fort som helst. Träffade Malou en sväng innan jag åkte hem, och nu ligger jag här och har precis skickat in en engelska c-läxa jag egentligen borde ha gjort för ett tag sen, men lyckats, erhm, Glömma bort den, så att säga. Men nu är den gjord och inskickad till min lärare, så nu ska det vara bra.

Nu ska jag sova så jag orkar med ännu en fartfylld dag på Scandinavian Photo.

// Mika

2011-02-18
12:51:46

18 Februari
God förmiddag.
Sitter i sängen som är full av kläder som ska ner i resväskan snart. Vet dock inte riktigt vad jag ska lägga längst ner, haha. Vilka problem man har. Har städat och tvättat vikt tvätt och hängt tvätt på den tid jag varit uppe. Ska snart ut för att se om vi fått någon rolig post, vilket jag tvivlar på.

Imorgon drar jag på praktik, yaay½!

// Mika

2011-02-16
18:21:15

Så...mätt...
URGH!

eller.. jag menar.. Hej!

Sitter här och är fortfarande hur mätt som helst. Jag och Emma har käkat gott, dvs pizza, hemkörning är bra!
Vi beställde två pizzor, som vi delade på, eftersom vi inte kunde bestämma oss för vilken vi ville ha. Nu sitter jag och är så mätt att jag knappt kan stå, haha.

Snaart Stockholm!

// Mika

2011-02-16
11:29:35

16e Februari
God förmiddag.

Gick upp för en och en halv timme sen, och har hunnit städa upp här i lyan. Skönt. Frågan är vad jag ska göra nu. Vet att jag lite senare ska dra och panta lite flaskor jag har här, och gå ut med soporna. Sen har jag inte den blekaste aning.  Skönt ändå. bara slappa liksom.

Har väl inte så mycket mer att säga, kanske skriver mer ikväll..

Ha det!

// Mika

2011-02-15
20:03:23

15e Februari
Hej på er.

Den här dagen har bara flugit iväg. Hade foto först där vi inte gjorde ett jota, (som vanligt... .___.), sedan hade vi klassråd och svenska. Hängde med Jasmine på stan en sväng och kikade runt. Vi mötte Stina och Linnea på stan, och Linnea var överlycklig, hon hade precis varit på systemet för första gången, hon fyller nämligen 20 år idag! ^^
Innan hon gick in sa hon: Det här känns ju nästan kriminellt..
haha hon är väl för söt.
Åkte hem runt halv tre och gjorde inte så mycket, plockade ihop lite och så. Sedan har jag mest legat på soffan och latat mig.

Imorgon är jag ledig, och då ska jag städa ihop mer, vill ju inte komma hem om 5 veckor till en skitig lägenhet, hehe.

Snaaart praktik!

// Mika

2011-02-14
18:10:16

Alla Hjärtans Dag
God kväll!
Sitter och har precis smällt i mig lövbiff med potatiskroketter och vitlökssmör. Underbart gott. Fick bli lite lyx idag. Tur man har lyx i frysen ibland, hähä. Insåg också när jag grävde i min frys att det enda jag har är Piggelin, en Billys Pan Pizza och några kycklingfiléer, samt lite pommes och kroketter. Ska tillreda kycklingen imorgon hade jag tänkt. Sen är frysen tom i princip, så jag får ta och handla lite kött och annat mumsigt när jag kommer hem från praktiken, onödigt att handla massa nu.
Mja, då fick ni veta vad jag har i min frys, haha.

Dagen idag har bestått qav samtal med syon, och jobbat lite svenska. Hade ingen lektion alls idag, men var ändå duktig och gick till skolan, haha.

Ska ta och betala min Tv-räkning nu så slipper jag göra det sen, sen ska jag ta och diska det lilla, sen plocka ihop lite, sen ska jag nog ta och sätta mig i soffan och mysa för mig själv, hihi.

Ha en fortsatt trevlig alla hjärtans dag allihop. :)

// Mika

2011-02-13
17:27:44

13 Februari
Hej på er! Tog en lång helgpaus från bloggen som ni kanske märkt. Helgen har bestått av jobb, tok med syster och Emily, samt melodifestivaltittqnde med Carro. Har varit en trevlig helg. Har även färgat håret. Inte helt nöjd då jag vill ha det rödare, men ska nog lägga i mer rött på torsdag, om det inte kommer fram mer när jag tvättat håret dvs.

Imorgon börjar första skoldagen på sista veckan på fem veckor. På lördag drar jag på praktik och kommer inte hem förrens i början/mitten av vecka 12. Ska vara i både Stockholm och Göteborg, ser verkligen fram emot det. Som tur är kommer jag ha dator och mobilt bredband med mig när jag är borta så jag kommer inte vara helt borta från omvärlden, så att säga.

Nu ska jag ta och diska, annars blir jag bara sittandes här.

Ha det bra!

// Mika

2011-02-09
17:52:19

CUPCAKE

Bakat cupcakes med min egengjorda citronfrosting idag. Om någon vill ha receptet på det är det bara att fråga. Muffinsbasen är Citronkaksmix :)

Muffinsformarna är från Åhléns :)

// Mika

2011-02-08
17:40:53

ÄNTLIGEN!
JAG ÄR KLAR MED PROJEKTARBETET! Ni anar inte hur skönt det känns. Skall lämna in det på torsdag när jag är i skolan igen, för imorgon är jag nämligen ledig, och det ska jag ta vara på.
Hm, ja. Ville bara säga det. ^_^

// Mika

2011-02-07
21:33:59

Jäkla skit :(
Hejsan. Min dag har varit blä, eller den blev åtminstone det när jag kom hem från skolan och skulle kolla om anmälningsdatumen till NTI YH kommit upp. Då står det att det jag vill plugga till skall läggas ner eller liknande. Så jävla typiskt. Sen kollade jag runt på andra sådana utbildningar, men självklart är detsånna som kostar 40.000/termin eller 61.000. Vem fasen har råd med sånt egentligen?

Så är väldigt ledsen just nu och vet inte vad jag ska göra, vad jag ska söka till, om jag ska ens söka till någonting, eller om jag ska ta ett sabbatsår, flytta till Göteborg och försöka få jobb där. Jag vet ingenting längre pga det. Och jag vill verkligen inte vara kvar här i Dalarna, och jag vill inte till Stockholm heller. Jag vill, och SKA till Göteborg.

Åh.. Jag vet inte alls nu. Alla drömmarna krossades precis, känns det som. Some help please?

// Mika

2011-02-06
23:58:20

Söndag 6e februari.
Lite bilder från när jag satt och väntade på bussen. HDR-effekter är kul! ^^
Bilder från gårdagen kommer så fort som möjligt. :)

 

 

 

 


// Mika

2011-02-05
14:07:56

The Naked Truth.
God eftermiddag. Lördag idag, och jag har hunnit fika med min faster Bisa, samt fixat till presenten till Christina. Har också förfixat mitt hår, så nu sitter jag och ser förjävlig ut i huvudet, men det blir bra när det är klart. haha.
Ikväll bir det födelsedagsmiddag hos Christina som sagt, kommer bli mycket trevligt. Mycket fina bilder kommer att komma upp i veckan också förhoppningsvis, iallafall om det blir lika roliga bilder som förra året, haha. "Är det inte lite varmt här..? Vi kanske borde öppna ett fönster." åh, interna skämt <3

Iallafall. Många av klasskompisar och andra som aldrig sett mig osminkad.. Höh. Så ja. Bjuder på en sån bild. The Naked Truth, så att säga.


Oredigerad direkt från kameran.. Blek och glad, eller något.

// Mika

2011-02-04
11:23:40

Fredag 4e Februari
Hejsan. Orkade inte skriva igår som ni/du kanske märkte. Jag hade iallafall prov i Filmkunskap/Kulturhistoria igår, och jag skrev tre a4 med text på båda sidor av papperena så var väl tusan om det inte ska gå bra, haha.

Bussresan hem igår var blä. Skulle ju ha åkt tåg, men självklart blev det bussersättning. Så när vi bytte i Vansbro till en annan buss, så krånglade den så vi blev över en halvtimma sena. tillslut kom jag hem, då åt jag lite mat, sen ställde jag mig i duschen, sen la jag mig i sängn i hopp om att kunna somna i någorlunda tid, men nej. När jag väl somnade drömde jag massa skumma saker. Men men.

Mestadelen av mina kläder sitter mycket lösare. Crosstrainer ftw! <3

// Mika

2011-02-02
18:09:34

Ledig dag - fullt upp.
Hejsan. Idag har jag varit på Kupolen i princip hela dagen. Träffade Piirho där och vi gick runt och kikade lite, fikade och pratade om allt och inget. Har köpt födelsedagspresent till Christina också. Själv hittade jag ett halsband för 30 kronor, som ser nästan precis likadant ut som mina örhängen jag köpte på Lindex förut. Trevligt trevligt. Har precis slängt i mig lite mat, och nu ska jag plugga inför filmkunskapsprovet jag har imorgon.  Och imrgon åker jag hem, hihi.

// Mika

2011-02-01
21:05:54

Skola och tacotallrik
Hejsan. Kom precis ut ur duschen. Idag hr det varit skola, som bestått av Foto C, Klassråd, Svenska B och prov i Engelska C. Lite lagom roligt. Efter skolan så mötte jag upp Emma och Angelica och vi drog till Willys och handlade. Vi har nämligen ätit Tacotallrik idag, efterrätt blev fruktsallad med banan, äpple, honungsmelon, apelsin och granatäpple, med vaniljvisp till. Hur gott som helst var det. Efter detta ställde jag mig och diskade, sedan stod jag på crosstrainern en stund.

Imorgon är jag ledig. Då skall jag dra mig mot Kupolen i Borlänge och kika efter jeans, samt en smyckeshållare och en låda att ha mina nagellack i. Kan ju hoppas att jag hittar något av det. Ska också leta efter lite presenter. Jappjapp.

// Mika