MIKA

2013-05-31
14:14:26

31 Maj 2013
Hejhopp från en hostig Mika.
Varning för ett långt inlägg utan bilder!
 
Jag är hemkommen från Stockhom, kom hem i söndags. Dagarna var helt underbara, förutom att jag lyckades dra på mig världens förkylning. Skyller på Stockholmsluften. Det var trevligt att få träffa morbror och hans fru, det var ett tag sen. Blev bortskämd direkt med pyttipanna, sedan te och bulle. På onsdagsmorgonen så serverade de frukost åt mig, behövde inte lyfta ett finger. Så goa så! Tillbringade hela onsdagen hos dem och bara umgicks, då de på natten skulle åka till Malta. Jag och morbror tog en snabbtur till Tyresö centrum, och under den lilla turen visade han mig hur hans nya bil funkade, om jag skulle vilja låna den under veckan. Tack men nej tack sa jag, jag tar mig dit jag ska med kollektivtrafiken. Gulligt tänkt, men jag ska inte vara runt och köra runt i Stockholm, speciellt inte själv, haha.
 
På torsdagen så gick jag upp ganska tidigt, gjorde mig i ordning och åkte in till stan och till Historiska Museet. Jag fattar inte hur jag kan ha missat det, helt underbart. Däremot så hade jag väl lite väl höga förhoppningar på Guldrummet, det var inte alls lika imponerande som alla sagt, då tyckte jag att de andra utställningarna var finare och mer intressanta, faktiskt. Men man är väl olika i tycke och smak antar jag. Jag tog en hel del bilder inne på museet, däribland till min uppsats. Tänkte visa er lite bilder, men det får nog vänta till nästa helg, jag har en del att göra nu i sluttampen på terminen, det ska opponeras och responderas och kalasas, så jag har inte så mycket tid att kika igenom bilderna jag tog.
Jag träffade även Malou på torsdagen, vi gick hem till henne och fikade, och jag träffade hennes feta katt, som älskar mig. Sedan gick vi runt lite, bland annat inne på Sephora, en sminkaffär. Japp. Mikas mekka, typ. Men. Jag köpte inte en enda artikel! Helt otroligt. Men jag vet en sak jag önskar mig i födelsedagspresent iallafall, hint hint.
 
På kvällskröken så mötte jag upp mamma på centralen, sen gick vi och åt, och åkte sedan hem till morbrors hus. Det hade vi för oss själva hela resterande veckan.
 
Fredagen så gick vi runt på stan och glodde, åt god mat i Gamla Stan, var inne i en helt underbar butik med massa vikingaattiraljer. Blev kär i allt, haha. Sedan på kvällen var det dags för huvudstadsbesökets grund; Bon Jovi!
Vi hade tur och fick sitta tillsammans trots att vi hade spridda platser. Vi träffade även på lite fler Malungsbor, och när vi började prata fick vi lite skumma blickar på oss, kan bero på att vi talade mål. Haha, kan stockholmsborna få fundera över vad vi sa!
Spelningen var skitbra, och de spelade många bra klassiker. Dock gick jag och mamma innan extranumrena, där han tydligen spelade Livin' on a prayer, men vi ville inte trängas med alla, så vi gick strax innan, och tog oss en varsin Irish Coffe på en liten utomhuskrog vid Östermalmstorg. Svindyr, men god. Sedan åkte vi hemåt och la oss.
 
Lördagen bestod av att sova tills vi vaknade, ta tid på oss, sedan åkte vi mot stan och promenerade, vilseledde lite polska turister och kikade runt i Livrustkammaren. Snacka om blodig historia Sverige har. Det var väldigt fascinerande att se hur de bevarat kläderna från de gamla kungarna, och hur man kunde se kulhål, samt ca 400 år gamla blodfläckar. Galet.
Sedan promenerade vi lite till, och åt sedan god mat. Sen drog vi oss till Kista Köpcentrum och glodde runt tills vi blev trötta på allt och for hemåt.
 
Söndag var hemåkardag. Vi åkte tidigt in till centralen och jag bjöd mamma på mors dagsfika. Sedan åkte vi åt varsinna håll, hon mot Malung, jag mot Göteborg. Bussresan för min del gick jättebra, gjorde färdigt det allra sista på uppsatsen och skickade in den, samt kikade på lite film och löste korsord. Alex kom och mötte mig på centralen, sen for vi hem till mig, och jag fick lägga mig i min ljuva säng.
 
Denna veckan har spenderats mestadels i sängen, i måndags var jag i skolan, som tur var enda skoldagen denna vecka, för jag mådde skit, hostade, snorade och var allmänt seg. Tisdagen och onsdagen tillbringades i sängen, och igår mådde jag bättre så mötte Alex i stan och letade present till hans mamma som fyller år  idag. Dagen idag har jag tillbringat med att städa, och ikväll ska jag möta upp svärmor och ta ett glas vin för att fira hennes födelsedag när hon slutat jobbet. Imorgon ska vi fira henne ordentligt med smörgåstårta och sådant, så jag kommer sova över där inatt.
 
Det var väl allt so far, långt inlägg, men så blir det.
 
Ha det gött!

Och för er Malungsbor som kanske tycker det är dags för mig att komma hem på besök så kan jag tala om att jag kommer hem den 12e juni och stannar i tio dagar. Pöss hej!


// Mika
 
Just det! Stort grattis till min svärmor, men också till min lillasyster som blir hela 19 år idag! Pöss på daj söstra mi!

2013-05-19
15:47:31

19 Maj 2013
Hej på er!

Jag vet att det var ett tag sen jag skrev nu, men jag har haft fullt upp ska ni veta.
Jag har varit hundvakt åt en liten liten Luna, samt skrivit på B-uppsats som bara tusan, och vet ni vad? Idag blev jag helt klar! Vet ni hur skönt det känns? Imorgon ska jag in till skolan och fixa till den lite estetiskt i Word, eftersom jag kör Open Office, vilket jag inte riktigt förstår mig på ännu, så det får bli att sätta sig i skolan någon timma eller två imorgon och göra det allra sista som marginaler, och ordentlig innehållsförteckning.
SÅ. JÄVLA. GÖTT!
 
Annars då? Jo, trött, kom hem sent inatt/tiiidigt imorse. Hängde med Emilia och Mattias på någon form av grillparty. Vi grillade dock inte, utan vi gick till en restaurang vid Domkyrkan, satt där och åt och hade det mysigt, innan vi gick till Emilia en snabbis för att inta lite kaffe. Sedan begav vi oss mot Majorna och Storgberget, där grillpartyt hölls. Riktigt mycket folk, och så fint där uppe! Vi satt på en klippa och bara njöt av utsikten hela kvällen och snackade skit.

Det roligaste igårkväll var nog innan vi kom till festen. Vi fick en beskrivning att vi skulle gå mot musiken, vilket vi gjorde.. Det var bara det att vi gick mot fel musik. Vi hamnade tillslut på en liten tillställning med jättelite folk i alla åldrar, och vi tänkte genast att här kan det inte vara, eftersom att på den fest vi skulle vara på skulle det komma ca 300 personer.. Det var väl kanske 25-30 personer där vi hamnade först, haha.
Diskret gick vi därifrån och gick mot rätt håll, och tillslut hittade vi rätt. Lite roligt var det, haha.
 
På tisdag åker jag till Stockholm, och på torsdag anländer mamma också i Stockholm. Fredagen ska nämligen gå i rockens tecken, på Bon Jovi-konsert. Ska bli riktigt roligt, det ska även bli kul att träffa min morbror och hans fru, även om det inte blir mycket, då de åker iväg på resa natten till torsdag.
 
Iallafall. Nu vet ni att jag lever och vad som pågår i mitt liv. Nu ska jag städa lite hade jag tänkt, sen ner till förrådet och hämta min rullväska så jag kan börja packa så smått imorgon.
 
PÖSS HEJ!

// Mika

2013-05-08
22:38:45

8 Maj 2013
Hej på er!
 
Är precis hemkommen från en biokväll med Alex, vi såg Iron Man 3. Så. Jävla. Bra. Film! Uppföljare brukar ju inte hålla måttet, men jisses, om ni har funderingar att se den, sluta fundera och gå och se den!
Utan att avslöja för mycket: Ett tips är att ni ser The Avengers innan om ni inte sett den. Ni kommer förstå när ni ser Iron Man 3 ;)
 
Annars då?
Jo det rullar på, håller på med B-uppsatsen, har äntligen fått lite flyt, riktigt skönt, borde bli klar med den i helgen om jag skriver så som jag gjort de senaste dagarna. Hoppas jag iallafall.
Förra veckan hade vi fyndhantering, dvs borsta en massa djurben, keramik och liknande. Kursen avslutades med ett seminarium samt ett post-seminarium där lärarna bjöd på öl.
 
Jag har även i veckan hunnit träffa två underbara människor, nämligen Isobel och Sandy. Dels i måndags, förra måndagen alltså, så träffades vi på stan och härjade, samt på fredagen. Omogen humor och cyniska kommentarer är allt jag har att säga om våra dejter, haha.
 
Nåväl. Nu ska jag slänga mig i soffan en stund, ha det gött!

// Mika