MIKA

2010-08-29
22:20:37

Så inte min dag idag.
Vaknar av att jag har välrdens mensvärk. Upptäcker sedan att min hals gör ont som bara fan.
På tåget till Borlänge ( som inte börjat rulla än, som tur var) upptäcker jag att mobilen och laddare ligger hemma hos mamma. Lånar en gammal lärares telefon och ringer till henne, som snabbt som satan fick åka och hämta den. Frid och fröjd. Tills jag är på resecentrum i Borlänge, där jag märker att mitt busskort är spårlöst borta. Ringer förbannad som fan till mamma och skäller lite (f'låt mamma) och sen ser jag att Dalatrafiks kundservice är öppet, går dit och får ett nytt kort.

Fortfarande mensvärk och halsont. Väl hemma i Falun ska jag kolla så jag har alla ingredienser till negerbollar som vi ska göra imorgon efter skolan, (observera att jag typ aldrig öppnar det där skåpet där mjöl osv står). Öppnar luckan.. och den LOSSNAR! Helt random. Får inte på den igen.. 

Sen att jag gjorde bort mig inför grannen när jag och Emma ska gå in var ju en till sak. Grannens katt är där ute och jag säger: Du får fan inte följa med in du, lite lätt sur var jag. Då kommer grannen och säger: Kan du inte locka in honom, han får inte vara ute mer..
jojo, så lockade jag in kattfan. Sen brast jag och Emma ut i skratt.

Jag har fortfarande mensvärk. Den började igår kväll... KUL!

// PMS-Mika.

2010-08-28
22:37:00

Aktiv dag.
Eller ja, vi har hållt igång iallafall. Gick upp halv tio, åt frukost och klädde på mig, sen åkte jag och mor till bror Peters hus och matade fiskar och jag stal hans burkar och pantade dem. ;) Sen så åkte vi runt och kikade på kontorsstolar till mig, dessvärre hittade vi ingen.

Sen gick vi på byn en sväng och fick gratis mat eftersom det var gatufestival idag. Gratis är gott. Kolbulle och korv med bröd. Snacka om att jag blev mätt. Sen gick vi runt ett tag till, sen såg vi Katina och barnen som var ute. Alexander hade precis ridit på en lite häst, haha.

Sedan gick vi in på Masens där det var halva priset på allt, jag införskaffade mig två handväskor, mamma köpte en stor resväska till mig (och henne) samt en handväska till sig. Finfint. Sedan åkte vi hem, åt mat och beställde bilder. Sen åkte vi till Micke och barnen en sväng, sen drog jag till Therese och hjälpte henne med hennes engelskaläxa :)

// Mika

2010-08-25
22:19:17

En sko
Som jag designat, man kan vinna massa grejer också, om man får massa röster osv. Jag gjorde det mest för kul. Hähä.

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

 

// Mika

2010-08-24
21:36:45

Kräftor, ost och kex.
Idag har jag ätit kräftor för första gången i mitt liv. Jag var skeptisk. Väldigt skeptisk. Men fasen så gott det var! Helt otroligt, hade förväntat mig att det skulle bara smaka.. segt. Mycket godare än räkor detta, japp japp. Till detta åt vi ost och kex samt frukt (vindruvor och honungsmelon). Jag och Emma är förjävla duktiga på att dela upp jämnt alltså, jag stod för ost, kex, dricka och vitlöksbröd, hon stod för frukt, kräftor och baugetter. Vi tänkte räkna ut det, och när vi gjorde det visade dt sig att vi betalat nästan exakt liak mycket, så det blev ingen som blev skyldig någon några pengar, hur bra som helst.
Det var första gången för Angelica också, och även hon tyckte om kräftorna, så det bvlev en lyckad middag ikväll, jätteskoj.
Efter maten snackade vi en massa skit och skrattade, som alltid.  Mycket trevligt brudar, detta skall göras om ;)

// Mika

2010-08-23
19:15:42

Wäwäwä
Åh, lyckades somna på soffan i en timme. Låg och frös, drog på mig filten, sen bang så somnade jag. Haha nåväl.

Idag har jag handlat loss inne på Gina Tricot, de hade allt utom en sak jag skulle ha, så skall dra mig mot Borlänge på torsdag när de öppnar sin nya Gina Tricot butik och hoppas på att de har tröjan där.
Emma och jag har även handlat inför morgondagen, efter skolan ska jag, Angelica och Emma nämligen äta kräftor och ha det mysigt. Kommer bli spännande, aldrig ätit kräftor förr, eller, jag har ätit kräftsjärtar när de varit i en soppa men ändå.

Wäwä.

// Mika

2010-08-21
00:58:25

ÅHJ!
Engelska C vid sidan om är beviljat, YES!


Hittade världens bästa resa idag. Egypten såklart, lite mindre än 18.000 kronor kostade den md All Inclusive, åker till Luor och dit. Ingår tredagarskryssning på en sjö, resa dit, boende, mat, inträden, guidning osv! Även en veckas sol och bad med boende oh halvpension ingår. 16 dagar är resan. Jag vill so bad dit! Men det är i mitten av November, precis då vi kommer ha som mest i skolan.. Om den ändå kunde varit en månad senare. Då hade jag sparat ihop allt jag ägt och haft, pantat varenda burk som jag hittade, och åkt. Om jag så skulle vara tvungen att åka helt själv, jag hade inte tvekat.

Skit.

// Mika

2010-08-18
16:14:16

Ehee
Ja denna dag var lite värdelös. Men nu har vi iallafall fått vårt schema. Gillar inte att sdet ser ut som det gör på fredagar, men förhoppningsvis ändras det. Har kul lektioner dock. :)

 

Syns ju inte riktigt vad det står, men kan ju skriva också.

Måndag:
08.30-11.20 Historia A
12.00-13.15 Arbetsmiljö och säkerhet

Tisdag:
08.30-11.10 Foto C
11.50-13.00 Svenska B
13.10-14.10 Religion A

Onsdag:
13.30-16.15 Historia A

Torsdag:
08.30-11.10 Foto C
11.50-13.30 TV-Produktion
13.45-15.05 Filmkunskap

Fredag:
08.30-11.05 TV-Produktion
14.10-15.05 Svenska B


2010-08-16
21:30:57

Jackhandling och missad bio
första dagen i skolan, babbel i aulan från de nya rektorerna, sedan lite info osv med klassen.
Senare på dagen träffade jag Henny en sväng, sedan Anna, som jag skulle gått på bio med, men vi missade den så vi åt pizza istället. Köpte mig en så fin jacka på Gina Tricot också, åh så fin den är, och sitter superbra.

Finare i verkligheten än på bild också, ännu bättre.  Mjaa.

 

// Mika

2010-08-15
22:58:53

Hahaha
Jag tyckte att det där var väldigt roligt.. xD


2010-08-14
17:45:17

Falun
Nu är jag i Falun, sittandes vid min sprillans nya dator. Micke skjutsade mig hit och installerade den åt mig, väldigt snällt! :)

Är så jäkla varmt idag, jösses. Jag gick från Willys och hem till lägenheten, vilket inte alls är långa biten, och jag trodde jag skulle smälta. Nåväl, ska väl inte klaga nu när det är fint väder igen efter all regn som varit.

// Mika

2010-08-13
23:55:26

Höst?
Ja alltså. När skolan börjar närma sig känns det verkligen att det är höst. Lite trist att börja, samtidigt kan jag glädja mig åt att träffa lite saknat folk och att det faktiskt är sista året nu. Skrämmande att det går så fort, tyckte nyss det var hösten 2008 och jag flyttade in i min lägenhet. Om 10 månader ungefär så flyttar jag  därifrån. Ångrar verkligen inte att jag valde Falun istället för Tyresö. Lugnetgymnasiet är trots allt en väldigt bra skola med bra lärare. Förutom viss minoritet som var mindre bra.. Mycket mindre bra. Men det ska vi inte dra upp här.
Själva pluggandet för min del har gått bra hittills också, bra betyg och bra omdömen från lärare, jag kan inte bli mer nöjd.

På måndag börjas det igen. Klockan 10 i aulan. "Kom ihåg att ni är 3or nu" som min ene mentor skrev i ett meddelande till oss elever som har Facebook..

Jag och Micke åker till Faun imorgon klockan 10, han är vänligheten själv och ska hjälpa mig installera datorn samt program i datorn. Skjutsar mig till Falun gör han givetvis också. Kunniga bröder är bra att ha. Jag hade förvisso antagligen klarat det själv, dock inte lika smidigt och med många gånger mer svordomar än honom. Och när jag fixar och donar med sånna saker brukar det ändå leda till telefonsamtal till Micke, på grund av osäkerhet och så vidare. Som sagt, kunniga bröder är bra. Jag har turen att ha 3 bröder på mors sida som är mycket kunniga i både det ena och det andra. De är bra mina bröder. Väldigt bra faktiskt.

Nåväl. Jag ska (läs: borde) försöka sova nu. Vi får se hur det går.

// Mika

PS! Jag har köpt och hämtat ut min Within Temptation biljett idag!!!! Happy happy happy Mika. Har också hämtat ut biljett inför nästa helgs bravader på parken med trevligt sällskap och trevlig musik (Crash Diet, Bullet, Casablanca och Tempory). Härligt! Är även sugen på Sabatonkryssningen i december, skall prata med min nära och kära vän om hon hänger på.

DS.

2010-08-12
17:44:23

Out of energy.
Jag vill vara ledig, ha semester och skita i allt. Tack.

2010-08-11
16:32:18

Partytime?
ja, inte så mycket party för min del direkt, men skall dra mig mot La Scala där Natalie skall fira sin 18årsdag, vilken hon hade i lördags visserligen, men idag är det kalas.
Börjar själv fundera på att ha ett sent 18årsfirande, men jag vet inte riktigt. Skulle bli kul, fast ändå inte. Åh. Alla andra sånna grejer har bara gått åt helvete så ette tusan om det är värt det? Nåväl, vi får väl se.
Jag och Emelie tar följe till Scala, blir bra det.

Tar med mig kameran dit så kanske blir lite foton till fotobloggen då om jag har tur, hähä =)

// Mika

2010-08-10
19:19:34

Egyptiernas gudar
Eftersom jag fått förfrågan om att skriva mer om Egypten, (vilket jag knappt gjort alls, hähä. Oops.) så tänkte jag lite fort skriva upp lite gudar och vad de stod för. :) Enjoy :)

Ra - Skapare av världen, även Solguden. Avbildas med ett falkhuvud.

Anubis - Balsameringsgud som övervakade balsameringen av de döda faraonerna samt följde de döda in i Dödsriket. Avbildas som en schakal, alternativt människa med schakalhuvud.

Osiris - De dödas gud, stod även för fruktbarheten. Avbildas som skäggig man som mumie med gissel och krumstav.

Isis - Modergudinnan samt gudinna över dödsriket. Osiris hustru. Avbildas som en kvinna med solskiva och kohorn.

Amon - Solgud. Avbildas som människa med huvudbonad med fjädrar.

Bastet - Fruktbarhets - och kärleksgudinna. Avbildas som en katt.

Seth - Storm-Kaosgud. Avbildas som ett mystiskt djur, blandning mellan åsna och gris, ibland som galt.

Toth - Vishetens Gud. Avbildas som en Ibisfågel eller en babian med solskiva på huvudet.

Wadjet - Skyddsgudinna. Avbildas som en kobra.


// Mika

2010-08-03
20:40:37

Se där ja.
Jobbat idag, gick väldigt bra, sen kom mor och hämtade mig, åkte på Ica och köpte hårfärg och nu sitter den i håret. Skall skölja ur om 10 minuter. Spännande :)

Anonym om Svar på fråga =):
Najs! :D Dels skulle jag vilja veta lite mer om de faraoner som regerade i Egypten, typ Narmer och uppåt XD och kanske lite om egyptiska gudar? Och sedan undrar jag vilken rikting du går nu på gymnasiet? Måste man t.ex. gå natur för att komma in på egyptologi-linjen? :PHaha, förlåt för att jag frågar så mycket xD
Svar: Det ska vi allt kunna ordna! :)
Jag går Media, och Egyptologin är olika kurser och ingen riktig linje tydligen. Vad jag minns så behöver man bara ha läst Samhällskunskap A, Engelska A samt något mer ämne för att komma in, och det är platsgaranti på kurserna. Underbart. Dock ska jag göra så att jag (om jag kommer in) ska gå Arkeologikurser vid Göteborgs Universitet först, och sedan studera Egyptologi. Det är något jag kommit på nu på senare tid.

Jag ska se om jag lyckas knåpa ihop ett inlägg om Egyptiska Gudar nu ikväll, annars kommer det ett på söndag när jag är hemma från Stockholm. Åker nämligen dit imorgon och kommer nog inte kika in här förrän på söndag när jag är hemma igen.  Kul att du frågar, fortsätt så! :)

// Mika

2010-08-03
00:07:02

Glitter in the air
Have you ever fed a lover with just your hands?
Closed your eyes and trusted, just trusted?
Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?
Have you ever looked fear in the face and said, "I just don't care"?

It's only half past the point of no return

The tip of the iceberg
The sun before the burn
The thunder before the lightning
The breath before the phrase
Have you ever felt this way?

Have you ever hated yourself for staring at the phone?

You're whole life waiting on the ring to prove you're not alone
Have you ever been touched so gently you had to cry?
Have you ever invited a stranger to come inside?

It's only half past the point of oblivion

The hourglass on the table
The walk before the run
The breath before the kiss
And the fear before the flames
Have you ever felt this way?

La La La La La La La La


There you are, sitting in the garden

Clutching my coffee,
Calling me sugar
You called me sugar

Have you ever wished for an endless night?

Lassoed the moon and the stars and pulled that rope tight?
Have you ever held your breath and asked yourself will it ever get better than tonight?
Tonight

2010-08-02
21:31:41

Svar på fråga =)
Anonym om Sista dagen avklarad.:
Tja, förlåt men kan inte du skriva lite mer om Egypten också? :) Tyckte att det var väldigt intressant :P

Hej du!
Visst kan jag det, är det något särskilt du vill få reda på, t.ex mer info om någon speciellt person, vardagslivet eller bara allmän fakta om det mesta? Klura ut vad du vill veta så ska jag allt se till att skriva ett och annat inlägg om det :) Kul att du tyckte det vad intressant!

// Mika

2010-08-01
21:19:29

Hjälpsamma bröder är guld värda!
NU! Har jag hittat en finfin dator, med hjälp av min käre bror. Det är tur som tusan att man har kunniga bröder, annars hade jag varit helt lost kan jag tala om. Som sagt, snart är en ny, bra dator min, bara min! :D

// Mika

2010-08-01
00:46:58

Sista dagen avklarad.
Sista dagen på ena jobbet är nu avklarad, känns både lättsamt och lite smått sorgligt. Att jobba med ungdomar är skoj. Åtminstone om de är där. När det inte är så mycket folk är det inte så kul, men annars är det riktigt skoj!

Fyra dagar kvar totalt på andra jobbet. På onsdag åker jag till Stockholm, på lördag är det Sonisphere som gäller. ^^

// Mika