MIKA

2009-10-23
23:10:09

2009-10-23
Halloj!

Är hemma i Malung nu, har jobbat ikväll. Vi som jobbade beställde pizza och fick en av ungdomarna att springa och hämta dem, och sen åt jag massa och blev jättemätt och alldeles uppsvullen i magen, haha.
Rätt bra kväll, gick fort, inte alls lika segt som förra fredagen.
Gick hem och började packa sen, och nu sitter jag här.
Imorgon klockan 09.05 åker jag till Alex. ^_^ Kommer fram 17.57.
En niotimmarsresa. Huhu..
På söndag ska vi nog se på zombies, hihi. Det är Zombiewalk i Göteborg så vi ska dit och kika lite =)

Nej, nu ska jag sitta en stund till, sen blir det sängen!

Vi hörs när jag kommit hem från Göteborg antagligen! dvs söndag 1a novemer ^^

// Mika

2009-10-22
21:32:14

2009-10-22
Hejsan.

Idag har jag varit i skolan, och sen varit ute och lullat runt med mamma.

När vi kom hem till lägenheten fick jag veta att Ronja är borta.
De var tvungna att ta bort henne i måndags då hon fått problem med livmodern som spridit sig till hjärtat..
Usch, den hunden har funnits i mitt liv sen jag var 6 år, känns väldigt konstigt att hon inte finns mer. Hon skulle fylla 11 år den 17 december. Lilla, älskade Ronja.
Jag saknar dig. <3
Du har det bättre nu, som tur är.

// Mika2009-10-21
22:59:23

2009-10-21, mah

Tjo igen.

Jag har precis duschat, och har skrivit en fin lien önskelista till min bror, som är snäll och ska ta hand om min dator medans jag är hos Alex. Han ska lägga in lite program, typ Officeprogram osv, så ha skrivit en lien önskelista på andra program jag tycker är skojiga att pilla med, samt vill lära mig lite mer om.
Har en snäll bror jag. Eller ja, alla mina bröder är snälla. Finns nog inga bättre bröder faktiskt.
De har hjälp min lilla mor att "uppfostra" mig och bidragit mycket till de intressen jag har idag, det vill säga mina intressen för historia, fotografi, bra musik, konserter, med mera. Jag har världens bästa bröder helt enkelt.

- Micke som alltid hjälper mig med datorn när jag behöver hjälp, och som presenterat mig för massa bra musik, tagit med mig på konserter med mera. Vi kommer alltid in i djupa diskussioner om musik, film osv.
- Peter som alltid stöttar med pengar om det blir kris, och som ofta har gett mig tips om både historie- och fotosaker. Även här kommer vi in i djupa diskussioner om framförallt gamla band som Motörhead, Mötley Crue osv.
- Jörgen, som alltid försöker få mig att tillaga fiskpinnar i brödrosten. Jag tror att han har bidragit till att jag har så kass humor ibland också, haha. Men kass humor = bra humor. Han berättar ofta för mig om hur hans tid i lumpen och skolan var, och vi diskuterar ofta hur mycket skolan skiljer sig nu från då.

Då vet ni det också, hihi.

// Mika

Ja mamma, jag skall strax gå och lägga mig. Puss på dig!

2009-10-21
20:13:48

2009-10-21
Halloj.

Idag har jag varit i skolan, hade idrottsprov, vilket kändes grymt bra faktiskt, får jag inte godkänt på detta vet jag inte vad jag gör. Skäller lite på Willi kanske. Haha. Nä men jag kommer få godkänt, det känner jag på mig.
Blev klar med provet nån minut över 9, sen hade jag håltimme fram till 13.30.
Det borde vara straffbart att ha så långa hål. Det tycker till och med lärarna. Men men, så är det väl. Man kan inte anpassa schemat så att det ska stämma för alla, så är det ju.

Hade sista psykologilektionen idag. Vi körde en lek kallad Psykologijeopardy, och ja, vi kom tvåa.
Lite tråkigt att inte ha mer psykologi nu, men så är det. Hon tog ut oss en och en och talade om hur vi låg till, och när jag skulle prata med henne sa hon att jag var en lurig person, som hon inte visste hur hon skulle sätta betyg på. Hon sa att jag var en duktig elev som inte är rädd för att svara på frågor eller tala inför andra, och att jag gör bra jobb osv, så hon trodde hon skulle sätta ett VG på mig. Hoppas hoppas!!

Imorgon kommer min älskade mor hit, oc hon sover över hos mig till fredag, sen vad hon hittar på medans jag är i skolan vet jag faktiskt inte, men efter skolan åker vi iallafall direkt hem, och sen ska jag jobba.

På lördag åker jag till min Alex, ska bli massa mys. På söndag ska vi åka in till stan och se på zombies som går runt.
Nej, inte riktiga zombies (tror jag xD), utan människor som klätt ut sig ill sådana. Måste ladda kameran, har lovat moder att ta kort på dessa varelser, hihi.

Nej, nu ska jag fortsätta se på Stockholm-Arlanda och sega.

// Mika

2009-10-20
21:27:40

2009-10-20
Halloj.

Skola idag, hade dock bara en lektion, idrott. Satte mig på en sån cykel på gymmet tillsammans med Rebecca.
Sen åke jag hem, städade, åt och så. Sen nu ikväll har vi i textgruppen varit på Arenan och sett på film, vi såg på "Besatt - The exorcism of Emily Rose", sen gick jag hem då bussen ändå inte gick förrens en och en halv timme ungefär.
Nu väntar jag på att min bror ska ringa så jag kan omformatera datorn då jag har massa äckliga virus. Usch usch.
Mja. Jag är hungrig, funderar på att ta mig en filtallrik..

// Mika

2009-10-19
20:26:24

2009-10-19
Halloj.

Idag har jag varit i skolan, af två muntliga redovisningar, i psykologi och naturkunskap. Gick fint.
På samhällskunskapen fick vi reda på vad vi fick för betyg, vi hade ju prov förra måndagen. Det var ett prov där man högst kunde få VG, och jag fick högsta, dvs VG. Skönt!

Imorgon har jag sovmorgon till 11.15 ungefär, sen har jag bara idrott, sen ska jag hem och städa, sen klockan 17.00 ska jag vara på Arenan med textgruppen, vi ska se på film. Hehe.

5 dagar kvar tills jag åker iväg härifrån till min älskling!
Längtar.
<3

// Mika

2009-10-18
21:40:50

2009-10-18
Hejsan.

Min dag har bestått av att besöka min bror Micke, min bror Peter, haft utvecklingssamtal per telefon, ätit på Thai och åkt tåg.

Vad mer ska jag säga? Alicia, mickes dotter och min brorsdotter har vuxit som tusan. Men så är det när de är små.

// Mika

2009-10-17
19:20:29

2009-10-17, hemma.
Är hemma nu äntligen. Har packat kött sen tvåtiden i förmiddags. Blev ingen tid kvar till att åka till min bror, så måste väl göra det imorgon..

Orkar inte skriva mer nu.

...

// Mika

2009-10-17
13:29:56

2009-10-17
Halloj.

Idag har jag tränat med Christina, och just nu gör jag inte så mycket. Ska till min bror Micke sen, och sen ska jag vara med och skära/packa kött hos min bror Jörgen. Kul liv jag har, haha. Nåväl.

Skriver väl mer sen..

// Mika

2009-10-16
23:13:44

2009-10-16, hemma.
Hejsan!

Nu är jag hemma hos min kära mor. Kvällen har bestått av jobb, vilket var grymt segt då det var väldigt lite folk på Döl ikväll. Men men.

Min mamma älskar reor, och hon har köpt ett par jeans till mig, och fy satan så tighta de var att få på sig, haha. Kunde knappt sitta x) Använde dem på jobbet för att töja ut dem lite, och första gången jag skulle sätta mig på stolen så trodde jag nästan byxorna skulle spricka, hahaha. Nåväl. Dessa lär ju inte bli som jävla påsar under röven och runt låren iallafall, tack gode gud..

// Mika

2009-10-16
09:30:47

2009-10-16
Halloj. Sitter i en liten grafsal i skolan och har precis gjort fotoprovet. Gick rätt bra tror jag, förutom ett par frågor jag inte förstod ettdyft av, då vi inte ens fått lära oss någonting om just det, eller läst om det i boken. Men men, får nog godkänt iallafall, hoppas jag.
Snart ska vi redovisa bilder, och jag har inga bra bilder alls, eftersom ljuset ute inte var min vän när jag skulle ta kort.. Men men. Så är det väl.
Efter denna lektion är det lunch, sen mentorstid, sen text, och mitt i textlektionen kommer jag åka hem eftersom jag jobbar ikväll. Jag har en bra lärare som accepterar att jag måste åka tidigare, och oftast brukar vi alla får sluta mycket tidigare än vad vi ska. Skönt!
// Mika

2009-10-15
17:24:27

2009-10-15
Halloj.

Idag har jag varit i skolan, har dock bara haft en lektion, Fotografisk Bild, som var seg som fan. Blööh.
Sen var det lunch och sedan bar det iväg för att kika på volleybollturneringen i idrottshallen. Vårt klasslag + två från mp2b som var med i det laget, vann priset för bästa utklädnad. De var bönder, och de spelade till ch med i gummistövlar. Haha. Farmville hette laget, passade bra då många i laget spelar det spelet eller vad det är på Facebook, samt ja, de var ju som sagt bönder.
Efter det bar det av till Magasinet där det var nått mediagrejs med utställningar och grejer, men vi gick ganska fort därifrån, och nu är jag hemma och ska plugga på som tusan inför fotoprovet imorgon.

// Mika

2009-10-14
16:16:09

2009-10-14
Hejs.

Idag har jag sovit, samt varit på psykologin. Spydde massa igår kväll och inatt, så ville inte gå på idrotten. Hade helst skippat psykologin också, men det var en viktig lektion, så var tvungen att dra mig dit.
Nu sitter jag i soffan, ser på Mitt stora, feta, Grekiska bröllop, idag igen. Fryser som ett litet as, fortfarande illamående, fast inte lika mycket som igår och inatt som tur är.

// Mika

2009-10-13
16:34:23

2009-10-13
Halloj!

Idag hade jag kort dag då jag slutade vid 12. Var meningen att jag skulle träffa Malin på Kupolen idag, men det blev förhinder, så istället åkte jag hem och städade hela lägenheten. Dutti hest. xD
Har varit och handlat mer frukt och lite pepsi och fil, och nu har jag en grandiosapizza i ugnen som jag hittade i frysen, och filmen Mitt sotra, feta, grekiska bröllop på tv. Eller ja, i dvdn, men ja ni fattar.
Min kväll i soffan har alltså börjat redan. Skönt.

Aja, babbel babbel.
Idag fyller min vän Frida 18 år, massa grattis till henne! :)

Åter till filmen!

// Mika

2009-10-12
18:44:32

2009-10-12
Tjoho.

Dagen har bestått av skola, innehållandes psykologi, naturkunskap samt samhällskunskap (prov).
Rätt lugn dag. Efter skolan for jag ner på stan och träffade min gamla klasskompis Anna, så vi fikade på Kopparhatten och gick runt på stan och babblade. Trevligt.
Åkte sen till City Gross och köpte lite billig frukt.

Sitter hemma nu, och väntar på att Simpsons och Svenska Hollywoodfruar ska börja.
Imorgon ska jag träffa Malin E på Kupolen i Borlänge. Ska bli riktigt trevligt faktiskt, hihi.

Nej, nu åter till TV och sånt.

God kväll!

// Mika

2009-10-11
21:39:01

2009-10-11
Halloj!

Sitter hemma i Falun nu, kikar lite på Evan den allsmäktige.
Tågresan var för en gångs skull rätt kul, då några bekanta satte sig vid mig. Så lite skratt blev det allt.

Imorgon har jag samhällskunskapsprov, och jag har inte pluggat så mycket. Får läsa på lite innan jag somnar samt imorgon.

Nej, nu åter till TV:n.

// Mika.

2009-10-10
19:16:39

2009-10-10, hemma igen.
Nu är jag hemma efter att ha varit hos min bror ett par timmar. Lilla Alicia var vaken för en gångs skull, och hon flinade och räckte ut tungan åt mig, sötan. Promenerade dit, och promenerade sedan därifrån ner till byn, och från byn och hem. Skönt att få lite luft.. :)

// Mika

2009-10-10
12:28:52

2009-10-10
Tjo!

Klockan är 12.30 och jag har redan hunnit renskriva en naturkunskapsgrej, duschat och klätt på mig.
Känner mig duktig. Senare idag ska jag dra mig till min bror och hälsa på, sen ska jag tvätta lite, och sen vet jag inte vad som händer. Det visar sig nog.

// Mika

2009-10-09
22:37:36

2009-10-09
Halloj!

Idag har jag varit i skolan, haft fotografisk bild, mentorsgrupp och testkommunikation.
Dock tyckte jag inte vi gjorde speciellt mycket vettigt under någon lektion, men det gör inte mig någonting, då jag varit grymt trött idag, eftersom jag sovit dåligt, aft mardrömmar osv. Men men.
Bussresa hem, sen har jag suttit i soffan och ätit pizza samt tittat på Idol med min mor.

Haha ja just det, köpte ju nya skor i måndags, och  har använt dem sen i onsdags. När jag tagit av mig dem nu när jag kom hem, så lägger sig ena hunden Ronja på dem, så nu är de platta och alldeles håriga, haha.
Så sött..
Fått en ny vinterjacka också, en sån ull/bomullskappa. Jätteskön!

Hm. Åter till Idol.

// Mika

2009-10-08
15:26:43

2009-10-08
Hallo i stugan!

Idag har jag haft Fotografisk Bild, sen slutade jag, då vi har halv "brytdag" idag.
Har inte riktigt fattat vad det innebär, mer än att vi är lediga från klockan tolv om inte någon lärare i något ämne anser att vi ligger efter med något eller så.
Så framkallade lite bilder, sen åkte jag till biblioteket och lämnade ett par böcker, sen åkte jag till Kupolen i Borlänge en sväng, och sen åkte jag hem igen. Nu sitter jag och fryser under en filt, och funderar på att slå på en film eller något.

Imorgon har jag fotografisk bild och textkommunikation, och på texten så ska vi till Arenan igen och hålla på, ska bli skoj faktiskt, vi får göra lite olika saker, trycka på tröjor om vi vill, rita, hålla på med prälplattor och sånt pyssel. Blir nog bra. Sen åker jag hem till Malung över helgen. Skönt!

Vad händer annars i helgen?

// Mika

2009-10-07
18:54:13

2009-10-07
Halloj!

Idag hat jag varit i skolan, som började med idrott, där vi öhm. gjorde någon sotrs cirkelträning, dvs, hoppade hopprep, sprang runt, gjorde sit-ups osv. Sen stretchade vi, och jag tror jag gjorde fel för jag har grymt ont i höften igen. Visserligen är nog mycket av det träningsvärk, men ne, jag tyckte det knakade när jag stretchade så, haha. Nåväl, går väl över.

Sen hade vi 3,5 h håltimma, då jag oc Angelica for ner på stan en snabbis och hon köpte en ny jacka. Vi åkte tillbaka till skolan, där vi satt, satt, pluggade, och satt lite mer. Kul. Inte.
Psykologi sen, där vi pratade om manodepression, depression, samt såg en dokumentär.
Hem sedan, och jag har bara suttit under filten sen jag kom hem. Är grymt frusen.

Haha ja just det, i väntan på bussen stod jag och några från b-klassen, och helt plötsligt kommer en i deras klass, med sin tjej, och ställer sig och väntar. Han hade en t-shirt på sig som det stod "I'm with stupid --->" på. Det roliga var att hans flickvän stod på den sidan som pilen pekade mot. Både jag, och de tre från B-klassen hade väldigt roligt om det, vi skrattade så vi grät. Haha. Det låter kanske inte så kul, men det var kul när man var där och såg det hela. Sen på bussen började vi prata om tår, och pyramider på tår, av nån jävla anledning. Det var också kul, och än en gång skrattade vi så vi grät. De på bussen lär ju ha trott att det var något fel på oss, haha.

Nu ska jag fortsätta ägna mig åt TV:n och att sega.

// Mika

2009-10-06
19:32:53

2009-10-06
Hallo!

Idag har jag varit i skolan, hade textkommunikation och idrott.
Hände väl inte så mycket på någon av lektionerna, på text satt vi mest och gjorde sånt vi inte skulle, t.ex skratta åt varandras texter och skratt, haha.
Idrott, ptja, jag, Ella, Matilda och Emil var "ute och gick" Fast vi var mest vid några bänkar. Eller.. Vi gick ju en liten sväng i skogen, men ändå. Haha.

Åkte hem efter idrotten, och började rensa min frys på massa gamla rester som jag ändå inte kommer äta.
Sen började jag diska och ha mig, plocka undan lite. Sen gjorde jag lite samhällskunskap och psykologi.
När jag blev klar med det så satt jag bara, och har gjort det tills nu. Haha. Kul liv.

// Mika

2009-10-05
17:46:39

2009-10-05 ,hemma
Hellu.

Nu är jag hemma, och ja jag gör inte så mycket just nu.
Var på stan en sväng efter skolan, köpte en tröja till mamma som hon ville ha, sen så köpte jag ett par nya skor, för 149 kronor. Rea är bra. Köpte schampoo på H&M också men ja. Som sagt, billigt är bäst.
Kvällen ska spenderas med att bara ta det lugnt. Eller iofs, jag ska göra lite samhällskunskap och lite psykologi också, kanske. Annars gör jag det imorgon efter jag har städat. Vi får se..

// Mika

2009-10-05
13:26:01

2009-10-05
Hejsan.
Sitter i skolan och har naturkunskap. Det suger, jag, helt ärligt, avskyr vår lärare. Hon skriker så man får ont i öronen, och man blir sur, grinig och får huvudvärk. Kärring..
Håller på att skriva massa skit om biologisk mångfald, och jag fattar inte ens en femtedel av allt jag läser. Ska försöka skriva med egna ord också. Jo men tjena. Bah.
Efter denna lektion är det samhällskunskap, sen ska jag nog hem och lägga mig i sängen eller soffan och sova ett tag. Känns så nu iallafall.
Vet ni mer vad som suger? Vår psykologi var inställd, så hade håltimma från halv nio till 12.10. Kul. Att de inte kan börja skicka ut mass-mail eller mass-sms så man får veta det innan man åker till skolan. Jag hade kunnat fått sova tills tio, halv elva idag.. :( Mika är sur just nu.
Nej, nu ska jag väl fortsätta att inte fatta ett skit .
// Mika
P.S.
21 månader idag.
Det är det enda positiva med denna dagen, att veta att jag har dig A.
Mig löv dig.
Alltid. <3

2009-10-04
22:07:46

2009-10-04
Hejsan.

Hemma i Falun nu. Skola imorgon. Vet inte om jag är speciellt pepp på det just nu.
Hade hellre legat under täcket och sovit bort ett par veckor.

// Mika

2009-10-03
23:56:08

2009-10-03, wtf..
Sitter här och tråkar mig, kollar runt på framtida tatuering. Eller ja, inspiration till den. Ska ju ha ett ankhkors på höger handled/underarm. Ingen liten fånig sak men äh skit samma. Till saken. Finns det INGA snygga tattoodesigner med ankh? Ser bara fula överallt. Hade jag kunnat rita hade jag inte suttit här och gnällt, men nu kan jag ju inte det. Och jag vill ju inte direkt bara ha ett svart ankh på armen, ne, funderar på rosor eller någon annan form av blomma runt/under det på något vis. Hur vette fan, det är jst det jag letar efter. Men som sagt, finns ju bara fula sådana. Blir ledsen.

Jag borde gå och lägga mig...

// Mika

2009-10-03
16:14:25

2009-10-03
Hello.

Idag har jag inte gjort något vettigt, sov till 11, gick pp och såg att bror Micke och de två äldsta barnen Anthony och Alexander var här. De och mamma satt och spelade spel, och ja, Anthony och Alexander vann i varsitt spel. Pappa och farmor vann alltså ingenting, höhö.
Har även försökt fotografera hundarna när de leker för en rörelseuppgift i fotografisk bild, men det gick inte som jag ville. Jag är ganska oteknisk när det gäller systemkameror :( Sug att de inte lagt i instruktionsboken i kameraväskan, så man kan läsa sig till alltihop. Nåväl. Har laddat ner en gratis manual på engelska, så ska se om jag fattar något så kanske jag kan ta kort lite senare.

Nu vankas snart lite mat, fläskfilé och potatiskroketter med beasås. Mums. Blir nog at gå och hyra en film eller något sen också. Vi får väl se. Eller går det någon bra film ikväll på TV?
Någon som vet?

Hm oh well. Läsa Nikon D80 manual var det ja.

// Mika

2009-10-02
23:15:30

2009-10-02
Hallo.

Dagen har bestått av skola, bussåkning och jobb. Helt okej dag.

Idag fyller min älskade Alex år, massa grattis till honom!

// Mika

2009-10-01
21:54:36

2009-10-01, -

Jag kom inte på någon bra rubrik. Men iallafall, skall komma till saken.

I början av första året på media i Falun var inte roligt. Ångestattacker varje natt och allting, kändes som att jag inte hörde hemma här.
Men i början/mitten av vårterminen i första året kände jag att jag trots allt inte skulle ge upp. Jag började umgås med andra personer, de som accepterade mig som den jag var, och som inte skrattade åt mig, utan med mig.
Det var en ny vändning för mig, en väldigt bra en. Jag började umgås med dessa på fritiden, och vi har nog alltid lika kul, för dessa människor är lite som jag. De är inte rädda för att säga, och stå fast vid sina åsikter. De skrattar och är livliga, de är inte rädda för att göra, eller säga, galna saker.

Jag började tänka på detta nu, då jag på Facebook fick en kommentar på min status, som löd:
Har saknat dig i skolan ju.
Har inte sett dig nått :o

Personen som skrev detta, ja henne umgås jag knappt med eller så, vi säger hej till varann i korridorerna och pratar med varann under gemensamma lektioner, knappast mer än så.
Och jag måste säga att sånna små kommentarer som denna ovan, från en människa man inte känner så väl, kan göra en liten människa som mig, så otroligt glad. Det är sånna små saker som gör att man känner sig betydelsefull och inte osynlig för andra.

Så jag säger tack till Ida i Mp2b, som fick mig att börja tänka mer på hur mycket människor, och små vardagliga saker kan betyda för en!

// Mika

2009-10-01
19:10:17

2009-10-01
Hallo.

Första oktober idag, och det är höst. Det känns i luften vill jag lova. Kallt och ruggigt, men samtidigt mysigt.
Skulle inte sitta fel att sitta framför en varm brasa med en kopp te och en filt nu. Eller vad säger du?

Idag har jag varit i skolan, hade foto, samhällskunskap och multimedia, och de tre lektionerna flöt på fint.
Kvällen spenderas framför TV:n. :)

Imorgon fyller min älskade Alex år, hihi. Önskar att jag hade kunnat åka till honom, men jag jobbar dessvärre.
Nåväl, 3 veckor kvar tills vi ses!

// Mika