MIKA

2011-04-29
23:56:45

Urgh.
Känner bara för att skriva av mig lite. Ströanteckningar eller något.

Imorse spydde jag som en jävla gris, kändes som om jag aldrig skulle sluta. Dock ingen magsjuka då det inte fortsatt alls. Tur det.


Just nu känner jag mig bara ivägen, och inte bra nog. Ingenting riktat mot någon, mest riktat mot mig själv.
Känner mig tjatig och dryg. Jag har ingen aning om vad som händer efter den 10e juni. Mer än den 1a juli, då blir det Iron Maiden. Det är ju nice. Men resten av mitt liv lär ju visa sig. Inte hittat någon lägenhet i Göteborg än heller. Jag blir inte kvar i Dalarna längre än till hösten, det är det enda jag vet. Varken jag, eller min familj (som det verkar) vill at jag ska vara kvar här. Vill inte fastna. Verkligen inte. Hemska tanke.

Man kanske skulle börja satsa på skrivandet.. Har fått mycket lovord från lärare gällande mina texter, så why not? Men vart börjar man, vad ska jag skriva om? Vad ska jag skriva? Bok, noveller, krönikor? Börja vara en seriös bloggare.. (hahahaha.. yeah, riiight.) Nej, jag vet då inte. Visar sig.

Händer lite grejer i livet nu. Vissa saker kan man skriva om här, andra inte. Det värsta just nu ska jag inte skriva om här. Everything's gonna be alright (jag försöker åtminstone intala mig själv det).

Well, life. What to do, what to do. Såg en bra film idag btw, genom hyra film i TVn. 2:37 - Two Thrity Seven hette den. Fin film. Hemsk film. Lite lärorik as well. Lite "döm aldrig hunden efter håret"-känsla.  Se den, och think about it.

Nu är mina ströanteckningar slut. Hope you enjoyed them, eller något.


Bjuder väl på en bild också.

// Mika

2011-04-27
23:38:24

Påskhelgen
Hej på er! Long time, no see. Har inte haft tid med bloggen, Christina kom hit i torsdagskväll, så vi åt världens godaste bulgursallad som vi gjorde, sen kollade vi på tv och film och myste med glass och chips. Fredagen bjöd på promenad i solen och chill på stan, lite shopping blev det också. Hittade bland annat ett kanonsnyggt linne för 80 riksdaler inne på Vero Moda och lite annat.  Efter shoppingen så slappade vi i solen innan vi gick hemåt. Väl hemma åt vi sallad, och kollade på film och lite sådant. Bjuder på lite bilder från fredagen längre ner i inlägget.

På lördagen så åkte vi mot Borlänge, jag skulle möta upp min fina pojkvän och Christina skulle dra sig hemåt mot Malung. Alex's tåg var lite sent men vi hann precis med tåget till Falun. Vi gick och hyrde film innan vi åkte hem. Vi myste hela helgen, på söndagen var vi nere på stan lite grann, och på måndagen tog vi det bara lugnt hemma. På tisdag eftermiddagen så åkte vi hem, han till Göteborg och jag till Malung. Men förhoppningsvis så ska jag åka till Göteborg snart igen.

Har haft en underbar påsk med underbara människor! Hoppas ni har haft en bra påsk ni också.

Nu, bilder från fredagen:





2011-04-21
18:43:39

Skärtorsdag 2011
Hej på er, och glad påsk! Har precis städat ihop och diskat och dammsugit tills Christina kommer hit. Innan har jag storhandlat på Ica Maxi, och jag säger då bara att jag never in my life ska sotrhandla utan at någon skjutsar mig eller jag har körkort eller att jag har tillgång till taxi. Fy fan att dra på tre kassar och en väska på bussar. Till Bussar. Från bussar. hujedamig.  Men nu är det gjort, så nu finns det mat här i stugan, härligt!

Ska ta och byta om lite snart sen lite senare dra mig mot stan och köpa fetaost och glass som jag glömde när jag handlade innan, sen ska jag möta världens bästa Christina på stationen. Vi ska laga god mat och äta glass ikväll, och skratta åt dåliga filmer. FAN! jag glömde gå till Hemmakväll och hyra film. Nåväl, tur jag har filmer hemma man kan skratta åt. Men inte vår alldeles speciella film. Den är rolig, hihi.

Skoldagen har bestått av foto och sen håltimme ochsedan Filmkunskap/Kulturhistora. Jag redovisade idag och jag tyckte att det gick åt helvete, läraren däremot tyckte att det var "Exemplariskt!" för att citera honom. Kändes grymt skönt faktiskt!

Nej, nu blev det lite mycket snack här.

PUSS på dig också mamma !

Glad påsk än en gång! Ses i Blåkulla ;)

// Mika

2011-04-20
16:20:54

Pictures of life
Var ute och gick med Emma på förmiddagen, hon skulle till skolan så jag sällskapade med henne. Passade på att fota litegrann :)

// Mika







2011-04-19
14:04:58

Mer plugg
Ja, här sitter jag och har börjat på filmkunskaper, men huvudet vägrar släppa tagetom mina tankar om allt det där, så ska nog övergå till att plugga svenska istället, tror jag får mer gjort så.  Är så trött, imorgon ska jag sova tills jag vaknar hade jag tänkt, sen blir det mer plugg imorgon.

Har fått en förjävlig hicka också, fy fan. Aja. plugg som sagt!

// Mika

2011-04-19
09:43:19

Skola skola skooola
Tja. Sitter i skolan och försöker göra något vettigt. Det går väl sisådär, huvudvärken börjar komma.
Gick till skolan idag med Emma. Så skönt nu när det är fint väder. Man kan gå i tunna tröjor utan att frysa ihjäl, gött mos.
Filmkvällen med Emma igår var riktigt rolig, haha, Emma är så lättskrämd. Trodde inte jag skulle sluta skratta alltså, hahaha.
Gammal bild på Dumle jag tog i höstas tror jag.
// Mika

2011-04-18
18:57:55

Emma och jag ska ha filmkväll.
Massa godis! Mumma. Billigt på Willys. Nu är jag helt pank tror jag, haha.

Nåväl.

2011-04-18
10:55:50

"Allting blir så vackert genom mina solglasögon! "
Nu skall jag snart dra mig mot skolan. Prov, here we go!

Bjuder på en bild på mina underbara solglasögon. Töntig_tjej_92.. Aja. ;D

// Mika

2011-04-17
20:58:02

Söndag 17 april
Hej alla barnen!

Min helg har varit super, i torsdags kom jag hem till Malung, i fredags städade jag i rummet och jobbade, igår åkte jag och mamma till Falun, med ett stopp på Lager 157 i Sågmyra. Inhandlade mig en t-shirt, lite strumpor och två par solglasögon! Jag har inte haft solglasögon sen jag var typ. 5 kanske? Just nu älskar jag modet med stora solglasögon, de täcker nämligen mina vanliga glasögon, tjohoo! Införskaffade mig även ett par lila basketkängor (a.k.a converse, fast.. det var inte äkta converse, men iallafall.) 50 riksdaler betalade jag för skorna, billigt och bra!

Iallafall. Sen åkte vi hem till lägenheten och började rota och rensa och packa och dona. Nu är det lite tomt i min hylla, och det känns bra!  Efter allt sånt så åkte vi till Max och åt, sedan hem till lägenheten igen och bar upp tomkartonger och sånt.

Idag så var vi ute på stan och jag införskaffade ett par skor till studenten, samt hårspray och torrshampoo. Sen skulle vi äta men vi visste inte vart så vi åkte till Kupolen i Borlänge och åt på Matpalatset där, och sen drog vi till Cubus och jag panikhandlade ett par byxor, dock fel färg än vad jag egentligen vile ha, men jag var i desperat behov av byxor. Inhandlade även en skjorta och en t-shirt till. Så nu har jag kläder för ett tag till, haha.

Sitter just nu och pluggar till provet i Arbetsmiljö och säkerhet som vi har imorgon. Inte så roligt, men måste göras.

Förresten, slå på TV4 idag klockan 21.00, dvs strax. Bra film där, In Bruges! :)

Ha det bäst!

// Mika

2011-04-13
20:20:54

Ny design kanske?
Funderar på om jag ska ta och pilla på en ny design, men jag vet liksom inte hur jag vill att den ska se ut. Har ni några idéer? :)

// Mika

2011-04-13
20:19:25

TAKE ME AWAY

// Mika

2011-04-13
19:43:34

A PILL TO MAKE YOU ANYBODY ELSE

// Mika

2011-04-13
11:17:34

13 april 2011
Åh, vilka fina rubriker jag har nu för tiden. Nåväl. IDag, på min lediga dag, steg jag upp klockan 09.00, och runt kvart i tio gick jag och min kära granne/klasskompis till K1 för att lämna in våra tvättstugenycklar och få nya. Sedan spatserade vi hemåt, och jag lade mig i soffan i väntan på att hyresvärden skulle komma och besiktiga lägenheten. Han och en till  kom innan 11, och devar ute ur lägenheten efter kanske 7 minuter. Fort gick det, och lägenheten såg mycket bra ut sa dem. Hoppas man får samma respons när de ska städkolla. Bör inte vara några som helst problem.

Nu ska jag dra på mig riktiga kläder, sitter i pyjamas typ. Sedan ska jag ner på stan för att träffa en gammal klasskompis ifrån högstadiet, Anna, sen ska jag inhandla penna och sudd så att jag vet att jag har inför nationella provet i svenska b imorgon.

Sedan idag ska jag ägna mig åt lite skoluppgifter. Foto och filmkunskap närmare bestämt. Måste ladda ner trialversionen av Lightroom också, så jag får till den rätta effekten. hähä. Ja.

Ni kanske får se resultat sen i bloggen. U never know, så att säga.

// Mika

2011-04-12
16:55:26

12 april 2011
Tuesday, oh tuesday.

Dagen har bestått av fotolektion, svenskalektion och engelskaprov. Imorse var jag och Emma irriterade, vår buss kom inte, så vi kom ju självklart ganska så försent till skolan. Nåväl. Men Emma har iallafall skaffat fram en studentvagn nu, det är ungefär 95% säkert att vi har den. Hoppas hoppas!

Engelskaprovet gick väl.. hm. helt okej, tror jag. Kändes inte helt okej, men har märkt att när jag känner så så brukar det faktiskt gå ganska bra, haha. Så det är ju bra. Har precis diskat ihop och så i köket, och väntar nu på att Emma ska höra av sig så vi kan gå vår promenad.

Imorgon kommer dem och kollar på lägenhetens standard eller vad man ska säga. De ska kolla så jag inte rivit ner någon vägg eller rivit upp något golv skulle man väl kunna säga, haha. Imorgon ska jag även ta och göra min filmkunskapsuppgift så jag blir helt klar med den.

Finns inte mycket mer att säga än att efter nästa vecka har jag påsklov :D hihihi,

// Mika

2011-04-11
21:28:52

11 april 2011
Hejsvejs.

Dagen idag har bestått av att jag åkte til lskolan, där vi knappt hade någon ARL, sedanhade vi inte heller någon svenska, så satt ute i solen med Mille, Jasmine och Stina ett bra tag. Sedan gick jag och Stina ner på stan och var där ett par timmar, åt bland annat på nyöppnade Max som ligger vid tågstationen här i Falun. Riktigt smarrigt var det allt.

Kom sedan hem, segade ett tag, betalade mobilräkningen, och sedan ringde Emma på och hade tråkigt, så vi drog in till henne och bakade kladdkaka. Sen efter ett tag kom vi på att vi skulle ut och gå, så då gick vi ut en sväng, och det kommer vi fortsätta med varje kväll. En timme, plus börja gå till skolan. Awesome. Har duschat för inte så längesen och ska inte dröja så länge tills jag går och lägger mig.

Imorgon är det engelskaprov. JIPPIE! Not.. Aja.

// Mika

2011-04-10
20:18:41

Bilder från fredagens tok!
Ett litet urval :)



















// Mika

2011-04-09
22:47:51

Pizza och garderobsrensning
Tjosan! Ingen update igår, fullt upp! dona, fixa, besök av brorsbarnen och sedan blev det estetfest. Jag och esteterna, dvs. Vi vistades på Valvet först, efgtersom några av dem hade nycklar. Lite halvsunkigt var det allt där inne nu, men trevligt hade vi. Bilder kommer imorgonkväll.  Efter några timmar på Valvet drog vi till Tom's och hade skoj, hoppade rut och sjöng med i låtarna som livebandet spelade. Rätt bra med folk där var det. Så pass trevlig kväll som jag hade igår har jag inte haft på länge, måste göras om snart!

Idag åt jag och Christina pizza så vi höll på att spy, sedan gick vi runt byn en stund. På eftermiddagen så rensade jag ur min garderob så nu har jag knappt några kläder kvar, haha. La allt jag inte använt på ett bra tag i en sopsäck och slängde ner i källaren. En helfylld sopsäck blev det. Hm.

Nu på kvällskvisten så har jag, mor och hunden gått en promenad i friska kvällsluften. Vi gick ner mot byn och sedan mot Backbyn. Mycket folk var det ute, och bra väder. Nu börjar det finally bli vår.  Wunderbar.

Nu ska jag fortsätta nörda runt på das internetz.

// Mika

2011-04-07
23:10:57

Byxlös och no luck.
Tjo! Blir ett sent blogginlägg idag.

Efter skolan idag så drog jag på Kupolen i hopp om att hitta nya byxor (äger nämligen knappt några, alla är trasiga och redo för soptunnan). Hittade jag något? Nej. Självklart inte. Skulle hitta mig en ny, svart vårjacka. Hittade jag det? Nej. Skulle kolla efter något kavajliknande hittade jag det? Nej. Inte ett skit. Jäkla skit. När jag väl täntke att jag skulle inhandla lite. Men men. Glädjande nyheter var det när jag kom hem iallafall. Min studentklänning hade kommit, satt som en smäck! Deklarationen hade också kommit, får tillbaka lite pengar på skatten. Härligt värre, direkt in på sparkontot.

Sen idag har jag umgåtts med Christina, vi har snackat skit och planerat lite inför morgondagen då det blir rockafton i Lima. Jag och esteterna. haha. Nåväl. Var väl allt jag hade att säga för nu.

Ciao!

// Mika

2011-04-07
10:25:32

Skolan
Hejhopps. Sitter i skolan just nu och ska förhoppningsvis snart gå och äta. Är hungrig som en varg eller något, huhu.
Efter skolan drar jag mig hemåt mot lilla Malung igen, härligt.
Ja, finns väl inte mycket mer att säga. Ha det :)
// Mika

2011-04-06
21:49:43

6 april 2011
Hej och hå. Sitter hemma i lägenheten nu, har precis målat klart naglarna i någon brunrosa nyans. Dagen idag har bestått av veterinärbesök, bussåkande och gående på stan med Sandra och Henny. Införskaffade mig en finfin väska idag som jag kikat på ett tag, så imorgon får bli invigningsdagen.

Hos veterniären gick det bättre än för väntat, but still not that good. Men det blir förhoppningsvis bra med en antibiotikakur :)

Har itne så mycket mer att säga, så adios amigos!

//  Mika

2011-04-05
22:59:52

Far Away Coast
Far away coast - Dropkick Murphys, så bra låt!

Here in the trenches the fist of the Beast
For fear of an atmosphere poisoned deceased
With a gas mask to keep me from breathing my death
It's American soil I hope for at best
But the duty I serve can't begin to compare
To my ancestors battles and wars through the years
Though the loneliness strikes like an enemy shell
I pray for my home but still sit here in hell.

Sail away to a place that's unknown
Taken away from my friends and my home
To a place they call sacred
A place I call hell
I long for that corner I once knew so well.

Go to the grind it's all that I have
Work on and on with nothing to show
But a graying face in this dying place
That's a lock in my solitude
I think of a place on a faraway coast
Where friends are so dear and there's reason to toast
A cloudy image of a Middle East land
Comes down and wrecks my hopeful thoughts.

2011-04-05
21:18:47

5 april 2011
Tjosan. Ligger i sängen hemma hos mor och halvglor på en film. åkte ju hem idag efter skolan eftersom jag ska följa med mor och hunden till veterinären imorgonbitti.

Jag har hittat en till studentklänning! Hah! Tradera är bra. Hoppas hoppas att den passar fint nu bara. Awesome.

Nåväl. Nu är det bara skor kvar, haha. Har inte så mycket att säga idag, så..

Over and Out!

// Mika

2011-04-04
22:14:31

gaah
sitter här än en gång och letar efter studentgrejer som en tok. hittade en klänning i göteborg som jag köpte, men jag är lite för fet för att den ska se bra ut på mig, så måste hitta en reserv ifall jag inte lyckas bränna bort nog med fläsk. Jag hittar verkligen ingenting som jag vill ha. Så drygt .__. Vill egentligen åka iväg någonstans så jag kan prova, men det är inte så jäkla enkelt. Blä. Snart skiter jag i det här helt och hållet.

Verkar som att det inte blir nån student iallafall, eftersom vi inte hittar någon vagn, vilket resten av klassen tycker är så jäkla viktigt. "utan vagn blir det ingen student" blööh. Är negativ ikväll.

2011-04-04
17:24:28

4 april 2011
Hejsvejs. Sitter här och är proppmätt, har precis ätit fläskfilé med pepparsås och pommes. Skulle ha ätit det igår egentligen, men det glömde jag bort.

Har haft en snubbe här som kollat på lägenheten för drygt en timme sen också. 

Skolan idag har inte bestått av mycket alls, förstår inte vad vi gjorde där över huvudtaget. Vi fick lite info om nationella provet i svenska b, annars var det inte mycket vettigt som gjordes.

Skall om en stund ställa mig på crosstrainern i 20-25 minuter också. Imorgon åker jag hem till mamsen efter skolan, för att följa med henne och vovven till veterinären i Torsby på onsdag, då jag inte har några lektioner.

Väldigt intressant inlägg det här blev. Inte.

// Mika

2011-04-03
18:45:28

ALICIA












2011-04-03
15:35:16

Städa, dona, fixa.
Hejsan svejsan!

Sitter hemma i Falun återigen, och har precis städat ihop i hela lägenheten och lite sånt.  Imorgon kommer det en snubbe och ska kolla på lägenheten så tänkte att det var lämpligt att få den att se någorlunda fin ut iallafall, höhö.

Helgen har bestått av jobb och barnpassning, Alicia har varit hos mig och mamma under gårdagen och idag på förmiddagen. Hon är så go den lilla tjejen, inte ett enda gnäll har det varit. :)

Har även fotat lite till en skoluppgift, och så har jag självklart fotat Alicia, så bilder kommer upp ikväll.

Skall snart ta en promenad till Willys och handla lite mjölk och så, om jag orkar resa mig upp ur stolen dvs. Hähä.

// Mika