MIKA

2012-11-28
19:39:38

28 November 2012
Yoyo alla människobarn!
 
Imorgon åker jag till Köpenhamn, detta till ära ahr jag bytt hårfärg. Igen. Nu är jag blå. Svartblå.
 
Tänkte att ni ville veta.
 
Pöss hej!

// Mika

2012-11-26
19:53:44

26 November 2012
Hej på er.
Idag är jag lite seg, lite off sådär ni vet. Varit i skolan hela dagen lång, kom hem, åt mat, och nu sitter jag här och lyssnar på min sovande pojkvän som snart ska iväg på ett nattpass.
Ni som gillar att kika på när folk streamar datorspel borde lätt gå in på http://www.twitch.tv/marathonggamingtv Önska spel också, det uppskattar dem!
 
Annars då? Jo, pepp som fasen på torsdag då vi ska till Danmark. Ska nog försöka slänga i lite färg i håret innan dess, svart som natten får det bli. Om jag orkar. Men eftersom jag bara går halvdag imorgon och ledig på onsdag ska det nog bli bra.
Imorgon ska jag och fixa ögonbrynen också. Tok, men gött. Sist färgade jag dem, det blev bra, men färgen höll väl inte superlänge. Men men. Nu ska jag noppa och färga. Gött mos att låta nån annan göra jobbet, haha. Svärmor ska göra nya fransar. Så fåfänga vi är. Men det får man vara.
 
Vad ska man ha på sig i Danmark då tro? ska lätt ha med mina plastbyxor som jag skrev om i lördags iallafall. Och vanliga byxor. Sen får vi se. Det löser sig nog förhoppningsvis.
 
I fredags handlade jag förresten klart nästan alla julklappar, sa jag det? Har beställt hem lite andra julklappar till mig själv och svärmor också, från e.l.f Cosmetics. De är bra. Billigt, och superbra smink. Nu kom den där fåfängan igen. Men jag gillar smink. Så det så.
 
Vad kan man köpa till sin pojkvän i julklapp? Har ni några bra förslag?
 
Nu ska jag sluta skriva på det här ganska så flyktiga inlägget.
Ha det gött alla, och ta hand om er, man vet aldrig vad morgondagen kommer med.
 
// Mika

2012-11-24
16:27:30

Från bitterfitta till superlycklig
Började dagen med att vakna och känna mig, ja, nyvaken förstås, men också likgiltig. Så vitt jag kunde se var det grått och regningt ute, och jag suckade högt för mig själv. Välkommen till Göteborg, typ.
När jag senare återupptäckte mitt myggbett på vaden jag fått igår gjorde att jag blev mer och mer less. Myggbett i november, inte helt okej kan jag tycka.
 
Låg kvar i sängen en stund och glodde på Nyhetsmorgon, eller snarare, glodde runt på aftonbladet, twitter, instagram och alla andra sociala medier genom telefonen, medans Nyhetsmorgon stod på i bakgrunden. Masade mig tillslut ut till köket och gjorde mig en filtallrik, satte mig i sängen igen och åt upp denna. Inte hela tallriken givetvis, men innehållet i den.
 
Sakta men säkert började jag bli människa, inte den gladaste, men ändå. Slog på datorn, sökte som vanligt alla lediga lägenheter inom min prisklass och hoppades på det bästa. Ringde mor och småpratade lite, sedan gjorde jag mig iordning.

Tog bussen till Frölunda Torg, och väl på bussen sätter jag mig långt bak. Samma tanke hade en äldre man, och slog sig ned bakom mig. En blandad stank av urin och alkohol kunde urskiljas, och när jag inte trodde det kunde bli värre börjar karln att mumla för sig själv. Han svor, mumlade och var less på livet. I samma veva blev jag bitter och tänkte att håller inte gubbfan tyst snart tejpar jag igen käften på honom. Han fortsätter ända fram till Frölunda Torg. Mitt bittra, och ganska sanna jag kom fram, lika oväntat som när himlen öppnar sig på en till synes molnfri himmel ni vet. Inte riktigt okej.
 
Väl på torget vill jag gå in på BR för att hitta en passande julklapp till min ene brorson, men vände i dörren då jag insåg hur mycket folk det var och kom i samma stund på att det är ju faktiskt lönehelg. Blev inte mindre bitter då jag inte tänkt till innan jag åkte, men så kan det gå, så jag gick på måfå in på Gina Tricot och kikade på kläder.
 
Där, på en klädhängare ser jag de tuffaste byxorna jag någonsin skådat. I fejkläder och allt. Riktiga plastbyxor med andra ord. Letar fram en storlek och tänker att jag kan ju inte bli mer bitter, så jag går in och provar byxorna. Kan tillägga redan nu att jag aldrig i mitt liv fått på mig ett par byxor från Gina Tricot, då de har ganska skumma storlekar oftast. Men nu, idag, fick denna otroligt bredarslade kvinna, på sig ett par urtuffa plastbyxor, och övergick från rena bitterfittan till en av de lyckligaste tjejerna på denna planet. Sann materiell lycka kallas detta. Ringde i ren eufori till moder som mest lät förvirrad när jag uttryckte min lycka till ett par plastbyxor. Mailade henne bilder på dessa och får sedan till svar att de såg ju faktiskt bra ut på. Jag antar att ni kan räkna ut med röven att jag inhandlade dessa plastisar, och gick sedan på moln hela vägen hem (till bussen, som tog mig hem).
 
Så där har ni min dag fram tills idag. Blandade känslor. Nu ska denna ganska så lyckliga tjej, försöka koncentrera sig på att läsa lite kurslitteratur, när det än så länge är hyfsat lugnt här hemma. Ingen som har en lägenhet i Göteborgstrakten att hyra ut/köpa till mig?
 
// Mika

2012-11-24
16:07:58

24 November 2012
Hej på er!
 
Hoppas allt är bra, med mig är det helt okej. Dagen började likgiltig, sedan blev jag bitter, för att därefter bli superlycklig. Skriver mer om detta i ett annat inlägg. Om mindre än en vecka åker jag för första gången i mitt liv till Danmark, Köpenhamn närmare bestämt. Det ska bli bussåkning, besök på museum, och partaj. Allt detta med klassen. Ni förstår jag går ju på en grym utbildning, Arkeologi. Och det som gör det mer grymt än innan är att skolan betalar bussresan dit och hem, hotell, middagsbuffé samt frukostbuffé och museet, om det kostar något, det har jag ingen koll på, haha. Hur grymt är inte det egentligen? Mycket givmildt är det åtminstone ;)
 
Nej, men nu ska ni få se en bild på vad som gjorde mig superlycklig idag. Mer om varför bitterheten och lyckan slog mig på samma dag berättar jag i ett annat inlägg.
 

2012-11-17
13:09:41

17 November 2012
Halloj folket!

Hoppas allt är superbra med er. Själv är jag trött som ett as, annars mår jag bra.
Gårkvälen tillbringade jag med Malin och Ilias. Vi började på en engelsk pub vid Valand som heter John Scotts. Efter en ciderså bestämde vi oss för att dra hem till dem, kika på film och slöa. Sagt och gjort. Kom hem 10 i 3 inatt, men vi hade en rolig, lugn kväll.
 
Annars i veckan har det inte hänt så mycket, blivit klar med ett grupparbete, samt läst en del.
Vill vara ännu mer förberedd inför tentan som komma skall denna gången. Det bästa med detta program är att det inte är några salstentor, det är bara hemtentor. Inte helt fel I tell you!
 
Iallafall. Nu ska jag ta och få tag på min pojkvän och se om vi skulle mötas på stan eller ej.
 
Ha en go lördag allihop!

// Mika

2012-11-17
12:57:43

Tampons for free + Aco
Halloj!

För ett par dagar sen fick jag återigen hem ett fint paket från Tampons for free, även nu känt som Reddville.
Denna gången samarbetar de med Aco och deras Intimserie. Jag fick äran att få hem Aco Intimate Care Cleansing Mousse, har inte provat den men baserat på vad andra sagt så verkar den superbra!
 
 
Tampons for free, eller Reddville som de nu heter, är ett företag som tycker att kvinnors lingonvecka inte ska kosta fläsk. Håller jag helt med om.
Därför har Sophia och Diana, som tjejerna bakom företaget heter, startat ett koncept där man får hem ett paket med tamponger helt gratis varje månad. Ingenting kostar, inte ens frakten. Det enda de vill ha av dig är att du svarar på en utvärderingsundersökning varje månad, svårare än så är det inte! Låter det bra? Registrera dig här!
 
De har också påbörjar en prenumerationstjänst där du kan prenumerera på tamponger varje månad för en billig peng. Prenumerationerna kostar från 19 kronor/månad. Mycket billigare än när du köper i affär. Dessutom kan du skräddarsy din egna prenumeration. Nyfiken? Kika här!
 
// Mika
 

2012-11-13
13:18:34

13e November 2012
God dagens!
 
Även idag är jag ledig, och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på förutom den självklara läsningen.
Funderar på att dra till torget, mitt smink börjar sina (japp, du läste rätt, MITT smink börjar sina). Ny foundation, ögonbrynspenna, mascara och annat (o)nödvändigt behövs inhandlas. Ibland önskar man ju att man vaknade upp lika fräsch och snygg som på filmerna, men.. hehehehe, nä, sån tur hade vi ju inte. Aja, nog med gnäll om sånt, eller hur? ;)
 
Jag behöver en ny vinterjacka också, men vart hittar man en sådan som inte kostar fläsk? Provade en på Cassels här om veckan, men den kostade verkligen fläsk. 1998 kronor gick den loss på, så den fick vackert hänga där. Min gräns går på typ 6-700, om det inte är en äkta skinnjacka, då kan jag tänka mig att etala mer, men skinnjackor håller ju i år och dagar också. Det är som med Doc. Martenskängor. De kostar mellan 900-1500 men de håller ju aplänge också.
 
Vad händer annars då? Jag planerar julklappsinköp, när jag ska åka mot byn, söker lägenheter och pluggar på det.
Har lite idéer om julklappar, så det ska nog lösa sig ganska fort. Den svåraste är som alltid min käre pojkvän. Men, ja, det löser sig som sagt.
 
Igår fick jag ett sms, och jag säger bara en sak, utan att nämna namn, men vissa människor borde få en fet brödkavel smälld i huvudet och förhoppningsvis bli ibankade lite vett.. Men det lär ju inte hända detta århundrade.
 
Gårkvällen ägnade jag hos min kära vän Malin. Vi drack te och såg två filmer, varav den ena var så urdålig och skum att vi bara kunde skratta åt den. Lesbian Vampire Killers.. Vill ni se något urkasst, se den!
Vi hade väldigt trevligt dock, så det var ju bra.
 
Nej, nu ska jag sluta skriva strunt, vi höres!

// Mika

2012-11-12
14:48:53

EFTERLYSES: STÅPLATSBILJETTER TILL SABATON, SCANDINAVIUM
Hej!
 
Jag efterlyser 3 st ståplatsbiljetter till Sabatons spelning på Scandinavium nu på fredag (16/11).
Har du 3 till övers? Kontakta mig antingen genom att kommentera, eller genom mail: [email protected]
 
Vore evigt tacksam!

MVH
Tre konsertsugna människor som helst vill stå!

2012-11-09
11:53:10

9 November 2012
Tjo på er.
Bytte ju hårfärg här om dagen som sagt. Bättre bild:
 
Jag och mor ska på Bon Jovi i maj. Fixade biljetter. Mamma skrev om det på Facebook. Fick typ 65 gillamarkeringar sist jag kollade, haha.
Sen så pratade jag om Sweden Rock, och att Sonata Arctica ska spela där. Mamma ville också dit. Sen upptäckte jag att de ska spela här i Göteborg i Januari. Så dit blir det. Men att se dem en gång till på SRF gör ju inget, eller hur mamma? ;)
 
Pöss!

// Mika
 

2012-11-07
18:39:00

7 November 2012 - En lättnadens suck
Hej på er!

Haft fullt upp nu de sista dagarna, har slitit som ett djur med tentan. Men nu har jag lämnat in den, det får bära eller brista. Den är inne i tid åtminstone, är ju tur det.

Igår gjorde jag något kuligt. Jag färgade håret. Ledsnade ur på det röda. Så det fick bli mörkt igen. Märkt som skiftar i lila/rött. Helt okej blidde det faktiskt. Slipper man hålla efter så jäkligt med det röda iallafall, kostar så mycket i längden med färginpackningar och hela skiten.
Såhär blev det:

Helkass bild ser jag nu, men okej, skit samma.
 
Nu ska jag ta och läsa lite inför nordenkursen imorogn. PÖSS HEJ

// Mika

2012-11-05
21:13:40

5th of November
Remember, remember the fifth of November,
The gunpowder treason and plot,
I know of no reason,
Why the gunpowder treason,
Should ever be forgot.
 
 

Tjo! 
En trött, förkyld Mika som skriver. Hade en helgalen natt kan jag tala om. Först hade jag svårt att sova.
När jag väl somnade så drömde jag helkonstiga drömmar om monster och katter utan huvuden och ja jag vet då inte allt knas. Vaknade upp alldeles kallsvettig mitt i natten, haha. Sen vid 5tiden vaknade jag av att jag var galet täppt i näsan. Inte lätt detta alltså, haha.
 
Blev bara två timmar på Uni idag, men har fått lite gjort både där och här hemma när jag pluggar, så jag hoppas detta går vägen.
Även varit ute på Mission Impossible idag. Dvs, leta efter en ny jacka. Fy fan, pest och pina säger jag bara.. Hittar ju inget bra alls. Nåväl..
 
Åh, nått som är bra och förgyller min vardag; Det spelas en Bad Religionlåt i Apoteketreklamen. 21st Century Digital Boy heter den. Grymt!
 
Hoppas att ni alla har en bra måndag.
 
// Mika

2012-11-04
19:06:00

Alien
Här om dagen när jag hämtade ut ett paket från Lyko.se så fick jag med ett parfymprov (tackar vi för!), som var ingen mindre än Thierry Muglers doft Alien EdP. Luktar så djävulskt gott.
 
Men självklart, som allt annat som luktar gott, så kostade den fläsk. 30ml för över 500. Dyra droppar. Fy faan. Men eftersom flaskan är så fin så måste jag visa en bild på den.




 
Det var väl det roligaste jag hade att säga en söndagskväll som denna.
 
PÖSS!!
// Mika

2012-11-04
11:08:46

Söndag 4e November 2012
Söndagar alltså... Oavsett vad jag gjort dagen/kvällen innan så känns alltid dessa söndagar riktigt motiga att gå upp ur sängen.

Idag funderar jag på att baka. Inte bestämt mig för vad, antingen kolapaj (vilket tar hundra år, men iallafall) eller något annat. Vet att min kärlek var jättesugen på paj, så något sådant lär det nog bli i vilket fall som helst.

Kladdkaka är ingen idé i detta köket iallafall, ugnen är dum i huvudet och gör aldrig kladdkakan klar, oavsett hur länge den står inne. Bullar tar även dessa hundra år, då degen aldrig jäser pga för kallt i köket. Haha. Vilka problem.

Ingen som har en lägenhet i Göteborg drällandes och tom kanske? Isåfall, ge mig den! Vill ha mitt eget, möblera som jag vill, lägga saker där jag vill. Göra vad jag vill. Nåväl. Förhoppningsvis är det min tur snart...

2012-11-03
21:21:18

3 November 2012
Hallå där!
 
Nu var det ett litet tag sen igen, men det är mycket nu förstår ni. Jag drunknar i kurslitteratur och drömmer madrömmar om stenåldern och handyxor, paleolitikum, neolitikum, mesolitikum, Childes teori, osv osv. Ja allså. Det är hemtentaskrivning på G. Ni som gått på högskola/universitet, vet precis hur lätt det kan gå vissa dagar, medans andra dagar vill man slänga ut all litteratur från fönstret.
Även om det är intressant blir det ändå en viss press när man vet att man har deadline på nånting. Har varit duktig och vistats i skolan denna vecka fastän vi har varit lediga. Blir mer disciplinerad att plugga om man sitter där, faktiskt. Sen att kunna diskutera och fråga andra klasskamrater om det är något man undrar över är grymt skönt. Ska sätta mig tidigt på måndag morgon i cafeterian i skolan och fortsätta läsa och skriva. Har precis avslutat kvällens plugg, har fått en hel del gjort på kort tid iallafall, tack och lov. Tentan ska in på torsdag klockan 09.00 prick, och jag känner på mig att jag kommer bli färdig i god tid, om jag fortsätter som jag gör nu.
 
Annars då? Jag söker lägenhet som en galen get, utan framgång dock, men det är bara att söka på. Det märks att det är mitt i en säsong, då det är få lägenheter lediga och mången efterfrågan.
 
I lördags, dvs för en vecka sen, var vi på Halloweenfest hos Malin. Supertrevligt! Vi åt massa godsaker (och drack en del gott också, men det behövs inte talas högt om, eller?), kikade på Det våras för Frankenstein, och sedan blev vi alla så trötta så vi åkte hem. Men trevligt hade vi, och jag hoppas att det blir något mer mys snart igen. Jag var för övrigt klädd som en fet liten fladdermus. Tanten var att jag skulle vara en fet liten humla, men eftersom jag inte hittade något bra till detta ändamål, fick jag bli fladdermus. Inte helt fel, även om jag blev ganska utstirrad på Marklandsgatan när jag väntade på spårvagnen, haha!
 
 
Kan även berätta att jag börjat julhandla så sakteliga, lika bra att ha det mesta inhandlat INNAN julruschen. Värsta som finns är ju att trängas bland folk i leksaksbutiker och liknande. Fy för den lede säger jag bara!
 
Jag hoppas att ni alla har en bra lördag, och vi hörs förhoppningsvis snart igen!

// Mika