MIKA

2009-06-28
20:39:49

2009-06-28
God kväll.

Idag städades det igen, usch så tråkigt, men men. Åkte hem, gjorde en packningslista inför Arvika, och sen åkte jag och mor och handlade lite. Efter det åt vi, och sedan började jag packa.
Har även pantat ett x antal ölburkar. Nåväl.

Imorgon bär det av till Arvika med Malin. Ska bli skoj, det vi ska göra är att sitta vid festivalområdet vid WC och ta betalt. Nice nice. Nej nu ska jag återgå till att inte göra någonting.

Kommer inte kunna skriva förrens nästa måndag. Men ni klarar er nog. Har det bra!

// Mika

2009-06-27
20:26:23

2009-06-27
Hejsan!

Idag har jag städat hela dagen. Inte alls skoj i värmen faktiskt. Men men.
Har inte så myket att säga, nu ska jag se på nån film..

// Mika

2009-06-27
00:38:44

Natten till 2009-06-27.. Om GBG
Hallå!
Nu är jag hemma ifrån Göteborg, och det har varit en bäst vecka. Ville inte åka hem idag, usch usch.
Lika bra att jag skriver i dagordning vad som har hänt. Here we go.

Torsdag:
Idag åkte jag till Alex, kom fram 16.30 till Göteborg. Vi åkte hem till honom och ja vi myste mest resten av kvällen :)

Fredag:
Idag gjorde vi en jordgubbstårta med jordgubbar, nonstop och ananas, det var väldigt mumsigt ^_^
Sen myste vi massa, såklart!

Lördag:
Vi myste idag, och sen på kvällen hyrde vi film, och när vi kom hem upptäckte jag att min plånbok var borta.
Vi letade både ute och inne och Alex frågade i videobutiken, men ingen plånbok syntes till. Kom på att på vägen tillbaka från videoaffären att en väldigt obehaglig gubbe gick väldigt nära mig när han gick förbi, så antagligen så snodde han min plånbok ur min ficka. Inte trevligt, så det blev till att spärra kort och ha sig.

Söndag:
Idag polisanmälde Alex mamma min plånbok som stulen och sånt, och så var jag med när Alex, hans bror samt deras morföräldrar kollade på datorer, då Alex skulle köpa en ny då hans dator gått sönder. Gjorde nog inte så mycket mer den dagen.

Måndag:
Idag var vi nere på stan, och så virrade vi runt på/i Hisingen för att leta efter en affär som jag skulle till, Nämligen Art Ceramic. Vi hittade tillslut dit, men de hade inte den saken jag skulle ha bränd, men de var vänliga nog att de skulle bränna en åt mig och sen skicka den med deras bekant som skulle ner till Borlänge någongång under sommaren, så de skulle höra av sig. Jättesnällt tyckte jag. Sen åkte vi ner till civilisationen och gik runt, och så såg vi på Antichrist på bio också. Bra film, men man blev lite illa till mods vid vissa scener. Rekommenderas itne till väldigt känsliga personer, om man säger så.

Tisdag:
Idag var vi också nere på stan och då köpte jag en napp till bebisen min bror och hans sambo får i slutet av augusti, en svart napp som det stod Mum - Dad på. Hihi.
Köpte även två pocketböcker, som jag visserligen redan läst, men det var längesedan och jag gillade dem.
Vi åkte hem och myste sen. ^_^

Onsdag:
Idag gick älsk upp rätt tidigt och skulle köpa dator. Jag stannade kvar i sängen och sov tills han kom hem igen.
Sen satte han ihop datorn och sånt och sen slappade vi bara hela dagen, massa skönt faktiskt!

Torsdag:
West Coast Riot idag! Vi gick upp vid 10-tiden och åkte in till Frihamnen vid 12 ungefär, vi var väl framme runt 12.45. Mötte min bror med vänner där, och Alex lämnade av mig där.

Gick runt och tittade lite, tänkte köpa en No use for a Nametröja, men de var så fula att jag ångrade mig.
Micke med vänner skulle in på ölområdet, och dit fick inte jag komma in först. Men sedan pratade min bror med vakten och garanterade att jag inte skulle dricka något osv osv, så jag fick komma och gå som jag ville under hela dagen sedan. Vi gick som sagt in på ölområdet, pojkarna tog  några öl, och jag satt där med mitt vatten. Mig gjorde det ingenting, dock såg alla andra ut att lida åt mig. Men hur gott kan det vara med ljummen öl egentligen? Inte alls gissar jag.
Vatten är bra.
Iallafall, vi gick mot scenen där No Use For A Name skulle spela, och intog några platser hyfsat nära scenen. De körde gång, och efter en stund spelade de två av mina favoritlåtar med dem, på raken! Coming Too Close och Chasing Rainbows. Ooh så jag sjöng då, glädjetårarna sprutade inombords.

Efter den spelningen gick vi ner mot stan för att pojkarna skulle in på systembolaget och sedan äta, så jag åt jag också. Efter det gick vi till någon skum park, och där satt vi en stund, men sedan gick jag för att träffa Alex och hans vän Sacha (som torterar en me sin förbannade mobilkamera hela tiden.. -mummel- bitch -mummel- Iallafall så kollade vi på massa iranier som halvbråade med några konstnärer som stod på deras plats tyckte iranierna, dock var det tvärtom. Efter ett tag blev det McDonalds då de två skulle äta. Jag satt och drack vatten och glodde ut på folk. Indianer, konstnärer, iranier och rosahåriga människor.
Sen gick vi runt och glodde lite överallt, och efter lite om och men så satte vi oss på något slags café en stund.
Ringde till min bror och hörde vart de var någonstans, och frågade om de skulle in på WCR-området snart, och de skulle det. iallafall inom 45 minuter ungefär.
Så ja vi gick dit de var, på The Dubliners, och där var de glada i hågen allihop. Efter en stund satte jag mig med fyllona där, och Alex och Sacha gick och hittade på något mer intressant skulle jag tro. ^_^

När jag satt där på Dubliners, med mitt kära vatten, så började en av min brors bekanta glo på mig något så kopiöst. Sen flyttade han sig närmre mig, och började babbla på. Sen försökte han mata mig med en och samma jordnöt i ca 5 minuter innan han förstod att jag inte ville ha någon jordnöt som legat i cigarettaska på ett bord som nästan var dränkt i öl. Sedan började han fråga om jag var Cigarettfri, alkoholfri och drogfri, och jag svarade ja på alla tre frågorna. Sen sa han: Är du alkoholfri också?! Herregud. Det var som fan. Vad gör du då här? Jag svarade att jag var här för att vänta på att min bror med fler skulle ta taxin till WCR-området. Han frågade vem som var min bror och jag svarade att det var Micke. Då började han skratta först, sen pratade han inte med mig mer, haha!
Jag, bror Micke samt hans vänner Mantas och Rask tog en taxi till WCR, och i taxin satt Mantas och var smått jobbig mot taxichauffören. Stackars honom.

Väl framme gick vi in i ölområdet och bara stod där. Sedan började Pennywise spela och vi gick till scenen för att se. De var helt okej, inget jag lyssnar på dock. När de slutat spela följde jag med dem in på ölområdet igen, fick vara ölhållare en liten stund. Sen gick jag iväg en stund innan Social Distiortion började spela och kollade runt lite på sakerna som fanns att köpa på området. Hittade dock inget intressant. Sen träffade jag på min bror igen när Social Distortion började spela, och jag stod med honom, Mantas och Rask. Grym spelning måste jag säga. Skitskoj när de körde Ring of Fire och alla, då menar jag ALLA, sjöng med. Underbart. De slutade spela ca 23.05, och då kramade jag min bror och sa hej då, sen gick jag för att möta Alex på spårvagnshållplatsen. Vi åkte hem, och det första jag gjorde när jag kom in var att dricka massa vatten, haha. Sen satt jag i sängen en stund, sen ställde jag mig i duschen, då jag både luktade rök och öl över hela mig, och framför allt i håret. Usch usch.

Fredag:
Idag åkte jag hem.. inte alls kul :(

Usch vilket långt inlägg detta blev.
Nåväl. Nu ska jag se på Chihuahuan från Beverly Hills sen sova.
Imorgon ska jag börja städa undervåningen av min brors hus.. JIPPIEEE!! Not..

// Mika

Btw, bilder från veckan finns på:

http://perilousdisease.bilddagboken.se


2009-06-17
23:00:07

2009-06-17, trött
Hejsan människor.

Sitter och segar i min soffa på mitt rum. Skall nog snart bege mig mot sängen och slå på någon film, vi får se om det blir Queen of the Damned eller någon annan ikväll :)
Imorgon åker jag som sagt till min älskade Alex, och då kommer jag inte blogga alls under den veckan, för nu ska jag ägna min tid åt honom, så det så. Ska bli väldigt skönt att få vara med honom en stund. Underbart helt enkelt.

Nej, hej på ett tag!

// Mika

2009-06-17
18:17:47

2009-06-17

God kväll..

Idag vaknade jag halv tolv, och sen dess har jag inte gjort så mycket. Var ju meningen att jag skulle hjälpa min bror att rensa garderob, men det hade han gjort själv tydligen. Oh well. Har nyss ätit grillad fläskkarré med potatisgratäng och grönsaker, det var massa gott ^_^
Ska snart ner och handla lite så jag kan göra en macka inför resan imorgon, åker så pass tidigt att jag itne kommer vilja äta direkt på morgonen så. Åker buss till Karlstad, och drä väntar jag i ca 2,5 timmar, sen åker jag tåg därifrån till Göteborg ^^
Längar massvis!

// Mika

2009-06-16
19:48:06

2009-06-16 ,trött
Usch, har städat och hängt tvätt hela dagen, så är redigt trött nu. Blev inget med Malin, för hon behövde också städa massa. Imorgon ska jag sova, hjälpa min bror att rensa garderober samt packa lite tills jag ska till Alex.
Blir nog bra.

-gäsp-

// Mika

2009-06-15
15:24:28

2009-06-15
Hejsan..

Idag vaknade jag halv tio, och ja jag duschade och hade mig sen vid halv tolv gick jag till biblioteket och skulle låna en bok, men de hade den inte inne så de skulle smsa mig då de hade fått in den igen. Gick till apoteket för att köpa Treo till min mor, sen tänkte jag att jag skulle köpa någon keramiksak på Maritas Hobby och Keramik, men de hade stängt, såklart.. Gick hem, och efter ett tag ringer min bror och ber mig vara barnvakt lite, så jag var det i en timme, och nu är jag hemma, och har skittråkigt... Igen. Ingen bra start på sommarlovet direkt.. Men men. På torsdag åker jag till Alex som tur är :)

// Mika

2009-06-14
21:01:39

2009-06-14 - Toner från Svartåsen
:O Omg, en ganska givande rubrik!

Nåväl, för det första vill jag gratulera min klasskompis Emma på hennes 18årsdag, och Paula i Mp1b ( som snart blir mp2b) på hennes 17årsdag. Grattis till er!

Okej. Idag har jag varit ute hela dagen, mamma och jag åkte till Rörbäcksnäs redan vid 10-tiden.  På vägen dit så stod det rätt som det var en ko mitt i vägen, och lite fler kor på sidan av vägen och bara tittade på oss. Jättesöta! Väl framme i Rörbäcksnäs åkte vi till kyrkogården och där satte vi nya blommor på graven där min mormor, morfar, och två av mina morbröder ligger, samt graven min gammelfarfar, gammelmormor och några gammelfastrar ligger. Efter vi satt blommor på gravarna så gick vi in i affären i närheten och köpte bullar och Ramlösa. Efter det åkte vi upp till Norra Löten och parkerade bilen och sedan fick vi åka buss upp till Svartåsen, där pjäsen var. Vi kom fram dit vid 13-tiden, och vid 14-tiden började allt. Och fy satan så kallt och regningt det var. Usch. Men pjäsen va jättebra, och vi fick oss många skratt. I pausen mellan akt 1 och 2 så pratade vi md folk som mamma känner, och så fick vi tillgång till att gå in i den gamla stugan, där mamma bott många somrar när hon var liten. Det var trevligt, och inne i stugan var ju också alla skådespelare och de hade tänt en brasa, så det var varmt och skönt där inne. Akt 2 började, och när den slutat så var allt klart, och då hälsade jag och mamma lite på hästarna, sen såg vi min ena faster och min farmor så vi pratade med dem ett tag, sen åkte vi med bussen till Norra Löten, och därifrån åkte vi hem.

Nu ligger jag och slöar samt tittar på Interview with the Vampie, och efter den blir det att se Queen of the Damned igen. Hihi..

Lägger ut lite bilder här också..

// Mika

Kossor


Bröllop - Alltså. Ni skulle ha sett brudgummen hur han betedde sig, hahaha.


"Per-Erik Persson" vill flyga till Paris, haha.


Nästan alla som medverkade. Japp, det står en man i gul kycklingdräkt där, ni ser inte fel.
Det är nämligen så att det fanns en gång i tiden en ilsken och smått galen tupp på gården.

2009-06-13
19:05:25

2009-06-13

God dagens!

Idag har jag varit till Falun och hämtat lite grejer i lägenheten, samt städat lite där.
Innan vi åkte till lägenheten var vi inne i stan, och där köpte vi sånna bodys till bebisar på Myrorna, ska ju bli faster för tredje gången i slutet av augusti. Spännande.
Sen åkte vi till lägenheten som sagt, och hunden var med, jätteduktig var hon, massa tålmodig och allt. Mattes lilla sötvovvs är hon. Ja, sen åkte vi till Mora efter att vi gjort klart i lägenheten, och där gick vi runt på Dollarstore och Ica Maxi, samt åt på McDonalds, bara för att jag skulle få de där lite halvtuffa glasen de ger bort nu om man beställer plusmenyer.
Nåväl, ikväll blir det Simpsons och Sjätte sinnet.

Ha det.

// Mika

2009-06-12
19:53:03

2009-06-12
Hejsan.

Idag har jag fått mig ett par nya skor, och så har jag och mor blivit bjudna på mat hos min bror Micke.
Dagens bästa var när jag sa hej till deras ena hund Buse ( som egentligen heter Rick ) och så svarar den äldsta utav de två brorsönerna jag har: Han heter Rick, den där tjocka!
Jösses så vi skrattade, allihop, både jag, Micke och mamma, och Katina skrattade hon också när hon fick höra vad Anthony hade sagt. Småbarn är så söta.

Imorgon bär det av till Falun igen för att ta med lite fler saker hem till mamma, sen ska vi väl skutta runt på stan en sväng.

// Mika

2009-06-11
20:27:09

2009-06-11 ,långtråkigt

Åååh, jag har så grymt tråkigt. Jagg går bara runt och suckar. Vad ska man hitta på?

// Mika

2009-06-11
17:51:22

2009-06-11 ,shopping..
Eller nja.. Men jag har åtminstone införskaffat mig ett par nya byxor. Hurra för mig!.. eh.
Mja och så köpte jag och mamma glass från Hemglass också. Gott är det.
Och det är fortfarande skitväder, så ikväll ska jag se på Queen of the Damned och kanske V för Vendetta.
Det visar sig..

// Mika

2009-06-11
12:51:11

2009-06-11
God dagens.

Börjar med att berätta om gårkvällen.
Kom till avslutningen runt 20-tiden, då var det inte så mycket folk där, och jag gick en tipspromenad som gick runt i lokalen. Kom förövrigt tvåa i den så jag fick mig en colaburk. Jag och Eva-Lena spelade lite bowling sedan, men efter första serien så bytte hon ut henne mot min bror, så vi spelade en serie. Det gick inte så bra för varken honom eller mig.
Sen efter ett tag blev det mat, och gud så gott det var, grillad fläskkarré med potatissallad och sallad. Jättegott, och jag tog med en köttbit och potatissallad till mamma, som hon fick gratis. Sen satt jag och ritade lite halvt oseriöst, och hjälpte personalen med lite olika saker, typ fylla på saker, sitta och se ifall folk kom och skulle ha mat, osv. Mja, det var väl kvällen. :)

Idag vaknade jag 10.30 av att min hund Sunni låg bredvid mig i sängen och myste. Vi låg kvar i sängen i en kvart ungefär och bara myste, sen gick vi upp, släppte ut Sunni och Bira på bakgården (ja den är inhängnad), och jag satte mig vid datorn en stund, och sedan började jag städa mitt rum, och det gick både fort och bra. Otroligt hur fort det går att städa ett litet rum. Eller ja så jättelitet är det inte men ändå.
Och nu vill jag måla nån keramiksak. Helst en drake eller något. Har inte gjort det på hur längesen som helst.
Får se om min mamma kanske vill köpa en åt mig, hihi.

// Mika

2009-06-10
19:49:50

2009-06-10
Hejsan.

Nu är jag hemma hos mamma, och skall om en stund gå till Mimes Bowling på Dölavslutningen.
Idag i skolan gjorde vi inte alls mycket, städade skåp och fikade. Åkte till Borlänge 15.20, och klockan 16.30 åkte jag ifrån Borlänge till Malung.
Nu har jag ju äntligen sommarlov, och det känns så underbart skönt.
Och nu är det bara 8 dagar kvar tills jag åker till älskling ^_^

// Mika

2009-06-09
20:26:20

2009-06-09

Hmm.
Fick precis frågan av en i Mp1b om vår klass skulle till Kålgårn ( ett ställe där det ofta förekommer fester, vad jag fattat det som)  imorgon efter skolavslutningen. Jag visste ingenting om det förrens nu. Det känns bra att hela klassen i princip planerat något utan att säga någonting. Man blir bra irriterad ibland.
Aja..

// Mika

2009-06-09
14:10:59

2009-06-09 ,städat
Hej.

Nu har jag städat lite, så gott det gick, innan dammsugaren itne ville suga upp all damm och skit. Och jag kan inte byta dammsugarpåse heller, för jag vet inte hur man gör. Jävla hightechdammsugare som är skitsvår att ens öppna, sen gör man antingen sönder dammsugarpåsen eller dammsugaren om man ska förska byta. Iaf jag. Nej, så det får mamma hjälpa mig med och visa mig hur man gör på lördag.

Men vad ska jag göra nu då.. Är grymt rastlös... Ska åka och panta flaskor lite senare ikväll, men det är då det.. Hm..
Aja.

// Mika

2009-06-09
12:23:04

2009-06-09
Halloj.

Idag är jag ledig, för jag och Emma ringde till vår svenskalärare och frågade om vi verkligen behövde komma dit, då det var vår enda lektion då vi båda är klara med både datakunskap och MPR. Så idag ska jag städa, ska börja om en liten stund, måste vakna lite till först. Otroligt skönt att få sova lite längre än vanligt.
Imorgon är det sista dagen i skolan. Jag tar med mig lite packning hem redan då, och på kvällen ska jag på Döls avslutning ( Döl är där jag jobbar någon gång ibland om de behöver extra personal osv. ) De bjuder på bowling så ska nog bowla lite med min bror, samt de säljer grillat kött, sallad och potatissallad för en 20lapp, så jag ska väl äta där också.

Oh well. Nu ska jag slappa lite till, sen blir det att städa.

// Mika

2009-06-08
18:31:28

2009-06-08 ,drömmar om framtiden
Sitter i skrivande stund och tittar på Legally Blonde samt kikar runt lite på  Uppsala Universitets hemsida, och upptäckte att det fanns en kurs som hette Egyptens pyramider och tempel - En bild av världen som jag också velat gå på. Jag ser nu att det är en sommarkurs, och det är ju perfekt sen, om jag gjort ett läsår, har sommarlov, då kan man ta den kursen, och sedan börja på ett nytt läsår (har för mig det är två läsår, har ingen riktig koll) just nu.
Något annat intressant jag hittade, so inte har med egyptologi och sådant att göra är kurser i Isländska och Ryska. Jag vill faktiskt lära mig de språken, vet inte varför, men de fascinerar mig väldigt mycket. Hittade även en kurs som hette Runkunskap samt kurser med namnen Runologi. Det är också något jag tycker är fascinerande, alla dessa runstenar. Jag hade gärna velat veta vad det står.

Det är mycket man vill, ack så mycket. Men jag har hela livet på mig, ingenting kan hindra mig från att göra det jag vill, utom jag själv. Å andra sidan så kanske jag inser om två år att jag inte alls vill lika mycket som nu. Men det visar sig.
Ta en dag i taget, som man brukar säga.


// Mika

2009-06-08
16:23:10

2009-06-08
Halloj!

Är hemma i lägenheten efter en ganska slapp dag i skolan samt en tur på stan. Köpte mig ett par slip in skor som jag bara kan dra på mig lite snabbt i sommar, samt en deo från H&M men det var ju inte lika intressant direkt.
Imorgon är jag ledig, för jag och Emma ringde till vår svenskalärare och frågade om vi verklgien behövde komma imorgon, och det sa hon att det behövde vi inte, vilket är väldigt skönt, så kan man sova lite längre, samt jag har mycket tid till att städa hela lägenheten, och packa lite saker.
Kvällen ska jag tillbringa med Simpsons, Family Guy och nån/några filmer skulle jag tro. Samtidigt som jag sitter framför datorn såklart. Hm hm hm.

Nu ska jag fortsätta sega, vi höres.

// Mika

2009-06-07
21:35:00

2009-06-07 ,i Falun
Hejsan..

Nu är jag hemma i lägenheten, har precis kommit ut ur duschen, och är läskigt sugen på lantchips och tzatsiki. Fy så gott det hade varit. Har dock inget av detta, men har popcorn, så funderar på att poppa lite sådana. Hm, vi får väl se.

Mja har inget mer intressant att skriva..

// Mika

2009-06-07
13:44:31

2009-06-07
Hejsan.

Igår var jag som sagt med Malin, vi var hos henne en sväng, sen gick vi ner och åt pizza, och sen köpte vi glass .
Vi gick hem till henne igen och såg på en film som hette Killshot. Jag gillade den. Kom hem vid 00-tiden.

Idag sov jag till halv tolv, och sen dess har jag ätit frukost, och suttit framför datorn. Inte speciellt givande kanske.
Åker hem till Falun ikväll, och jag har bara måndag, tisdag och onsdag kvar sen har jag sommarlov.

Mitt sommarlov ser ungefär ut såhär:

Se pjäsen Toner från Svartåsen 14 juni
Vara hos Alex 18-26 juni
West Coast Riot 25 juni
Arvikafestivalen 29 juni - 6 juli
Fylla år 12 juli
Städa min brors hus obes. datum.
Guida Malin runt i Falun en dag i sommar.

Sen vet jag inte riktigt, vi får väl se :)

// Mika

2009-06-06
15:02:30

2009-06-06
Hello.

Sov till 13.00 idag, vaknade av att hundarna började skälla som fasen av att mamma kom hem.
Idag är det nationaldagen och hm mja, jag ska nog inte fira den speciellt mycket. Ikväll ska jag och min vän Malin äta pizza, och jag ska överlämna hennes presenter, som legat hemma här hos mor sen påsklovet. Bättre sent än aldrig säger man ju, hehe. Nu ska jag nog googla på lite Egyptensaker, nyhetsbrev osv. Jag skriver väl ett inlägg om jag hittar något vettigt.

// Mika

2009-06-05
18:22:30

2009-06-05 ,min nya kjol
Hejsan.
Är hemma i Malung nu..  Mja.

Och min kjol har kommit, dock fick jag inga rättvisa bilder på den alls, varken när den satt på eller låg på golvet.
Men ni får väl se dem iallafall..

// Mika



2009-06-05
09:04:46

2009-06-05 ,hero of war
Hero of War med Rise Against.
Favoritlåten just nu.  Lyssna på den här:
www.youtube.com/watch?v=TdXq20oJlC0



He said "Son, have you seen the world?
Well, what would you say if I said that you could?
Just carry this gun and you'll even get paid."
I said "That sounds pretty good."

Black leather boots
Spit-shined so bright
They cut off my hair but it looked alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children, they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They took off his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

She walked through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So I lifted my gun
And I fired away

The shells jumped through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed with a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what they see
Just medals and scars
So damn proud of me
And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it's a flag that I love
It's the only flag I trust

He said, "Son, have you seen the world?
Well what would you say, if I said that you could?"

2009-06-05
08:16:45

2009-06-05

God morgon.
Vaknade tio i åtta och hade klockan på halv nio, men jag gick upp ändå och duschade, så nu har jag all tid i världen på mig för att packa inför att jag ska åka hem till mamma, samt sminka och ha mig. Skönt.

17 månader idag, och fler ska det bli! <3
Löv dig, A <3

// Mika

2009-06-04
21:39:05

2009-06-04 ,egyptolog
Tanken med den här bloggen var egentligen att jag skulle skriva om mina drömmar om att bli egyptolog, och om Egypten och nya arkeologiska fynd osv. Men än har jag inte skrivit ett enda dugg. Så jag tänkte göra det nu när jag ändå inte har något bättre för mig. Jag tänkte börja med att förklara hur mitt intresse för forna Egypten väcktes.

Upptäckten av intresset
Jag var alltid nyfiken av mig när jag var liten, och det är jag fortfarande, och har sedan unga år varit fascinerad av gamla, antika saker. Men mitt intresse för Egypten väcktes på riktigt när min bror var barnvakt åt mig för herrans många år sen.
Jag skulle sova hos han och hans sambo, och sen kunde jag väl antagligen inte sova så jag smög ner till min bror som satt i vardagsrummet och tittade på Mumien. Han sa något i stil med att jag kunde bli rädd om jag såg den, men det struntade jag i och satte mig i soffan och tittade fascinerat. Det var alltså filmen Mumien (nyinspelningen från 1999) som väckte mitt intresse för Egypten, och historia överlag.

Varför vill jag bli arkeolog/egyptolog
Ja, enda sedan jag började skolan har jag velat bli arkeolog. Jag blev delvis retad för mina intressen, och när vi skulle göra teckningar om vad vi ville bli när vi var stora så följde jag de andra tjejerna i klassens mönster och ritade att jag ville bli frisör, vilket inte alls stämde. Visst var det kul att leka med hår, men jag brann för något helt annat. Jag blir även smått retad även nu när jag snart är 17 år för mina, inte till synes vanliga framtidsdrömmar, men nu tar jag det lite lättare än vad jag gjorde då. Jag visste att jag ville vara i Egypten och gräva, det var, och är fortfarande, mitt mål.

När jag i höstas glodde runt på Uppsala Universitets hemsida upptäckte jag något som hette Egyptologi, alltså arkeologi fast specielinriktat på just Egypten. Jag blev överlycklig och ringde min mor direkt och sa: Jag har hittat min drömutbildning nu! Jaha, sa hon, och vad är det då? Jo, sa jag, det finns en kurs, eller ja, flera kurser inom Egyptologi på Uppsala Universitet. Mamma frågade om det itne var väldigt svårt att ta sig in på just det universitetet, och jo det var det ju, men inte just på de kurserna. Och när jag mailade lite frågor till människan som hade hand om kurserna eller hur man ska säga, så sa hon att man garanterat kommer in på kursen så länge du har alla betyg som krävs, och det kommer jag att ha efter att jag gått ut gymnasiet. Varför man kommer in garanterat på just de kurserna är för att intresset är så överdrivet stort, och just därför kommer alla in. Vilket var jättebra, och jag frågade också om kursrna kommer finnas kvar år 2011, och det skulle de göra. Jag blev hyper, och sen dess har jag bara velat att vi skulle ta studenten snart så jag fick börja med det jag verkligen vill, och har längtat efter i så många år!

Blaha
1922 upptäcktes Kung Tutankhamuns grav av den brittiske arkeologen Howard Carter, och det sägs vara en av de största upptäckter inom arkeologin. Det sägs att det fanns kammare fulla av guld och andra skatter, och även andra saker som egyptierna trodde att Tutankhamun kunde behöva i livet efter detta. Tutankhamun är också känd eftersom han blev farao redan vid 9 års ålder, men dog 9 år senare, förmodligen blivit mördad.
 

// Mika.
P.S
Förhoppningsvis kommer det fler sådana här inlägg i framtiden, och då ska jag även försöka skriva om fler fynd i Egypten samt om arkeologer som varit där, osv osv.
D.S.

2009-06-04
16:48:54

2009-06-04
Hejsan.
Idag har jag varit i skolan, där vi först fikade på Johans lektion, sedan hade vi svenska en snabbis, sen kollade vi på en konsert, efter det hade vi matte som vi inte gjorde något på, och sen hade vi idrott, och då spelade vi brännboll. Brännboll är skoj.. Och jobbigt. Jag som är så pass otränad borde inte ta i så förbannat när jag spelar, men det är ju så roligt.
Men men, ibland får man lida, nu har jag asont i benen och höften ( höften hade jag ont i sen innan men nu är det lite värre), och är stel som tusan. Men vad gör man inte för att ha lite kul ibland.
Imorgon har jag sovmorgon fram till 10.50, och då har jag engelska, och då ska jag få göra ett gammalt nationellt Englska B reading prov. Spännande. Sen ska jag prata med Ernesto en snabbis för att få reda på hur det gick på mitt prov, sen åker jag hem till Malung och är hundvakt hela helgen..
hm..
Ja just det, efter skolan idag åkte jag hem och ja, sen dess har jag suttit och ritat. Var längesen jag gjorde det på fritiden nu, och resultaten blev väl helt okej för att det varit så lång tid  sen sist. Nåväl..

// Mika

2009-06-03
21:04:04

2009-06-03 ,kjol
Glömde nog nämna igår att min mor har köpt en kjol till mig på tradera.com La in den på minneslistan för att jag tyckte den var ganska fin, och hon ringde mig och var nästan hyper över att jag tyckt det, och som tur var så var det en köp nu-vara, så hon köpte den direkt, och blev jätteglad för att jag hittat en kjol jag ville ha. Tänk att man kan bli så glad över att ens dotter vill ha ett särskilt klädesplagg. Hon är söt min mor.  Mja... och varför skriver jag om det? Jaadu... Det vet jag inte, hade lust att skriva, men jag visste inte om vad. Och nu ska jag se på Hide and Seek som går på 6an.

// Mika

P.S

För den som är intresserad så är kjolen jag fått snarlik denna:
Bild på den riktiga kjolen kommer kanske till helgen, för då har den förhoppningsvis kommit

(bild lånad från odiumclothing.net)



2009-06-03
15:05:39

2009-06-03, skoldagen
Dagen var väl okej, indisk temadag typ hela dagen. Det var två som snackade om nån utbytestjosan och ja massa blah, sen såg vi nån film, som var fel film, vi skulle egentligen se någon annan men allt strulade. Sen hade vi rast ett bra tag, och klockan 13 så fick vi lära oss indisk dans... det var udda, konstigt och man blev yr. Jag gav upp efter ett tag.

Aja..

// Mika

2009-06-03
07:20:37

2009-06-03

God morgon.
Fick ingen sovmorgon idag, fick mail från min mentor att vi som har bild ska vara där innan. Jobbigt. Oh well.

Jag har fått en ny favoritlåt.. Hero of War med Rise Against. Hörde den första gången i bilen påväg hem ifrån Falun i fredags. Så otroligt fin låt.
http://www.youtube.com/watch?v=TdXq20oJlC0

// Mika

2009-06-02
21:22:08

2009-06-02 ,sovmorgon imorgon.
Som rubriken lyder, imorgon har jag sovmorgon. får sova ända till klokan 8 imorgon! Wohoo..
Hm. Ja provet gick helt okej. Nej, just nu orkar jag inte uppdatera..

// Mika

2009-06-02
12:18:20

2009-06-02 ,håltimma i ca tre timmar
Hejsan!
Sitter i skolan, har ingen mer lektion idag, men har dock prov klockan 15.00 i filmkunskap.  Ska sätta mig någonstans och plugga lite mer så jag kan få minst ett VG på provet. 

På fredag har jag sovmorgon, plus att jag slutar tidigare, så då kommer jag hem till Malung rätt tidigt. Skönt som tusan. Komma hem till hunden. Och min brors hundar. Saknar dom. Är tomt att inte ha något som ligger i vägen vart man än ska.
Mja.

// Mika

2009-06-02
07:25:33

2009-06-02
God morgon..

Jag ville inte alls upp ur sängen när klockan ringde.. Vill sova mer!
Men men, det blir inget av med det, tyvärr. Skolan idag består av svenska, sen datakunskap som jag inte behöver gå på, och sen har jag inget mer då MPRen är slut. Sluta tidigt hade jag gjort... om det inte vore så att jag ska ha prov klockan 15.00. Så jag ska stanna i skolan hela dagen. Men men..

När jag kommer hem vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Slappa mest tror jag. Mja..

// Mika

2009-06-01
16:24:02

2009-06-01 ,pluggat
Hejsan.

Skoldagen var helt okej fick gå tidigare från sista lektionen.
Har precis läst ett par gånger i papperet till filmkunskapsprovet jag ska ha imorgon. Jag hoppas innerligt att det går bra.
Hum, nej nu ska jag fortsätta glo på Simpsons.

// Mika

2009-06-01
07:20:41

2009-06-01
God morgon..

Ny dag, ny månad.. Det känns som att det nyss var nyår och blev år 2009, men nu har det gått ett halvår. Spännande.
Jag är så sjukt trött, ändå har jag sovit som en stock. (Förlåt alex att jag somnade <3) Idag blir det skola, sen fortsätta plugga hemma, så jag kan andra delen i filmkunskapsprovet som jag ska göra imorgon. Sen ikväll är det Shrek på tv, så antar att jag ska se på det. Mja vi får se..

// Mika