MIKA

2011-05-31
07:43:08

31 maj 2011
Gd morgon!

Sitter och väntar på att frå dra mig mot bussen till skolan, för sista lektionsdagen på gymnasiet. Svenska och Foto C står på schemat, samt klassråd.

Efter skolan ska jag fika med Henny, sen åker jag hem till Malung tills på torsdag.

Min lillasyster fyller 17 år idag, massa med grattis till henne! :)

// Mika

2011-05-30
20:18:12

Denna till?
Vad tror ni människor om den här tunna tröjan till klänningen?

2011-05-30
20:16:06

Studentklänning - CHECK!
Idag har jag sprungit runt på Kupolen i timvis med Henny och Julia. Innan vi drog till Kupolen gick jag in på Gina Tricot här i Falun för att införskaffa min studentklänning. Sen for vi mot Kupolen där jag införskaffade mig torrschampoo, en ring och en ny plånbok. Helt okej dag!

Klänningen:

 

// Mika

2011-05-30
08:38:16

30 maj 2011
God morgon! Har precis vaknat och ska snart dra igång med det sista av städningen, gjorde det mesta igår kväll faktiskt. Skönt att ha det gjort, haha.

Dagen kommer bestå av städning och sedan en tripp till Kupolen med Henny.  Jag uppdaterar mer ikväll :)

// Mika

2011-05-25
22:22:28

Onsdag den 25e maj
Hejsvejs. Idag har jag gjort allt utom det jag skulle göra, haha.

Sov till halv tio men låg och drog mig en timme, sen upp och satt mig vid datorn, sen fixade jag till mig och drog ner på stan och köpte en ny kalender och var upp till skolan och hämtade en blankett. Sen åkte jag hemåt, och hjälpte Emma att bära en massa kartonger och lådor och sopsäckar från hennes lägenhet, samt har burit upp hennes brors grejer till lägenheten, så har haft fullt upp. Emma gick  härifrån för en timme sen ungefär, blev sen middag för oss, sen satte vi oss i soffan en stund.

Imorgon är det skola igen, då har jag foto och filmkunskap, och mellan de lektionerna följer jag Emma till Lager 157 i Sågmyra, hon ska införskaffa ett par skor. Sedan åker jag hem till Malung efter filmkunskapen, och på fredag är det jobb som gäller på kvällskröken.

Möööh. Inte mycke kvar nu. Nästa vecka har jag bara lektioner på tisdagen, övrigt är det inga lektioner/jag är ledig. Hääärligt värre. Sedan veckan där på är det studenveckan. Sjukt, haha. Men skönt.

Hm, ja.

// Mika

2011-05-24
21:52:06

Sommarens mål
Yes. Innan sommaren är slut ska jag bland annat:

* Ha kommit jäkligt långt med körkortet, både teoretiskt och praktiskt, nu jävlar ska det köras, passa er malungsbor, jag ska ut på vägarna! Tänkte ha körkortet klart i september någon gång. Wish me luck!

* Komma i den där jäkla klänningen jag köpte på New Yorker för några månader sen. Den kommer på, men det ser inte så bra ut.. Än..

* Ha varit på Liseberg med lövsi och åkt karusell (haha vilket mål.. nåväl. :D )

* Förhoppningsvis åtminstone fått erbjudande på någon lägenhet i Göteborg

I den ordningen också ungefär. Körkortet är fasen prio ett just nu. Har en som kan övningsköra med mig, så nu gäller det att gå handledarkurser och så vidare, sen är det bara att börja köra. Skrämmande, men kul!

// Mika

2011-05-24
18:49:25

Nya glasögon och julijobb
Hejsvejs! Sitter här och gör lite engelska, men ack så trögt det går. Har mina nya glasögon på mig som jag ska ha när jag sitter vid datorn, och det är så ovant Ögonen har verkligen inte vant sig och jag har sån huvudvärk, jösses. Mina andra glasögon jag kommer ha oftast är jättebra, jag ser klart och tydligt, haha.

Idag fick jag samtal av min chef som sa att jag gärna fick jobba i sommar om jag ville, och självklart ville jag ju det. Skulle egentligen inte ha blivit någonting med Döls sommarverksamhet men nån myndighet hade visst bestämt sig för att det skulle det visst, så hela juli har jag jobb. Eller ja, måndagar, onsdagar och fredagar. Och det är ju alltid något. Blev jätteglad när han ringde och erbjöd mig jobbet.

Imorgon är jag ledig och ska då fortsätta plugga, sen dra ner en vända på stan skulle jag tro, om det är fint väder.

Har itne så mycket mer att säga tror jag. Hm.

// Mika

2011-05-23
22:28:23

Hemma i Falun
Hejsan svejsan igen. Är nu hemma i Falun, har dock varit det i cirka två timmar, men har haft annat för mig än uppdaterat här. Gick in till grannen Emma en sväng, se duschat och pratat med mor i telefon. Även fått i mig lite havregrynsgröt. (Intresseklubben antecknar febrilt). hurridurr. Imorgon är det dags för skola igen, sen ska jag hämta ut mina nya glasögon och sen ska jag och Emma och kanske Angelica äta tacotallrik här hemma. Omnomnom. Wää. Finns inte mycket mer att säga än tack och god natt.

// Mika

2011-05-23
17:37:58

On my way back..
... till Falun that is. Tre timmar kvar tills jag är där. Har suttit på den här bussen sen 12.15, klockan är nu 17.34. Är i Falun 20.30.

Har haft underbara dagar i Göteborg hos min fina lövsi, och snart ses vi igen då han kommer hit om drygt två veckor.

Det gick för några timmar upp för mig att jag har 4 skoldagar kvar. Imorgon och torsdag, samt måndag och tisdag nästa vecka, annars är jag ledig, då nästa vecka är det ledighet pga Kristi Flygardag och sånna saker, sen veckan därpå är det studentveckan, vilekt betyder no plugg at all. Skrämmande det där. Men skönt, haha.

Såhär kul har jag haftr på bussen för övrigt:



Jappjapp.

// Mika

2011-05-17
09:20:00

17 maj
Gratulerer med dagen alla norskar där ute!
Sitter i skolan och har precis gjort fotoprov. Svarade på allt och det kändes bra, så jag hoppas att jag får högt betyg på det också, annars jäklar!
17e maj idag. Norges nationaldag. Som sagt, Gratulerer med dagen allihop! Idag åker jag till världens bästa lövsi. Kommer dit 23.17 ikväll. Sova på tågen? YES SIR! soova <3
Har ingenting mer att säga direkt, såå.. Baii baii! :)
// Mika

2011-05-16
22:19:20

Isak Klevestrand
Tog ju lite kort på min kompis Thereses son i lördags. Bjuder på ett par stycken här :)









// Mika

2011-05-16
16:15:27

16 maj 2011
Hejsan! har varit lite dålig på att uppdatera några dagar, förlåt för det.

Sitter just nu med hårfärg i håret då skiten blev knallorange efter två tvättar.. Dåligt. Får hoppas färgen nu håller bättre. Still red.  Idag hade vi nationellt muntligt prov. Gick väldigt bra faktiskt. Vi fick också veta hur det gått för oss på det skriftliga, och jag är grymt nöjd över migg VG-. Fick även veta av Thore att jag har MVG på hela ARL-kursen. Så skönt!

Imorgon åker jag till min fina Alex ett par dagar. Ska bli skönt att komma iväg och slappna av ett tag faktiskt.  Bara massa mysska det bli.

Nu ska jag strax skölja ur hårfärgen. Vi hörs!

// Mika

2011-05-12
09:09:37

Kul man kan ha ;)
skall slänga i mer rött på måndaaag ^^

2011-05-12
07:40:26

Yay! (mamma, tjuvkika inte!!!)
Tja. =D

2011-05-11
18:08:27

11 maj!
Idag är det en månad -1 dag tills studenten stundar! SKÖNT!

Onsdag idag, vilket betyder att jag varit ledig hela dagen, hur skönt som helst. Vaknade klockan 11, drog mig i cirka 20 minuter innan jag gick upp och åt fruskot och började städa. Sedan tog jag mig ner på stan och har beställt nya glasögon, som förhoppningsvis kommer nästa eller nästnästa vecka. Gled runt i värmen ett tag, sedan när jag satt på bussen hem fick jag ett sms från Henny som tyckte att jag skulle dra dit på kaffe och kladdkaka, så hoppade av bussen vid henne och satt där några timmar.

Nu har jag precis övat in lite tal och skrivit klart det, och tagit tid. Det blir typ 5 minuter, härligt, trodde att det skulle bli mycket kortare, men det blev perfekt.

Ska snart hoppa in i duschen sen slappa vidare, läsa lite engelska kanske. Blir nog bra. Kolla upp biljetter till Göteborg också, drar dit på tisdag ganska säkerligen. Skönt med minisemester faktiskt, behöver det känner jag.

Nu ska jag sluta babbla. Imorgon kommer det upp bild på håret ;)
// Mika

2011-05-10
21:57:20

Nytt hår och värme
Tjo. Sitter här och är svinnöjd över mitt hår. Tänker inte säga vad jag gjort, det får ni se sen nämligen, höhö. Mamma ska inte få se förrän på torsdag eftermiddag, och klasskompisarna (förutom Emma då, som fixade på mig) får inte se förrän på torsdagsmorgonen när jag kommer till skolan. Är sjukt nöjd iallafall, oh yes.

Det är så varmt och skönt ute, helt underbart, man vill jubla över vädret verkligen. Hoppas det håller i sig nu bara. :)

// Mika

2011-05-10
09:00:03

In School
Hej och hå. Vi har lärarfri lektion och jag vet inte riktigt vad jag ska roa mig med, ska se om jag hittar några bilder att redigera eller något, orkar inte bara sitta och sitta liksom. Idag blir det skojsigt, då ska vi experimentera lite, Emma och jag. Det blir nog ganska så awesome faktiskt.
Nästa vecka lutar det åt att jag åker till min lövsi, om det går som jag vill. Hm. Nej, leta reda på lite bilder att pilla lite på nu då.
// Mika

2011-05-09
20:48:21

jäkla blogg.se!
Blogg.se vägrar lägga upp mitt inlägg från igår.. ska försöka få upp det så fort som möjligt..

//  Mika

2011-05-08
19:21:04

8 maj!
Hejsan! Inte orkat uppdatera på ett par dagar. Eller ja. Inte haft tid! :O I fredags var jag först och handlade med Emma inför kvällen, sen så åkte vi hemåt, jag ¨åkte ner på stan igen och hämtade ett par skor som varit på lagning ( som senare gick sönder på kvällen igen, bara att slänga bort .__.) sen var det bara att slänga sig i duschen och fixa i ordning sig för kvällen.

Lite efter sju kom resten av folket, dvs Linnea, Stina, Jasmine och Jessica. Angelica kom med oss hem när jag och Emma skulle hem från handlingen. Vi började grilla och äta, sen gick vi in till mig och satt och pratade en stund, sen drog vi ner på stan, och jag, Emma och Angelica gick på Etage medans de andra gick till Stina. Hade en grymt rolig kväll, och hoppas att vi hinner med minst en till innan vi slutar skolan!

Igår åkte jag hem, och väl på tåget ringer min chef och ber mig hoppa in  på kvällen för att han som egentligen skulle jobba var sjuk. Så blev jobb igår, men innan det så var vi och åt grillat hos brorsbarnen.

Idag har jag åkt hem till Falun igen, sen städat och handlat, ätit mat och pluggat lite, och ska snart slänga mig i duschen, ska bara bjuda på lite bilder från fredagen :)











// Mika

2011-05-05
15:09:14

5e maj!
Hej på er!

Sitter och njuter av att ha en nystädad lägenhet, och över att min skoldag var kort. Slutade efter Fotografisk Bild-lektionen ( där jag framkallade film, hurrdurr). Åkte in till stan och gick på synundersökning.

Jag avskyr att gå till optikern faktiskt. Är värre än att gå till tandläkaren, eftersom jag alltid får så dryga besked. Min syn blir bara sämre och sämre verkar det som, visar sig att jag tydligen ska ha två par glasögon. Ett par när jag sitter vid datorn och läser, och ett par som jag ska ha annars. JIPPIE!!! Jättekul. Not. Vette tusan hur man ska fixa det där. Men men,  det ordnar sig förhoppningsvis på något vis. Man kan ju intala sig det iallafall.

Åkte hem efter en sväng på stan och började nöstada lägenheten, samt handtvätta ett linne jag ska ha imorgon på vår tjejkväll. Städning är bra terapi, varför har jag inte kommit på det tidigare för? Aja,bättre sent än aldrig sägs det ju.

Om ungefär en timme ska jag till Henny och käka lite, hon bjuder på mat idag nämligen, inte helt fel. Skitbra för mig också, så slipper jag lorta ner det jag diskat rent nyss, haha.

Jag behöver införskaffa mig en ny plånbok, kalender och lite annat. Fast pengarna räcker inte riktigt till, så det får nog vänta ett tag till.  Hm.

// Mika

2011-05-04
22:52:24

4e Maj
Hejsvejs!

Sitter hemma i lägenheten igen, kom hem vid 21.00. Trodde jag skulle komma hem tidigare men hade glömt att 702an går knas så kom hem klockan nio idag ändå. Nåväl. Har hunnit skicka in en jobbansökan idag samt sökt två lägenheter i Göteborg. Inte för att jag komme få någon av dem, men ändå, man kan ju prova. :)

Imorgon är det torsdag, då har jag bara en lektion - foto, sen ska jag på synundersökning, sen lämna in ett par skor på lagning, och lite sånt.  Ska äta hos Henny också, skall bli trevligt att umgås med henne igen, har inte gjort det på ett tag nu. På fredag blir det käk med några tjejer från klassen, med eventuell utgång på Etage. Kan bli spännande, aldrig varit där, så vi får se hur det är.

Veckorna går så sjukt fort, det är snart slut på vecka 18. Snart är det  slut på allt vad skola heter. Läskigt.

// Mika

2011-05-03
23:17:31

Ingen rubrik
Dagen idag har varit bra, fast halvbra. Fick veta att jag fått högsta betyg på mitt projektarbete, jätteskönt! Gjorde svenskaprov idag också, vet inte riktigt hur det gick, men jag gjorde iallafall mitt bästa. Det har gått så bra nu ett tag att jag tillåter mig själv att låta det gå lite dåligt om det skulle vara så. Kan inte gå bra hela tiden.

Åkte hem till  Malung halv tre, kom hem halv fem. Senare på kvällen tänkte jag gå till Micke men halvvägs dit dummade sig min mage (som den hållt på i ett flertal veckor nu), så mamma fick komma och hämta mig. Segt som tusan, men men.

Imorgon ska jag vara lite barnvakt, sen åker jag tillbaka till Falun igen på kvällen :)

// Mika

2011-05-03
07:40:34

3e maj
Hejsvejs! Sitter här och väntar på att klockan ska gå så jag kan dra mig mot bussen till skolan. Det blir en kort dag idag, jag har foto, klassråd och sedan svenskaprov. Drar hem till min fina mamma idag efter skolan och blir kvar där över natten.

Nu ska jag ta och borsta tanden och dra mig, ha det bra allihop! =)

// Mika

2011-05-02
20:20:45

Oldies
Bjuder på lite bilder jag tagit förut.















// Mika

2011-05-02
17:44:35

2 maj 2011
VART FAN TOG SOLEN OCH DET FINA VÄDRET VÄGEN?!?!?!?! Gaaah! När klockan ringde imorse så snöade det ute. Jag som tänkte gå till skolan idag. Men inte när det snöar, ICKE! Så tog bussen. Och under dagen har vädret bara blivit värre och värre, jag begriper verkligen inte. Helknasigt.  Jag vill ha fint väder och sol! Fasen om det inte är det på fredag, då blir jag ledsen som fan.

Iallafall. Är lite glad ändå idag, fick reda på mitt resultat på ARL-proven. MVG på båda, fan va härligt, jag är grymt stolt över mig själv faktiskt. Så det så.  Har annars idag bokat synundersökning och gått på stan med Jasmine, mycket trevligt faktiskt. Har suttit och pluggat svenska ett tag, hunnit äta lite också till och med. Perfa.  Nu ska jag in till Emma en sväng och snacka lite med henne. Höhö

// Mika

2011-05-01
19:33:35

1 maj 2011
Hejhopp!

Igår var jag på 20års-kalas. Trevlig kväll måste jag säga.

Idag har jag åkt hem till Falun, dammsugit i lägenheten, ställt iordning käk och pillat ihop kollage av rockstad:falun affischbilderna, (vilket ord oO ) och skickat iväg dem. Ja och så har jag mailat iväg min processbeskrivning till min filmkunskapslärare också. Herregud så effektiv jag är ibland.

Imorgon är det skola igen. Jag går i skolan i knappt 4 veckor till. Helt sjukt. Sen är det slutt. Overkligt känns det, men det lbir nog bra. Känner mig fåordig idag, så nu har jag babblat klart. Hejsvejs!

// Mika