MIKA

2011-12-28
22:13:07

28 December 2011
Hej på er allihop!

Allt bra? Här är det finfint ska ni veta, har det superbra här hos Alex.
Idag har vi varit i stan, dock var det så förbaskat mycket folk att inget blev shoppat. Drygt att trängas bland folk..
Sedan tog vi oss mot Fröunda Torg, minst lika mycket folk där, så vi drog oss hemåt.
Väl hemma åt vi lite mat, segade, och för några timmar sen hade vi julklappsutdelning. Jag har varit grymt snäll i år ska ni veta folket. Fick så mycket fint så ni anar inte!

Iallafaall. Nu strax ska vi kika på en film jag fick av Alex, tror den kan vara riktit mysig. Hihi.

Ha det så bra allihop!

// Mika

2011-12-27
10:50:19

27 December 2011
Goooood Förmidaaaag!

Jag Sitter här och ska strax gå och borsta tänderna och göra mig iordning. Ska dra mig ner på byn sen och fixa lite, som jag nämnde igår. Blir nog finfint det ska ni se.

Sen åker jag till min kärlek, åh va mys det ska bli. Måste packa ner nån bok som jag kan läsa på tåget också, får nog bli Shutter Island. Har sett filmen, men ska bli skoj att läsa boken. Brukar inte läsa boken efter jag sett filmen, men nu fick jag tag i boken  efteråt, så är väl bara att börja läsa och försöka inbilla hjärnan att jag inte har någon aning om vad som kommer hända härnäst. Höhö.

Nehej, borsta tanden var det ja, ha det bäst allihop!

// Mika

2011-12-26
19:46:15

Städning, packning, planering.
Hejsvejs på er!

Håller på och varvar mellan att städa och planera inför morgondagen. Måste börja packa också, men det gör jag efter duschen. Imorgon åker jag till kärleken som sagt, åker väl härifrån lite innan 15-tiden. Bror Peter är snäll och skjutsar mig till Torsby, så åker jag tåg därifrån. Tur man har snälla bröder säger jag bara. Planerar lite vad jag ska göra utav morgondagen innan jag åker också, har ltie planer.

- Leta efter en sista present
- Gå till banken
- Gå till Maritas och köpa det där ankh-hänget.


Ang. den sista punkten, jag hittade ett så grymt fint ankh-korshänge till halsband/armband på en hobbybutik här om dagen. Måste ha det, så imorogn ska jag banne mig köpa det också. Så vackert var det. Exakt ett sådant jag letat efter. Hihi. (Ankh = Hieroglyf/symbol från antika Egypten som bl.a symboliserar evigt liv)

Nej, nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Ha det bra, skriver något inlägg imorgon innan jag åker!

// Mika

2011-12-26
16:43:36

Biljett fixad!
Japp, nu har jag köpt biljett tills imrogon då jag åker till min kärlek..

Och vet ni? Det är rätt sjukt, SJ är knasiga (det visste man ju sen långt tidigare, men detta tar nog ett pris).
Jag betalade nu 218 kronor för min biljett, köpte sista minutenbiljett. Med sista minuten ingår sittplats.
Samma resa, om man bokar vanligt, kostar 309 kronor, UTAN sittplats.. Hade man velat ha sittplats då, hade man fått lägga till 50 kronor..

Bildbevis:



Som ni ser åker jag ifrån Torsby. Har mycket snälla bröder och en mycket snäll Trollmor som brukar hämta mig där och skjutsa mig dit. Blir billigast så.

Men ser ni hur sjukt eller? Lurendrejeri kallar jag det! Skäms på er, SJ!

2011-12-26
14:14:45

26 December 2011
Hej på er! Allt bra?

Sjävl är jag, ptja, inte riktigt lika seg som igår, men seg!  Har varit, och är fortfarande, barnvakt sen igår. Tack och lov sov den yngsta ända tills klockan 8 så blev inte sådär superdupertidigt som jag trodde att hon skulle vakna. Moder jobbade ju idag så hade barna för mig själv fram tills för drygt en timma sen. Har gått utmärkt!

Annars idag så ska jag väl ta och paca, imorogn åker jag till min kärlek igen, och stannar där bra mycket längre än sist, hihi.  Måste ner på byn en sväng idag också.

Vad har ni gjort en röd måndag som denna?

// Mika

2011-12-25
15:13:54

25 december 2011
Hej på er!

Allt bra idag? Själv är jag så slö, så slö. Sov till klockan 11, sen har jag bara latat mig, gått runt och ätit en massa julknäcke och annat. Om en timme är det Trolltyg i Tomteskogen på SVT1, som jag bara måste se! Bästa julfilmen!

Hade ni en bra julafton igår? Nu känner jag att ja gär alldeles för lat för att sriva mer just nu, vi hörs kanske ikväll, eller imorgon!

// Mika

2011-12-24
21:11:28

Fin jul!
God afton allihop! antar att ni sitter och myser med vänner eller familj i detta nu. Här hemma är det nu lugnt, alla julgäster har åkt till sitt, och kvar är jag, mor och jycken. Har varit en otroligt lyckad julafton, med god mat, gott julgodis och glada människor.

Brorsbarnen blev väldigt glada över alla fina presenter de fick, dvs massor! Högvis! Men det var faktiskt inte bara dem som fick julklappar i år. Jag hade varit jäkla snäll i år tydligvis, då jag bland annat fick presentkort på en lokal allt-i-alloaffär samt en biljett till 2012 års Rockstad: Falun! Så i augusti ska jag och broder Micke ut och festivala igen. Ska bli mycket skojigt. Jag hade faktiskt inte räknat med någon julklapp i år, mer än de jag redan fick av mor innan. Vi säger varje år att vi bara ska handla åt barnen, men ja.. tydligtvisräknas jag som barn ännu, haha.

Hoppas ni har en fortsatt trevlig jul, jag uppdaterar mer imorgon!

// Mika

2011-12-24
09:42:07

24 December 2011 - JULAFTON

 

Jag hoppas att alla och envar får en grym julafton med era nära och kära. I eftermiddag kommer alla bröderna, brorsbarnen m.fl. hit. Då är det jul på riktigt för mig, när allihop är samlade, kikar på Kalle Anka, drar dåliga skämt och äter en massa mat och julgodis! GOD JUL ALLIHOP! <3

// Mika

2011-12-23
22:58:36

Två timmar kvar..
Två timmar kvar tills det kan räknas som julafton!

Min kväll har bestått av att umgås med Camilla, köpa nån julklapp och slagit in dessa. Har även spelat bingolotto. Vann faktiskt en ny lott, inte helt fel ändå!

Nu ska jag slänga mig i duschen, jag skriver ett snabbt litet inlägg imorgon, annars hörs vi på juldagen.

GOD JUL ALLIHOP! <3

// Mika

2011-12-23
12:41:51

Snögubbe


Fick ryck och gjorde en liten snögubbe till er.
Jag är inte speciellt konstnärligt lagd som ni ser.. men.. Gladdagföre dopparedag!

// Mika

2011-12-23
09:36:17

23 December 2011
God morgon!

En dag kvar till Julafton nu då. Har ni fullt upp med julpyssel nu eller har ni allt klart?

Min dag kommer att spenderas med att sätda, umgås med en vän, städa lite mer och till sist spela bingolotto nu när det är uppesittarkväll. Härligt!

// Mika

2011-12-22
21:32:06

Julgodis!

Från vänster: Chokladpralin, "Kaloribomb", Mozartkula

Ja detta har jag skapat idag, bland annat. Gjorde även chokladkola, men den tordes jag ine smaka, det är så gott så då hade jag ätit upp alltihop, hahaha ^^
Ursäkta dålig bild förresten, tog den med mobilen i grymt dåligt ljus. Men det är en bild iallafall ;)
Har alltså städat klart nu, hur skönt är de tinte när det är klart? Ska ta och smsa min vän nu och höra hur det blir imorgon, vi har en väldig tradition ska ni veta.

Detta blir det sista inlägget för ikväll, så god natt på er, och ha en fortsatt trevlig torsdagkväll!

// Mika

2011-12-22
18:58:59

Pust, stånk, stön!
PUH!

Tjenare hejsan på er. Sitter här och pustar ut, haft fullt upp nu hela dagen. Ska ta och göra en spellista på Spotify nu så jag kan börja städa. Nepp, har inte börjat än, inte hunnit, haha. Får hålla på tills inatt om jag ska bli klar ;)

Nej men iallafall, senare kommer det allt upp en liten bild på vad jag bakat och pysslat med idag, ska bara städa först, sen ska jag sätta mig ner och provsmaka det jag har gjort, för det har jag knappt hunnit än, så blir gottistorsdagskväll.


Ge mig peppande kommentarer nu så jag orkar städa ;)

// Mika

2011-12-22
11:56:40

Stomp! Nu är det jul!
Hej på er!

nu är jag hemkommen från Lima.
Nu är det jul, för nu har vi stomp. Stomp är ett mjukt bröd vi äter mycket här hemma runt jul. Gott som fasiken!

Nu ska vi snart ner på byn igen en sväng, sen är det dags att sätta igång med julgodismakeriet. Sen blir det att städa, jag börjar med mitt rum först.. Här ser förjävligt ut, det ligger saker överallt just nu. Uscha. Men det ska vi råda bot på! Ska göra en riktigt fin städspellista på Spotify så jag kan rocka lite samtidigt som jag städar. Haha.

Ha en bra torsdag, vi höres senare ikväll!



// Mika

2011-12-22
10:10:00

22 December 2011
God morgon gullegrisar!

Jag har fullt upp just nu, detta är ett tidsinställt inlägg alltså.

Just nu är jag nog påväg till Lima och ska hämta bröd, tills jag kommer hem får ni njuta av lite fin musik av Within Temptation.

2011-12-21
21:41:00

Jobb och fin julklapp
God kväller!

Har precis kommit hem från jobbet. Åh, vet ni? Jag fick en så fin julklapp av chefen. Blev så glad när jag öppnade påsen. Kolla här liksom:


Fint, eller hur? :D

Nu ska jag varva ner lite, sen om en stund ska jag nog lägga mig faktiskt, ska uträttaq en massa imorgon :)
// Mika

2011-12-21
15:05:49

"Jävla oflyt hela tideeen"
Ja alltså. Skulle ju åka och handla med trollmor.. Men! Ändrade planer, eftersom bilen inte startade, tydligen något med generatorn, så det funkade icke alls. Såå, det fick vi ta tag i imorgon istället, haha.

Nu sitter jag och fryser om fötterna. Mamsen fixar ugnspannkaka och sen bär det av på jobb!

2011-12-21
12:00:00

PLAY THE VIOLIN!




2011-12-21
11:39:26

21 December 2011
Hej på er allesammen!

Sitter med hårfärg i håret som snart ska sköljas ur. Har inte hunnit gjort så mycket idag, skulle ha haft körlektion, men bilen jag skulle använda var inte där, så blev inget av med det. Tråkigt, men sånt händer.

3 dagar kvar till julafton!  Köpt alla klappar ännu?  Jag är klar! Tror jag... Haha.

Annars idag då, vad händer? Själv ska jag ner på byn med trollmor en sväng, sedan blir det jobb ikväll.

Hoppas ni får en riktigt trevlig onsdag!

// Mika

2011-12-21
09:00:00

GINGERBREAD NOM NOM!

2011-12-20
22:27:51

SMILE!

2011-12-20
20:23:09

Tävlar hos KEELA.SE om en Wacom Bamboo Ritplatta!
Jag vet inte om ni sett det, men just nu tävlar Keela, som driver bloggen keela.se, ut en grym ritplatta, nämligen en Wacom Bamboo Fun Pen & Touch (s).

Vore grymt skoj att få vinna en sådan för att kunna göra lite skojsigare bilder för er nu när ni varit så många på sistone!

Vill du också ta chansen att vinna så tycker jag absolut att du går in precis HÄR! och tävlar!


Bilden är lånad från KEELA.SE, det är hennes och ingen annans bild! Klicka på bilden för att komma till tävlingen och hennes blogg.

Var med och tävla vettja! Det är jag iallafall ^_^
// Mika

2011-12-20
19:18:16

Så många var ni!
Dagen hade ju inte riktigt slutat igår när jag visade er statistiken. När jag kollade idag på hur många ni varit igår, var resultatet detta:



Riktigt roligt. Och om det är så att ni gillar bloggen, så följ mig på bloglovin genom att klicka på knappen nedan :

bloglovin

 

// Mika

2011-12-20
18:51:51

20 December 2011
Hej på er allihop!

Nu är jag hemma från min finaste kärlek, har haft mysiga dagar hos honom måste jag säga. Bilresan hem gick toppenbra, har ju en grym chaufför jag förstår ni ;)

Dagarna har bestått av vila, biobesök och julklappsshopping. Inte helt fel! Ska ta och kolla igenom bilder dels ifrån mina brorsöners fiolavslutning samt ifrån när jag var barnvakt hos dem, inte hunnit gjort det ännu nämligen, så det kommer upp bilder senare ikväll, och imorgon.

Min chef ringde mig idag och erbjöd mig jobb imorgon, så blir att jobba några extratimmar såhär innan jul.

Förresten, någon av er läsare som råkar ha ett litet tygmärke i form av videospelsaktigt ni hade kunnat tänka sälja till mig? Det ska vara jättelitet, ca 3-4 cm brett och kanske.. 6-7 cm långt. Har ni något liknande, typ som 1upsvampen, Yoshi, Super Mario, en Xbox-kontroll eller liknande så skriv en kommentar nedan eller maila mig på [email protected]. Vore evigt tacksam!


2011-12-19
22:16:20

Lowis uggla!
Kikade in i en tjejs blogg, hon hade nämligen kommenterat min. Och hon ritar ju urtufft! Blev alldeles kär i en av hennes kreationer, nämligen bilden nedan:


Bildkälla: Klicka på bilden!

Det är alltså Lowi, som driver bloggen whoshotlowi.blogg.se som ritat denna söta uggla. Tänk hur snygg den skulle vara på ett svart oversizelinne eller en tygpåse? Jag skulle lätt vilja ha iallafall! Värt ett besök hos den damen vill jag lova :)

// Mika

2011-12-19
22:08:09

MEN HERREGUD!
Är helt stum jag!
Loggar in på blogen och har onormalt många kommentarer.. Sen kollar jag statistiken.. Chockad tjej blev jag!

Skrev in till Keela för att bli helgens awesome bara på skoj, så blev jag det!

Kolla, jag har bildbevis. Såhär många är rejält med rekord för mig :')



Coolaste julklappen typ. Hjärtat bara dunkar, åh så skoj!
PUSS PÅ ER!

// Mika

2011-12-19
22:04:24

19 December 2011
Hej på er!

Ursäkta den usla uppdateringen, men det är som så att jag befinner mig i Göteborg hos min kärlek. Kom hit tiiiidigt i söndagsmorse, närmare bestämt vid 4-tiden. Jag och Cathrin åkte ifrån Malung vid 22.30 i lördags, direkt efter hon slutat jobbet. Mycket trevligt. Så min helg har bestått av bilåkning och mys, och imorgon ska jag hemåt igen! Trist, men jag kommer tillbaka till Göteborg redan nästa vecka någon dag, hihi.

Och tack snälla för alla fina kommentarer, grymt kul att så många hittat hit! Välkomna! :)

// Mika

2011-12-17
10:47:02

17 December 2011
Hej på er allihop!

Lördag idg. Ska om en liten stund få hämtning av bror Micke för att åka till dem och vara barnvakt en stund. Dock blir det nog inte så mycket vaktning då det är deras speldag, så då sitter de nog klistrade framför TVn och spelar Xbox, haha. Men härliga är dem, det kan jag lova! Ska ta med kameran för en gångs skull också.

Men nu först blir det att äta frukost a la tomten, dvs risgrynsgröt med kanel på. Omnomnom!

Ha en bra lördag allesammans, ska se  om jag hinner få till lite bilder jag kan publicera ikväll, eller kanske snoka reda på någon skoj festivalnyhet eller så ;)

// Mika

ps. Lite lustigt är det att jag finner mig skriva mer om festivaler och sådant inom musik nu än när jag skulle ha mitt projektarbete, som till början faktiskt skulle vara en musikblogg.. Nåväl, bättre musikår i år kanske? ;)

2011-12-16
10:21:21

16 December 2011
God förmiddag!

Fredag nu igen. Min fredag ska bestå utan jobb. Hela dagen. Är roliga Fredagen på jobbet idag också, på eftermiddagen. Kan bli spännande, haha!

Vad har ni för fredagsplaner? Fira jullov/julledigt kanske? :)

// Mika

2011-12-15
22:32:08

EPICA till Rockstad: Falun
Det holländska bandet Epica kommer till höstens Rockstad Falun!

Bandet bildades 2003 och deras sound är influerat av symphonic metal, gothic metal och priogressive metal - helt i min smak med andra ord. Det vore inte helt fel att se dessa  typer live, då jag tycker att deras musik är riktigt bra. Man skuille kunna likna deras musik vid Within Temptations, men de har långt kvar tills de når de höjderna, tycker jag.

Bra band till Rockstad: Falun. Festivalen äger rum den 16,17 och 18 augusti 2012.


EPICA till Rockstad: Falun 2012
Bildkälla: Klicka på bilden.

// Mika

2011-12-15
19:50:31

Nytt igen
Blev så trött på det andra så bytte alltihop. Inet den snyggaste desginen jag sett direkt, men den är åtminstone lite julig. Ser ju ganska enkelt ut men åh så jag har pillat med en där. Fan. Jag vill ha en ritplatta. Men men.

Som sagt. En julgran och lite julmössor, lite mer julstämning som sagt. Samma tråkiga grå färg dock, men den får ni leva med, hittade ingen bra, mysig julfärg som inte kändes allt för knallig, så då fick det förbli grått helt enkelt.

// Mika

2011-12-15
11:13:56

15 December 2011
Halloj på er!

Idag är jag riktigt seg. Tur att jag inte ska göra så mycket idag. Ska gå till Arbetsförmedlingen och hämta papper, och sen blir det att gå till Gamla Bion och kika på brorssönerna, tar med mig kameran så ni får veta vad de ska göra där senare ikväll.

Börjar nog på att få en förkylning också. Kände av redan igår kväll att jag började få ont i halsen. Imorse hade jag ont och är fortfarande snuvig. Halsondan botade jag med lite te med honung i.

Vad händer för er en torsdag som denna?

2011-12-15
00:00:00

SLAYER till Metaltown!
Det blir bara bättre och bättre. Först Within Temptation, och nu, Slayer!

Slayer kommer till Metaltown 2012. Senast de var i Sverige var i somras när de spelade tillsammans med Megadeth, Anthrax och Metallica på Big 4 konserten i Göteborg.

Jag är ett rätt stort fan av Slayer, och har sett dem fyra gånger tidigare. Alltid lika bra. Skulle vara skoj att få se dem en femte gång. De är grymma live. får ni chansen, se dem!


SLAYER till Metaltown 2012

Bildkälla: Klicka på bilden

// Mika

2011-12-14
16:00:00

Tidig julklapp!
Som jag sa i dagens första inlägg fick jag en tidig julklapp av mamma imorse..
"Sätt på dig de här" Sa hon och gav mig ett par strumpor. Fattar ingenting.

Sen kommer hon med en kartong och säger "Du måste få dessa nu, jag vet inte om de passar.."
Ser en kartong det står IRON FIST på. Anar vad det är och börjar flina. Öppnar kartongen, och där ligger de! De underbart vackra skorna från Iron Fist med kilklack och döskallar. SÅ FINA!

De såg grymt små ut, men de passade faktiskt utomordentligt bra! Åh, jag blev så glad att mamsen fick en stooor kram av mig. Tittade sedan besviket ut genom fönstret och insåg att jag inte kunde använda dem nu med en gång.

Vilka skor pratar jag om? Jo dessa:



De är mina! :D Lycklig tjej! Love it!

// Mika

2011-12-14
15:20:26

Förbannade kioskmongo...
Alltså. Ja. Detta jag då i tidigare inlägg skrev att jag var irriterad på.

Jag var påväg till körskolan. Det är väldigt slaskigt ute, som de flesta säkert vet.
Det finns ingen trottoar då de som plogar inte tagit upp de där högarna som bildas på trottoaren när de plogar vägen, så man är så illa tvungen att gå på vägen.
Lite innan sjukstugan är det massa vatten på vägen. Det kommer en svart bil mot mig. Människan som kör ser mig, och då brukar man ju oftast sakta ner för att inte göra så att vattnet sprutar över hela gångtrafikanten.
Detta jävla KIOSKMONGO saktar inte ner. KIOSKMONGOT GASAR PÅ istället. Jag blir dyngsur.. Halva jag, alldeles blöt. Vänder mig om mot bilen som fort åker iväg, och visar det där långa fingret.

FAN SÅ FÖRBANNAD JAG BLIR PÅ SÅNT!
Allvarligt talat, var tog hyfset vägen?!  Det är faktiskt så att man kan få böter för att man gör sådär.

Alldeles dyngsur går jag till körskolan, mindre glad än innan, då jag sovit dåligt på natten pga mensvärk.. Mensvärken gör mig ännu grinigare. Ja ni kan ju kanske tänka er så arg jag var.

Så snälla, ni som kör bil.. Sakta ner när ni ser fotgängare och det är slaskigt. Det är inte det minsta skoj att bli blöt...

2011-12-14
15:13:13

14 December 2011
Hej på er!

Idag har jag haft fullt upp fram tills nu. Gick upp nio, åt frukost och spelade kort med mor, och begav mig sedan till körskolan för att köra lite. Gick bra! Har fått börja köra i trafikljusen och så. Skoj!
Just det! Imorse fick jag ännu en julklapp av min älskade mamma. Ska visa i ett annat inlägg ;)

Efter det så såg jag att min chef hade ringt, så ringde upp, men det var upptaget, så jag gick de få metrarna från körskolan till jobbet och träffade honom där och fick reda på lite schema och sådär.
Sedan begav jag mig ut i slasket igenom och gick mot Cathrin och hennes vovvsing Lea, och vi pratade och planerade lite grann.. Om vad? Joni, det skulle ni bra gärna vilja veta va. Höhö. Nyfikna i en struuut.

Sedan gick jag mot arbetsförmedlingen, men han jag skulle prata med var inte där, så får gå dit imorgon istället.
Nu är jag hemma. Dyngsur om fötter och ben.
Klockan 6 ska jag dra mig till jobbet för attvara med och hjälpa till i en tjejgrupp som vi har. Måla keramik ska vi göra idag!

Ska skriva om en grej som även irriterar mig, alldeles snart i ett eget inägg. Så irriterad är jag att detta förtjänar ett eget inlägg.

Ha en fortsatt bra onsdag allihop!

// Mika

2011-12-13
21:49:19

Dödligt popcornsugen
Sitter och kikar på Twilight som går på femman nu. Aldrig varit ett större fan av filmerna, inte alls faktiskt. Men, det gick just inget bättre på TV heller så.

Är sådär sjukt popcornsugen just nu. Borde väl gå och poppa mig lite, men jag är så grymt lat också. Det är ingen bra kombination direkt.
Vid närmare eftertanke ska jag nog dra mitt lata arsle mot köket och poppa de där jäkla popcornen så jag slipper bli sur och grinig. (Vara sugen på något + mens = inte glad Mika. En mycket sur och grinig Mika snarare..)



Popcornsugen tjej!

// Mika

2011-12-13
21:11:39

New in!

Nya tofflor och leggings kom hem till mig idag. H&M
// Mika

2011-12-13
19:31:44

SANKTA LUCIA - ALICIA B&W








Gillar svartvita, otydliga bilder, som ni märker. Don't judge me! ;)
// Mika

2011-12-13
19:21:49

13 December 2011
Hej på er!

Ursäktar den dåliga uppdateringen, men haft typ fullt upp. Gick upp 07.30 imorse och gjorde mig i ordning för att gå till Alicias dagis och se på henne och hennes dagisklass ha Luciafirande. Bilder kommer i ett annat inlägg snart :)

Sedan bar det direkt av till kyrkan och såg på Anthony och hans klass som lussade så fint. Blev dock nästan ingen bra bild, men en fick jag till iallafall ( se nedan. Jag har förvrängt de andras ansikten för säkerhets skull, man vet ju aldrig)

Sedan åkte jag hemåt, var hemma en stund, och hade sedan sista mötet med min jobbcoach. Kom hem, segade, sen åkte jag och mor ut på lite ärenden, sedan hem en sväng, och ut igen. Har precis ätit lite mat och kollat igenom lite bilder från dagen.

Hur har er Luciadag varit? :)


// Mika

2011-12-12
17:31:16

Yay!
Jag är en glad tjej idag!

Ringt runt efter lite praktikplatser och så, och eventuellt kommer jag få praktikplats i Göteborg ! Jag säger inte när eller var, men jag hoppas innerligt att det går i lås allt det nu. När jag ska till Göteborg nästa gång ska jag lämna papper och grejer så nu går det framåt! Åh så bra!

Bara för det ska jag avsluta mitt påbörjade projekt med pepparkakshus!

// Mika

2011-12-12
10:35:05

12 December 2011
God morgon!

12 dagar kvar till jul. Går ju så jäkla fort, vart tar tiden vägen?

Anyway. Idag är det måndag. Ska ta och röja lite i rummet samt dammsuga runt om i huset.
Sen ska jag ringa lite samtal och skicka iväg lite mail, och sedan laga till lite mat.
Det är väl planen för idag. Vad ska ni göra?

Men först, innan jag gör allt annat - så ska jag äta frukost!

Hejsvejs!

// Mika

2011-12-11
23:11:45

SUNNI


2011-12-11
22:30:31

SAFFRANSBULLAR




2011-12-11
16:39:40

Men alltså näe..
Det här med att vara av det kvinniga könet alltså. Inget att rekommendera den där speciella tiden på månaden..

- Huvudvärk, som kan utvecklas till en riktig jäkla migrän vissa gånger. Som det känns just nu as well.
- Gasig i magen så inåt skogen
- Ont i mage och rygg, vars smärta strålar ut i lår och övriga kroppen.
- Grinig.


Välkommen till min dag idag! Dagen började med att jag bakade en mjuk pepparkaka. Sen har jag spelat kort med mor, och mest legat i sängen med en huvudvärk som vägrar försvinna.
Känner mig grymt ofräsh, men trots detta funderar jag på att dra mig ut i friska luften, dels för att faktiskt få i mig luft, dels för att handla lite till morgondagens mat. Sen MÅSTE jag duscha och tvätta håret, ser ut som ett jäkla smörpaket i håret. Fräsch, right? Nä, fy. Nåväl. Tur att det bara är hunden och mor som ser mig jsut nu, och att det finns mössor.

Ja. Nu fick jag skriva ut min misär, ursäkta tråkig och totalt ointressant läsning, men så kan det vara.

Min kära trollmor håller på met att laga till lite mat till oss. Hon är bra, min älskade mamma.

// Mika

2011-12-11
11:19:53

11 December 2011
God förmiddag på er! Tredje advent idag då. Snart, snart är det jul, hoho.

Vad händer annars då? Själv gick jag upp för drygt en timme sen, är riktigt lat idag känns det som. Men, det får man vara ibland, det är ju trots allt söndag, vilodagen.

Ska fixa lite med pepparkakshuset och så idag, annars blir det inte mycket mer.

Ha det bra!

// Mika

2011-12-10
20:01:58

10 December 2011
Hej på er!

Sitter och fryser som en liten gris, och mätt är jag!
Har idag mest bakat, täntke lägga upp biler nu, men ärligt talat, så orkar jag inte, haha. Så det kommer imorgon.
Vad har ni hittat på för något spännande idag? :)

// Mika

2011-12-10
00:05:00

Rockstad: Falun 2012!
Jag kom precis på att jag knappt skrivit nånting om Rockstad: Falun 2012! Rena galenskapen. En av de bästa festivalerna jag varit på faktiskt, så måste ju skriva om sommarens upplaga.

Banden som hittills är bokade är:
Astral Doors, Dynazty, The Unguided, Hypocrisy, Engel, F.K.Ü, In Mourning, Nocturnal Rites, Amaranthe samt Sabaton.
De allra senaste nyheterna är också att Malungsbandet Tempory ska spela på Rockstad: Falun, då de vann Garagerocken 2011. Kul!

Festivalen äger rum på Lugnet i Falun den 16-17-18 augusti 2012, och kostnad för en tredagarsbiljett är 595 kronor just nu! Passa på, de blir dyrare efter hand!

[ källa: rockstadfalun.se ]

// Mika

2011-12-09
23:17:41

MANOWAR mfl. Klara för Getaway Rock Festival!

Ännu lite festivalnyheter är väl på sin plats. Det är nämligen så att Gävlefestivalen Getaway Rock Festival har konfirmerat att Manowar, Nightwish, Ministry, Raubtier samt Anathema är klara för 2012 års upplaga av festivalen.
Hur coolt vore det inte att få se Manowar liksom? Ja vi får väl se vad som händer till sommaren.

Festivalen äger rum vid Gasklockorna i Gävle den 5-6-7 juli 2012. Någon av mina läsare som ska dit kanske? :)

[ Källa: getawayrock.se ]

// Mika

2011-12-09
22:40:50

Bra kväll!
Hej på er! Kom hem från jobbet för ca en halvtimme sen. Har varit en riktigt bra kväll på jobbet idag, skönt som tusan måste jag säga. Förutom att det varit lugnt och skönt utan bråk så har jag även fått smaka den godaste salladen jag ätit i mitt liv tror jag. Ene kollegan hade gjort en sallad som jag och bror också fick ta oss för av, och det gjorde vi. Så gott! Vattnas i munnen bara jag tänker på den. Haha. Inte helt felt dvs.

Har ni haft en bra fredag? :)

// Mika

2011-12-09
15:32:21

Fördriver tid
Som rubriken säger så sitter jag just nu och fördriver tid tills det är dags att dra sig mot jobbet. Blir kortdag idag, bara från 17.30-22.30. Blir knas med tanke på att jag nu har jobbat dubbelpass så många fredagar, så kvällen kommer vara slut i ett naffs!

Mor och jag har precis ätit lite mat, och jag har även skottat lite snö. Vi har också handlat inför imorgon, då det ska bakas så det står härliga till! Baka bullar, mjuk pepparkaka, samt göra ett pepparkakshus! Roligt som tusan ska det bli. Baka är skoj. Ska ladda kameran också så det blir lite fina bilder på vad mor och jag skapat imorgon.

Snart är det jul, och jag är nästan klar med alla klappar. Bara typ.. en kvar. Sen klart!
Är ni färdiga med alla julklappsinköp?



// Mika

2011-12-09
10:06:58

9 December 2011
God morgon!

Sitter, ganska nyvaken, och glor runt lite i cyberspace.
Vad dagen bjuder på vet jag inte riktigt, mer än att jag ska jobba ikväll.

Ska snart ta och slänga i mig lite frukost, klä på mig och sånna där basicgrejer. Vad händer en fredag som denna för er? Party all night long eller kanske myskväll hemma?

// Mika

2011-12-08
18:24:23

IsaDora nagellacksfynd
Som jag nämnde tidigare fyndade jag nagellack idag. Slänger upp en bild på flaskorna.


720 Beetle Green                 728 Black Galaxy                 724 Créme de la créme

Slänger upp bild på hur dessa ser ut på naglarna sen!
// Mika


2011-12-08
16:35:14

Within Temptation mfl till METALTOWN!
Jag är i extas.. WITHIN TEMPTATION kommer till Metaltown 2012. Jag bara MÅSTE dit! Ringde precis äldsta brodern som blev lika glad som mig. Dit ska vi, definitivt. Åh. Jag är så glad att jag sitter och flinar så smilet är upp till öronen! Roligt!



Andra band som vistas på festivalen är Lamb of God, Marilyn Manson, Killswitch Engage, Anthrax, Sabaton, Trivium, Vader, Devildriver samt Skeletonwitch.
Planen är alltså att dra på Metaltown. Festivalen äger rum i Göteborg på Göteborg Galopp den 15-16 juni 2012.


Är det någon av mina läsare som vet redan nu om ni ska dit? :)

// Mika

2011-12-08
15:56:01

8 December 2011
Hey folks!

Ber om ursäkt för den usla uppdateringen idag, men har haft fullt upp med handling och grejer.
Kom precis hem ifrån byn för tredje gången idag, haha. Har inhandlat julklapp till svärmor, och även tre stycken nagellack till mig själv. Gick in på den lokala kosmetikabutiken här i byn, och såg att några av IsaDora nagellacken var nedsatta till 30 kronor, så då passade jag på. Kommer ett inlägg om dem senare, emd bilder och sånt. Antingen senare ikväll eller imorgon.

Har en liten festivalnyhet som kommer upp i ett annat inlägg alldeles strax. Annars då? Vad har ni gjort en svinkall torsdag som denna? Här har det varit svinkallt iallafall, när jag gick upp vid 10 imorse var det -15 grader.. Brr.
Ja, vi hörs snart folket!

// Mika

2011-12-07
16:45:41

Körlektion och för mycket vitpeppar
Hej på er! Kom hem för en stund sen från körlektionen. Gick hur bra som helst, fick backa och parkera mellan två bilar, backa i kurvor och hitta dragläge och en jäkla massa. När jag backade runt hörn, eller ja, i kurvor, så frågade han mig om jag gjort det nånting förut med mamma, och jag sanej. Han blev alldeles paff, för det gick så jäkla bra, som om jag övat mycket på det. Så det var ju kanonbra.

Harprecis ätit lite skinksås med spaghetti, men skinksåsen fick i sig alldeles för mycket vitpeppar, så är alldeles bortdomnad i munnen, haha. Nåväl, gott var det iallafall.

Resten av dagen vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på att göra. Funderar på om jag ska göra lite chokladkola, men är inte hundra på om grädden räcker, men det visar sig.

Ha det!

// Mika

2011-12-07
11:35:35

7 December 2011
Hejsan!

Sitter och är hyfsat nyvaken. Min körskolelärare ringde mig runt halv nio och sa att körlektionen behövde skjutas upp till kvart i två, så då tog jag mig friheten att sova rätt länge. Ska snart slänga i mig lite frukost.
Det första jag ser när jag vaknar förövrigt, är en jäkla massa med snö! Så ska bli spännande att köra bil i detta. Hm. Nåväl, blir nog bra, man får ta det försiktigt.

Ha en bra tisdag!

// Mika

2011-12-06
21:09:59

Metallica ger ut ny låt!
Eller ja, ny och ny, den spelades in i samband med albumet Death Magnetic, men blev aldrig utgiven. Låten heter Hate Train, som ges ut i samband med bandets 30års jubileum. Låten hade premiär igår under en exklusiv  spelning i San Francisco för medlemmar ur Metallicas fan-club.

Informationen samt videon nedan är hämtad från rocknytt.net



// Mika

2011-12-06
20:57:41

Lite nytt
Ja, som ni ser nu (om inte, tryck F5) så har jag ändrat lite. Inte så snyggt ännu som jag vill ha det, men ska göra en ny header och lite sånt senare i veckan tänkte jag, så ni får helt enkelt nöja er med detta så länge, haha.
Märker även att blogg.se har uppdaterat sig lite. Helt okej! 

Wellllll. Ha det så bra, vi höres imorgon!

// Mika

2011-12-06
11:20:17

Biobiljetter och massageolja
Jag har nämnt dem många gånger förr, och det kommer jag fortsätta att göra!
Nämligen Tampons for free!

Hämtade posten idag, och ett paket var till mig. Jag hade helt glömt bort att jag deltagit i en tävling om två biobiljetter, och vet ni? Jag vann tydligen! Och inte bara två biobiljetter, utan också en massageolja från belladot.
Hade inte en aning då jag haft så fultl upp att jag inte hunnit kolla upp vinnanrna på deras blogg.
Synd bara att filmen Hysteria inte visas på någon bio i närheten, men då ringde jag min svärmor i Göteborg, och frågade om hon ville ha dem, och det ville hon ju såklart. Så biobiljetterna kom till nytta ändå, hur bra är inte det?

Om ni fortfarande inte är medlemmar på Tampons for Free, så bli det, klicka på länken i början av inlägget och anmäl dig! De säger att diamanter är en kvinnas bästa vän, men nog tycker jag nog att Tampons for Free slår diamanter. Ett superbra företag som tycker att våra så kallade kvinnoproblem inte ska behöva kosta pengar! Underbart!

// Mika

2011-12-06
11:07:43

6 December 2011
Hej på er!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är min älskade mammas födelsedag! Så ska ta och dammsuga lite, sen laga mat till mamsen, och slutligen baka tårta. Kommer nog bli en bra dag.

Men trots att det är mammas födelsedag är det jag som fått presenter. Tog precis in posten, och ett paket var till mig. Skriver i ett annat inlägg vad det innehöll ;)

Ha en bra tisdag allihop!

// Mika

2011-12-05
18:34:29

let it snow, let it snow, let it snow..
Ja alltså. Som ni ser så snöar det på bloggen just nu, hoho. Lite kul tycker jag allt.

Kom precis hem från en promenad, fixat lite grejer och allmänt varit ute, var faktiskt väldigt skönt ute nu.
Ska snart ta tag i den där fördömda städningen, har ingen lust att hålla på med den imorgon. Iallafall inte i mitt rum.
Får städa samtidigt som jag lyssnar in mig på Evanescence och Nickelbacks relativt nya album.

Imorgon fyller mamsen år, då ska jag göra fint här hemma, laga mat till henne och göra en tårta. Blir nog finfint ska ni se. 

Är det förresten något bra på TV ikväll?

// Mika

2011-12-05
12:41:18

5 December 2011
Den 5 december idag. Det snöar.
Har precis kommit hem från körlektionen. Gick riktigt bra, fick åka väldigt mycket på stora vägen, och vid rondellen. Snart, snart, är det rosa kortet mitt, jag känner det på mig. Det går så jäkla bra att köra. Måste börja läsa riktigt också, sätta mig på körskolan vid datorn också. Men först, läsa läsa läsa i boken. Tur att den faktiskt är gnaska intressant när man väl börjar att läsa.

Annars då, jo jag sitter och väntar på ett telefonsamtal från min jobbcoach, vi skulle haft möte idag men hennes barn var sjukt osv så vi tar ett telefonmöte istället.

Imorogn fyller världens bästa mamma år, så då ska det bakas vill jag lova. Tårta, och kanske även något mer mumsigt. Någon dag ska jag ta och baka en hög chokladkolor, är ju så gott, hittade ett jättebra recept på det för någon dag sen.

Ska också sätta mig och göra om lite här på bloggen tänkte jag, lite.. vintrigare. Men det får ni se sen..

// Mika

2011-12-04
20:34:00

letande, sökande, suckande.
Ja alltså. rubriken. Jag sitter och letar/söker jobb eller utbildningar. Jag har ju gått och blivit jättesugen på att gå någon make up-artistutbildning. Men det är ju så jäkla dyrt, samt att många av dessa är privata och därför kan man inte få studiemedel. Om det suger? En aning. Men, är väl bara att leta vidare. Man kanske kan hitta praktik hos någon make up-artist eller något. Jag vet då inte alls. Får leta vidare.  Vill hitta jobb/utbildning/praktikplats och få flytta, NU!

2011-12-04
12:29:59

4 December 2011
God förmiddag och glad andra advent!

Idag har jag sovit väldigt länge, till 11.40 närmare bestämt. Ska snart ta tag i lite städning av rummet, sen gå ner och handla lite grann. Kan ju tala om att det var väldigt konstigt och jobbigt att somna och vakna utan att ha kärleken bredvid, men men.

Vad händer en söndag som denna för er andra i världen tro? :)

// Mika

2011-12-03
22:41:18

3 December 2011
Hej på er!

Bloggar inte förrän nu sent på kvällen då jag haft fullt upp idag. Först har vi skjutsat min kärlek till Torsby så han kunde ta sig på tåget hem till Göteborg. Det gör så ont i hjälrtat varje gång jag måste se honom åka ifrån mig eller tvärt om. Jag hoppas att vi kan ses jättesnart igen!

Sen direkt efter vi kommit hem från Torsby så handlade jag och mor lite , åkte hem, låg i sängen och segade en stund, sen bar det av till bror för att vara barnvakt. Så har varit barnvakt hela dagen. Bakat pepparkakor och kikat på Junior Eurovision song contest.


Idag är det ett år sen två otroligt snälla, omtänksamma och fina människor lämnade vår jord. Livet är grymt orättvist, ni två var alldeles för unga.. Jag har idag tänkt på er och era anhöriga. Jag hoppas ni har det bra, var ni än befinner er. <3


// Mika

2011-12-02
11:05:15

2 December 2011
Hej på er!

2 December idag, vilket betyder jobb hela dagen, och också att min storebror fyller år! Jättegrattis till honom!

Ska som sagt jobba hela dagen, från 13.30-22.30. Lite tråkigt med tanke på att det är sista dagen innan Alex åker hem, han åker ju imorgon. Men tur är att han kan komma till mitt jobb sen och vara där.

Ska väl ta och göra iordning mig så det är gjort, haha. Ha en bra fredag!

// Mika

2011-12-01
12:55:31

1 December 2011
God dagens! Välkommen December!

1a december idag alltså. Fort går det vill jag lova.
Igår så var jag på möte hos Arbetsförmedlingen, sen så gick jag och Alex ut en sväng och kikade runt.

Idag har jag städat i köket och mitt rum, och ska väl snart klä på mig, och sånt. Eftersom inläggen börjar bli lite bildfattiga igen så har jag roat mig med att göra kollage igen;Black n Skulls

Vad händer för er en torsdag som denna? Hoppas er första decemberdag blir bra!



// Mika