MIKA

2012-04-30
17:48:54

30 April - Valborg
Tjosan alla monsterdiggare!

Idag är det valborg. Många av er ska säkert ut på en massa bus, men själv hade jag tänkt ta det så lugnt som det bara går.

Det börjar bli sommar nu, riktigt varmt och gott ute. Och det är allt på tiden, är trött på vinter och kyla. Hej sommar!

Hoppas att ni alla tar det lugnt ikväll!

// Mika

2012-04-28
23:11:19

11 frågor, 11 svar
Fick en frågeutmaning av Markus, så ska väl anta utmaningen.

Reglerna är enkla:

  1. Har du blivit utmanad så ska du svara på de 11 frågor din utmanare gett dig och posta på din blogg.
  2. Välj sedan 11 nya att utmana och länka i ditt inlägg.
  3. Hitta på 11 nya frågor till dem.
1. Vill du helst ha långt hår eller kort hår? (Motivera)
- Långt, då jag inte gillar kort hår, och jag tror inte heller att det passar mig riktigt. Mitt hår är en stor del av mig och min stil. Det är inte vem som helst som får pilla i mitt hår, I tell you!

2. Vilken egenskap tycker du bäst om och vilken tycker du sämst om hos dig själv?
- Den bästa egnskapen jag tycker bäst om hos mig själv är nog det att jag är öppen för alla sorters människor. Detta har jag utvecklat mycket, dels under gymnasietiden samt under tiden jag jobbade på en ungdomsgård. Den sämsta egenskapen är nog dels att jag är sjukt tidspessimistisk. Jag måste vara i god tid till allt, vilket innebär en väldig massa väntan. Sen har jag också många, långa perioder där jag är pessimistisk mot ganska mycket. Kanske inte märks alla gånger, men mina tankar är ganska skrämmande pessimistiska ibland, tyvärr. Något jag måste jobba på.

3. Hur många CD-skivor och hur många Vinylskivor äger du? Vilken artist/grupp har du mest utav?
- Oj, jag vet faktiskt inte hur många CD-skivor jag har. Det är nog en hel del nere i källaren hemma hos mor. Ett tag hade jag bra många, mest samlingsskivor, typ Hits for Kids, osv. (Jag var rätt liten då ja ;) Den grupp jag har flest CDskivor av är nog iallafall Within Temptation, favoritbandet. Antal vinylskivor som är mina är hmm.. ca 10-tal ungefär. En som jag köpt själv, Within Temptation, samt resterande som jag fått av min ene storebror. Flest av vinylskivor är det Motörhead, som jag fått av tidigarenämnda brodern. De är mina ögonstenar, ingen annan än jag får röra vid dem, typ. Haha. Sen har vi ett gäng vinylskivor i källaren, men de är inte mina ( än, dvs... men vänta bara, när jag flyttar snor jag med mig dem jag vill ha på väggen, bara så du vet Micke ;)

4. Vad skulle du göra om du vann 500.000 kronor?
- Hmm... Det beror nog på hur min livssituation ser ut just då. Min spontana tanke är att ut och resa och se världen några månader iallafall. Åka till USA, Japan, Egypten, Panama, och självklart bjuda med älskade mamma antingen på en Karibienkryssning eller en resa till Jamaica, det får hon välja ;) Kanske båda två, vem vet?

5. Prenumererar du på någon dags/vecko/månads/kvartals-tidning? Om ja, vilken/vilka?
- Inte just nu, men förr prenumererade jag på Close Up Magazine, samt fick också en prenumeration i julklapp eller om det var födelsedagspresent på Sweden Rock Magazine. Den är dock slut sen i höstas. Andra tidningar jag kan tänka mig preumerera på är nån av historietidningarna, jag är ju en sån historienisse så.

6. Vad är det finaste som går att göra för varandra?
- Det finns mycket. Men rent spontant: Att visa att man finns där i ur och skur, att kunna stötta och heja på varandra, och att tro på varandras drömmar och mål.

7. Hur många böcker har du i din bokhylla?

- Just nu har jag ingen bokhylla tyvärr. Men så småningom så. Har massa böcker, och hittat ännu fler jag vill ha. Senaste vill ha-boken är en samling dikter och noveller av Edgar Allan Poe, som finns på SciFi-bokhandeln inne i stan.. Me want it so bad...

8. Skriver du hellre brev än e-post?
- Nä. Anledningen: Min ganska så jättefula handstil. Måste jobba på den alltså..

9. Om du har en TV, vilket TV-program tittar du helst på?

- Åh, Once upon a Time, helt klart. Eller Lyxfällan. Eller NCIS. Eller Sex and The City. Eller Ghost Hunters. Men mest Once upon a Time.

10. Vad gör du sömnlösa nätter?
- Först irriterar jag mig på att jag inte kan sova. När jag inser att det är lönlöst slår jag på TVn, eller, om jag är nog fokuserad, läser en bok. Eller funderar. Oftast någon av ovannämnda i en kombination med funderingar.

11. Vad bakar du allra helst?

- Godsaker! Helt klart! Typ. Gör min awesome tårta som alla som smakat på den älskar, eller min grymma äppelpaj. Vad som faller mig in oftast. Jag vill ha en KitchenAid köksmaskin. Tomten, om du finns och läser min blogg; jag vill ha en röd..Den är jättedyr.. =(


Så, det var det. Nu ska jag komma på 11 frågor.

1. Vem är din favoritförfattare, och varför?

2. Vilken historisk person skulle du vilja träffa?

3. Vad inspirerar dig?

4. Viket språk, förutom ditt modersmål, skulle du vilja kunna flytande?

5. Hade du en favoritbok när du var liten? Om ja, vilken?

6. Om du var ett djur, vilket skulle du vara, och varför?

7. Skulle du kunna tänka dig att volontärarbeta i ett U-land? Motivera ditt svar!

8. Vilket brädspel anser du vara roligast?

9. Äter du hellre ensam än i sällskap med andra?

10. Vilken är din favoritsysselsättning en regning dag?

11. Din favoritfilm, vilken är det, och varför?

Jag bryter regeln och uppmanar alla som känner sig manade att svara på dessa frågor att göra det. Kommentera gärna här sen med en länk till ditt inlägg med svaren :)

// Mika

2012-04-28
22:36:02

28 April 2012
Hej och hå i lingonskogen!

Tänkte försöka mig på en liten update här då för folk som kanske vill veta vad som pågår i mitt liv. För det första har jag varit sjukskriven i ca 2 veckor nu, skrev ju tidigare om min mage. Läkaren jag sist träffade visste ju i princip vad det var för fel, men pga att jag inte är skriven här kan de inte göra en utredning, jäkla skit! Iallafall, läkaren tror (vilket jag googlade mig fram till rätt snabbt) att jag har IBS, vilket innebär att jag har känslig mage. Denna känslighet går i perioder och blir värre under stress, jag täner inte gå in detaljerat hur min mage blir, för det tror jag ni kan räkna ut själva. IBS är en åkomma som är kronisk, dvs, jag kommer få ha den hela livet, till och från.

Men som sagt, jag har inte gått på nån utredning, så ingen kan säga säkert att det är just IBS, men med typ 99,99 % säkerhet är det just så det ligger till.

Jag börjar på praktiken igen på måndag, då under halvid i två veckor framåt. Blir jag bättre återgår jag till heltid de två sista veckorna, men är min mage som den är just nu kommer jag att fortsätta med halvtid även de sista veckorna, men det visar sig.

Annars så är det väl hyfsat ändå måste jag säga. Jag har lite hemlängtan till mamsen, vovven och övriga familjen, det kan jag inte hymla med. Tiden räcker dock inte riktigt till att åka hem på ett tag, det får vi se.
Den 25e maj blir det Stockholmstripp för min del, ska ju se Ozzy. Blir trevligt. Vem som hänger på är dock inte riktigt klart ännu, men det visar sig.

Jag hoppas att ni alla har det bra, och att ni har börjat fått hopp om livet nu när det är fin vå och den trista vintern är i sitt slutskede.

hejsvejs!

// Mika

2012-04-22
21:33:27

Tampons for Free + Maxosol!
Dags för månadens inlägg om Tampons for free! Denna månad är det Maxosol som är samarbetspartner, och jag har fått hem ett VIP-paket, innehållandes Maxosoltabletter, som ska förbereda huden för sommarens solning, samt ett solstift som kompletterar tabletterna. Maxosol är alltså ett kosttillskott man tar för att förbereda huden inifrån, innan man sätter sig och solar. Man tar en tablett om dagen under sommarhalvåret, och detta gör att brännan håller längre.

Jag äter inte kosttillskott överhuvudtaget faktiskt, oavsett vad det är, speciellt inte nu då min mage inte gillar mig, så törs jag inte utsätta mig för allt möjligt, så dessa tabletter får min solälskade svärmor ta över. Jag har ännu inte varit hem till Malung så har inte fått hem dessa hit till Göteborg ännu, mamma ska skicka hit dem. Därav dessa bilder som jag tagit från Tampons for Free's hemida.

Vill du också bli medlem hos Tampons for free och få hem gratis tamponger varje månad?
Gå in på http://tamponsforfree.se och registrera dig nu, det tar inte mer än två minuter.
Och nej, det finns inga som helst dolda kostnader, det enda Tampons for Free vill att du ska göra är att du varje månad ska svara på en kampanjutvärdering för att kvalificera dig för nästa månadsutskick. Superenkelt!

Vill du veta mer om Maxosol? Gå in på deras hemsida och läs mer, de har dessutom ett superbra erbjudande just nu. In och kika! http://maxosol.se

2012-04-21
19:03:37

21 April 2012
Hej på er!

Sitter och bara glor. Idag har vi varit i stan en sväng och glott, inte mer med det.

Har sen sist jag skrev bara varit hemma, blev sjukskriven av doktorn jag träffade. De kunde dock itne göra så mycket då jag inte är skriven här.. (Ja, vi bor i Sverige , året är 2012, och kan inte bli behandlad pga inte skriven i den stad jag befinner mig i, helt jävla sanslöst..)
De tog stick i fingret, och fick beordran om att vila några dagar. Dock fick min svärmor tag på en läkare som kunde kolla på mig och göra en ordentlig utredning, så till veckan blir det att gå dit. Vore skönt att bli av med denna skit, eller åtminstone veta vad det är och vad det beror på... Jag tror dock redan jag vet vad det kan vara, Google är bra ;)

Fick för lite drygt en vecka sen hem ett paket btw! Ett paket från självaste Moa faktiskt. :)

I det låg ett fint brev, ett jättesött vykort, samt grymma lösögonfransar och ett nagellack. Superfint var det! ^^ Tar ett foto på det sen någon dag. :)

Jag hoppas att ni alla har en superbra helg, pöss och kram!

// Mika

2012-04-18
09:15:48

18 April 2012
Hej på er.

Sitter och har precis proppat i mig en rejäl frukost. Ska om ca 20 minuter dra mig mot praktiken ett par timmar, sen ska jag till doktorn. Det är då tur man har en svärmor som vet hur man får tid på sjukstugan, det säger jag då.
Blir väl provtagningar och hela alltet skulle jag tro. Blä. Men men, kanske man hittar en lösning på vad det kan vara iallafall, orkar inte gå och må piss hela tiden, men vem gör det?

Eftermiddagen och kvällen kommer bestå av att laga mat, baka kanelbullar och se på Simpsons The Movie. Går på 6an ifall någon mer också vill se. Spiderpig rules! Nä men.

Nu svamlar jag bara, hoppas att alla får en bra onsdag!

// Mika

2012-04-16
09:16:39

16 April 2012
Halloj!

Skriver ett snabbt inlägg innan jag sticker till praktiken. Mår väl fortfarande inte sådär tiptop som jag ska, men men.
Blir doktorn i veckan, de ska tydligen ta en jävla massa prover och göra utredning och tjohej massa grejer. Det är annat än i Malung detta, där man, om man inte har feber, inte får komma dit, uan helst ska ta en alvedon och gå och lägga sig.

Iallafall.. Blir nog bra.

Hoppas ni alla får en bra måndag.

// Mika

2012-04-14
15:05:51

14 April 2012
Hej på er!

Ursäktar för den kassa uppdateringen, men det har väl inte hänt så mycket att skriva om. Måndags var jag ledig, pga röd dag. Tisdag var det praktik som gällde, och onsdag, torsdag och fredag var jag hemma, min mage hatar mig just nu nämligen. Den har krånglat av och till i flera år, kanske dags att kolla upp det?

Trodde jag var bättre i torsdagskväll, så vi gick på bio, Alex och jag. The Hunger Games blev det, riktigt bra film faktiskt. Rekommenderas. När vi skulle hem från bion fick jag sjukt ont i magen och mådde grymt illa, jag grät av att det gjorde så ont. När vi kom hem så la jag mig i sängen, och på fredagmorgon när jag skulle upp kändes det först okej, så fixade mig och gjorde mig iordning inför en praktikdag. Men det gick inte, smärtan kom tillbaka och illamåendet med det, så det blev att vara hemma igår också. Idag känner jag mig mycket bättre, just nu iallafall.

Nu snart ska jag och Alex gå ut i fina vädret (hörde att det snöade lite runt omkring i landet, HAHA! (förlååt ) )
Kanske ta en kaffe (chailatte för min del isåfall) och bara glo runt. Får väl se vad det blir.

Just det. Har förhoppnmingsvis sommarjobb också. Säger inte så mycket mer om det mot all förmodan inte blir av, men ganska så säkert. Woop.

Ha det bra allihop!

// Mika

2012-04-10
19:59:56

10 April 2012
Hej och hå djupt i det blå! (höhö nu var jag bra fyndig...)

Sitter nyduschad ensam i Alexs rum och bara glor. Kom hem vid halv sex-tiden och sen dess har det inte blivit mnga knop. Alex är och umgås med lite vänner, och jag funderar på att läsa litegrann.

Dagarna i Malung var supermysiga, synd bara att de gick så otroligt fort. Vovven min blev så glad när jag kom hem, åh vad vi kramades hon och jag. Min mysvovve. <3

Igår var jag ledig pga röd dag, och då gjordes ingenting. Eller.. joo, städade i min garderob gjorde jag. Dutti Mika.

Då vet ni. Bjuder på en bild från när jag gick hemåt idag. Stal den från min egna instagram (en app för mobilen, för de som inte visste)


// Mika

2012-04-07
21:37:14

7 April 2012 - Påskafton
Hej på er!

Är hemma hos mor, kom hem på natten till i fredags. Så på fredagen blev det att åka till brorsbarnen en svng, samt handla lite inför idag. Vi har nämligen haft lite påskmiddag här hemma. Trevligt att alla kunde samlas för en gångs skull.
Har haft det lugnt och skönt här, men imorgon bär det av mot Göteborg igen. Är ledig på måndag, men på tisdag börjar praktiken igen. Tänkte nu hålla truten och visa lite bilder! Enjoy :)

// Mika

2012-04-02
22:41:43

2 April 2012
God kväller!

Allt bra med er? Är svintrött jag, men tänkte kika in här en snabbis innan jag lägger mig.
Blev ni lurade igår? Inte jaaag! ;D

Haha. Nä men helgen har bestått av "party" hos Christina, Sci-Fimässa, nagelfixning och en snabbtur till IKEA. Inte helt fel om ni frågar mig.
Längre ner i inlägget får ni se lite bilder från Sci-Fimässan, där vi gick runt och glodde, och jag fick mig en autograf av självaste Tommy Lee Wallace! (För er som inte vet, det var han som spelade Michael Myers i Halloweenfilmerna ;)
Charmig gubbe I tell you! :)

Idag på praktike har jag gjort allt möjligt, men det roligaste var när vi gick på lunch, då, på vårt bord, stod det en massa påskägg, och även jag och andra praktikanten fick ett varsitt :D

Hoppas ni alla har det bra. På torsdagkväll kommer jag hem till Malung en snabbvända igen.

Ha det!
// Mika