MIKA

2010-10-26
17:57:18

Men det var då väl f*n
Ja, jag har fortfarande ont i benet, dock har det släppt lite nu. Men imorse alltså, jag kunde knappt sätta mig på toa eller dra på mig byxorna. Ringde sjukvårdsupplysningen.. "Ta en Ipren" Alltså vad f*n.. Är det det enda de kan säga när man ringer och frågar om vård gällande sjukdomar och smärtor? Ipren hjälpte inte, vilket jag talade om. Likt förbannat sa hon jag pratade med att jag skulle ta en eller två Ipren. Suck.

Gick till skolsköterskan, och blev inte klokare där. Hon sa att jag var tjock och skulle behöva träna. Jo tack det vet jag om kära du. Men jag frågade faktiskt om vad som var fel med mitt ben, inte huruvida jag var tjock eller inte. Idiot... Fick iallafall några ryggträningsövningar, och det var ju bra, fastän det inte hade med saken att göra riktigt. Men hon kände inte på mitt ben, och lyssnade inte när jag berättade hur jag hade ont, hur länge jag hade haft ont, osv osv. Jag blir så matt på den där människan. Otrevlig är hon också, till råga på allt. Och det är det inte bara jag som tycker.
Cafeteriapersonalen får tydligen hära dagligen om hur hon beteer sig och vad hon säger för elaka saker till oss elever. Inte rätt alltså. Snart blir det att gå till rektorn med detta.

Nåväl, smärtan har släppt lite, och hoppas att dne fortsätter släppa så jag slipper ha pissont inatt.

// Mika

P.S
Hade svenskaprov idag. Gick helt okej tror jag!

2010-10-25
18:52:17

No cruise for me.
Hej hopp alla barnen!

Sitter och försöker plugga lite svenska, har prov imorgon nämligen.

Idag har det varit en slapp dag, började 12.10, hade Arbetsmiljö och Säkerhet först, där vi gick igenom strålning osv.
Sen var det Religion, där det pratades om Islam. Sedan var min skoldag slut, och jag åkte ner på stan för att leta hårfärg och mössa.
Kom jag hem med något av det?
Nej. Här har ni velpotta_92 for sure. Hårfärgen sket jag i, för dyrt, 159 spänn, för en förpackning, och med min man måste jag ju ha två.. Minst. Sen blev jag osäker på om jag skulle ha den färgen eller inte, så det sket sig totalt.

Mössan fanns inte. Får hålla utkik efter någon awesome, varm mössa. Var och kollade på sånna öronmuffar på Kappahl, lite gulligt och varmt åt öronen, men huvudet då? Får se hur jag gör om jag införskaffar dessa muffar eller inte. Kom hem med en liter fil dock. Fick bli min middag. Inte hela litern! Men lite fil och flingor blev det.

Jag har också bestämt mig för att totalt skita i studentkryssningen också. Dels för att det blir svindyrt, dels för att det bara krånglar med vem som ska bo med vem osv, och den ska ju bokas snart, så skiter i den helt och hållet.
Funderade på att dra på Rock at Sea den 19 november istället. Men.. jag tänker då inte trängas med massa fulla hårdrockare alldeles själv mitt på havet. Så blir nog inget med det heller säkert. Den som lever får se.
Men jag känner att jag vill göra något snart, dra på konsert eller vad som helst.. Men ja.. Vi får väl se.

Nu ska jag se på Simpsons. (Ovanligt... not.) ;)

// Mika

2010-10-24
20:03:59

Plugg, musik och lite srf-shop.
Sitter och småpluggar lite svenska, samtidigt som musiken är på. Kikar runt lite på Sweden Rock Shop, och herre jävlar vilka snygga saker. Blev precis kär i en tröja från Iron Fist. Men den kostar 800 spänn. Inte kul! Men den är så snygg. och Grön.

 

Snälla tomten... *puppyeyes*

Det är så synd att sånna märkesgrejer är så otroligt svindyra. Begriper mig liksom inte på det riktigt.. Men snygg är den, som tusan. Nåväl, kanske blir nästa mål att spara till? Fast först ska ju den där studentkryssningen betalas, om det nu blir något av det, känns lite tveksamt med det just nu om jag ska vara ärlig. Lär visa sig i veckan eller så vad som sägs, vem som ska dela hytt med vem osv. Det är ju dyrt det också, ändå kallas det Studentkryssning. Student = fattig.. Men eh ja. Som sagt, visar sig hur det blir, men är tveksam till att det blir överhuvudtaget. Annars åker jag på någon annan kryssning med någon. Kanske nån kul festivalkryssning, liknande SRF-kryssning eller så. Hm.

Nu ska jag vara tyst och kanske fortsätta plugga lite, eller så tar jag det imorgon. Imorgon ska jag förövrigt köpa mig en ny tjock mössa. En så kallad björnfitta. (Jag avskyr det namnet.. Björnfitta.. Det är en mössa för fan!) Ska även ut på hårfärgsspaning.

// Mika

2010-10-24
00:11:57

Helgen.
Ja alltså jag kom till Malung i torsdags, var barnvakt till sovande brorsöner en timma ungefär, åkte hem och segade.
På fredagen så känner jag först att jag har så jäkla ont under röven ner mot låret, har antagligen lyckats få en muskelsträckning eller ett jäkla långvarit sendrag. Ont som fasen gör det iallafall, och nu är det natten mot söndag. Zon Gel är min vän just nu. Sedan på fredagen så känner jag hur halsen börjar göra svinigt ont, ringer till vårdcentralen, de ber mig komma direkt, men de hittar inget som är fel, skulle ta Ipren och Mucuangin (stavning?). Gick sen till jobbet, en ganska lugn kväll där det bakades bullar i högvis, mums.

Idag, lördag så har jag glott runt på byn, sen segat, sen varit med Christina och hennes familj till Lima och kollat på när hennes mamma och en till hade en piano/cellokonsert, mycket fint. Åkte sen hem, kollade på filmen Juno och nu ligger jag i sängen och våndas över att det gör ont under rumpan. Det är inte lätt att vara jag, haha.

Nåväl. Åker hem till Falun imorgon med halv två tåget. På måndag har jag sovmorgon till 12.10, uuurgött.

// Mika

Edit: Uppsatsen i torsdags gick helt okej, hoppas det gick super så jag fik bra betyg på den.. hähä (A)

2010-10-20
20:46:46

Pluggeliplugg
Idag har dagen bestått av plugg. Åtminstone på historian och nu hemma. På historian gjorde jag klart en sak jag låg efter med, Ideologierna, samt gjorde klart mina tankar kring filmerna om rasism vi såg i måndags och idag. Så på måndag är jag ledig från historielektionen, börjar inte förrän 12.10 då. Skönt. Idag hemma har jag råpluggat till uppsatsen i filmkunskap vi ska ha imorgon. Jag hoppas jag kommer minnas något över huvud taget imorogn när jag ska skriva.

Min hosta är i princip borta nu tack vare Mollipect.
Emma var in här en sväng innan idag och snackade lite skit, mycket trevligt. :)

// Mika

2010-10-19
16:44:37

Hostat upp allt jag har
Inatt, mina vänner, var inge rolig natt. Har hostat hela natten, har hostat så jag spytt. Jag lovar, jag spydde upp allt jag hade i magen. Fy fan. Imorse tog jag en sovmorgon, jag ringde vårdcentralen, och sov i väntan på att de skulle ringa upp. Jag berättade hur det var, och hon skrev ut Mollipect till mig direkt, helt utan att jag ens behövde komma dit. Snacka om skillnad mot Malung där du måste gå till sjukstugan 100 gånger innan man får nånting. Nu ska jag förhoppnigsvis bli bättre.

Bild på mig från imorse när jag skulle ta ut pengar ifall jag ville köpa fruskot i skolan. Träffade Jennifer och hennes klass från NTI och blev fångad på 5 stycken bilder, men den här blev tusan bäst, den ser ut som jag. Kinder, näsa och hår. Det är det som gör Mika. Jag har dock ljusat upp bilden lite och gjort den svartvit. Jag har nån form av fetisch eller något för svartvita bilder.



2010-10-18
17:10:34

Back to School
Idag är det måndag och jag har varit i skolan. Kämpigt var det, var som en zombie idag, kände mig åtminstone som en. Men jag fick iallafall sova hyfsat inatt, Cocilana är min bästa vän just nu.

Igår beställde jag biljett tills jag ska åka till Alex. Längtar hur mycket som helst, det är så otroligt skönt att komma dit och bara slappna av. Längtar längtar lääängtaar. Oh well.


// Mika

2010-10-16
00:52:36

Hosta och kvinnoproblem.
Min hals gör inte lika ont längre, JIPPIE!! Men... jag säger men.. Jag har fått den där jävla äckelhostan.. Spyr upp slem stup i kvarten, inget vidare I tell you. Jag känner mig som en klubbad säl. Har legat som en död fisk hela dagen. Var ute och handlade med mor en sväng, och fasen vad det snöade. Mycket spännande. Inte.

Jag är inte bara sjuk, jag har en sån jävla till mensvärk att jag skulle kunna skrika rakt ut. Det är synd om mig just nu, så det så.

Imorgon ska jag förhoppningsvis vara så pass på benen att jag kan fota brorsbarnen iallafall. Måste ta bilder till bloggen osv nu så.

Nej, göra ännu ett försök att sova nu kanske.

// Mika

2010-10-13
12:55:49

Hemma idag.
Blev hemma idag. Hade skitsvårt att sova inatt, och nu när jag vaknade runt kvart över 11. Hade så jääkla ont i nacke och rygg så fy. Halsen är inte heller bättre och känner mig som zombie som har dött, blivit zombie och sen dött igen.. Det är ju inte så bra... Men men..

Nu ska jag fortsätta däcka i soffan, slå på en film kanske. Äta lite frukost.

// Mika

2010-10-12
18:17:29

Sjuk...
Är återigen sjuk som ett litet djur, fy fan,, mår piss verkligen. Gick upp och gick till skolan idag, stannade tills efter klassrådet, sen åkte jag ner på stan och virrade runt till bussen skulle gå. Kom hem halv ett, sen däckade jag i sängen. Sov till halv fem. Sen jag vaknade har jag bara legat i soffan och kurerat mig med te och knäckebröd med medwurst på. Som det känns nu blir jag hemma imorgon.. Blääääeeh. Orkar inte vara sjuk. Nu ska jag proppa i mig en alvedon och hoppas på att dimman i mitt huvud försvinner ett tag.

// Mika

2010-10-10
16:56:13

Ibland rinner bägaren över...
och det har skett nu.. Jag blir så otroligt irriterad, ledsen och besviken. Här tror man att man betyder något för folk men tydligen inte... En skitsak egentligen, men ibland blir det för mycket...


// Mika

2010-10-09
23:49:45

I bostadskö.
Idag har jag ställt mig i bostadskö via boplatsgbg.se . Jag ska dit i höst, varesig jag kommer in på det jag vill plugga eller inte. Känns som om det är på riktigt nu, snart är det höstlov, sen jullov, sen sportlov och APU, sen påsklov, sen studenten. Sjukt. Men bra.

:)

// Mika

2010-10-09
18:16:50

Impulsiv Moratur
Idag drog jag och trollmor till Mora, eftersom vi inte hade något bättre för oss. Fick mig en locktång och ett par superbilliga skor, samt en tubhalsduk (heter det så?) med döskallar på. Inte så fluffig som jag vill ha den egentligen men det får duga för nu. Det var ju ändå döskallar på den, hähä. Är trött som en gnu så funderar nästan på att ta en powernap, känns dock onödigt eftersom att klockan är 18.15, haha.  Går det något bra på TV ikväll eller ska man kanske riva av en film?

Nu snart vankas det fläskotlett och pommes med pepparsås (ovanligt med pepparsås? ;) ) Mumselimums.

// Mika

2010-10-08
11:27:48

Lite före schemat.
Nu har jag slutat för dagen, väntar på att Leif ska ringa så jag kan ta mig ner till Lasarettet och få åka bil hem. Uuurskönt.

Idag kom jag till skolan en timme tidigare än behövligt, men jag orkade inte vara hemma och sega. Satte mig i skolan och gjorde svenska, och på svenskalektionen blev jag klar med alla närstudiumfrågor, faktafrågor och funderingsfrågor. Hur skönt som helst, så nu ligger jag före i svenskauppgiften. Nu ska jag bara plugga in alla texter samt skriva anteckningar om dessa till provet den 26e. Så sköönt att ligga så pass före att man hinner renskriva allt osv så man ser vad man skrivit.
Mjaa.
// Mika

2010-10-07
21:58:15

Ren ;)
Japp japp, jag är reeeen, kom precis ut ur duschen, kan vara därför ;)
Jag blev klar med historian igår på lektionen! Stolt som fasen, blev 7 handskrivna sidor med ganska liten text.. baah.
Även idag fick jag mycket gjort, redigerade bilder på foto, diskuterade tv-sändningen från igår,samt planerade ett nytt, LYSSNADE på vad filmkunskapsläraren sa ( är lätt att sväva iväg i sin egen lilla värld när man sitter på den lektionen nämligen..) samt kommit hyfsat långt i religionsuppgiften. Wiiho ^_^ Jag är så duktig ibland.

Min fina älskling har äntligen fått praktik! Är superglad för hans skull, ännu bättre är att han fått praktik på ett ställe han tycker om att vara på. Hur bra som helst.. Och jag hoppas innerligt att vi kan ses igen snart. Puss på honom.

Imorgon så har jag en lektion, svenska, sen ska jag äta grööööt, är nämligen det i skolan, det är grymt gott! sen ska jag sätta mig och redigera bilder tills Leif är klar på Lasarettet, skall faktiskt få åka bil hem imorgon, hur gött som helst ju. Mmmhm. Och min mamma är söt och ska betala för Sacomässan som jag tänkte åka på i november. Funderade på att skita i den, dels pga kostnaden, dels pga att jag egentligen jobbar den fredagen, men skall ringa bossen imorgon och höra så att jag kan byta. Jag måste fråga massa saker hos dem som står vid Göteborgs universitets monter nämligen. finfint.

Nu ska jag sega mig..

// Mika

2010-10-05
17:36:58

Mentalsjukhus och en hel del plugg.
Idag har det varit fullt upp. På foto så åkte vi upp till Högbo Sanatorium, som varit nedlagt ett bra tag. Ganska läskigt och en hel hög döda duvor och diverse andra fåglar. Stackarna. En av dem var mumifierad.. Vi fotade denna. Nu i efterhand känns det smått respektlöst, men vi behövde fota. Kändes som om vi lekte kriminalfotografer.. Lite grann iallafall.

Sen hade vi svenska, då hann jag både göra en uppgift jag låg lite efter med eftersom jag i början inte förstod vad den handlade om, men jag börjad emed den, och blev klar, innan ens halva lektionen gått, och läraren blev nöjd. Hann även börja på nästa svenskaprojekt en hel del, så nu är jag på gång. Religionen har jag suttit och pluggat här hemma, så även historia. Jag blir knäpp på Amerikanska Revolutionen. Som inte ens egentligen kan kallas revolution, men ändå. Blev nästan klar, ska bara skriva lite till, men det gör jag på lektionen imorgon, förstod den ämligen inte riktigt. Måste också renskriva alltihop. Åhj. Det är så mycket. Men det ska in imorgon så jag får lägga på ett kål på lektionen imorgon. Jag måste det, vare sig jag vill eller inte.

Har alltså kommit igång med religionsuppgiften också, skall skriva om judendomens heliga skrifter.. En tresidig text skall det vara, med radavstånd 1,5 samt en framsida! Men jag är som sagt på gång och det känns riktigt bra. Har även varit duktig och städat lite idag, gjorde fint i köket och röjde lite i vardagsrummet. Blir att fortsätta imorgon med detta, för nu är jag helt slut, skall dra mig på Willys och handla lite smått, börjar få slut på knäckebröd bland annat, inte bra!

Herrejäklar vilket långt inlägg det här blev, men mamma blir kanske lite glad av att läsa lite mer om min lilla vardag. Fast den får hon ju höra ändå via telefonen.

Vill också säga att idag är det min och Alex dag. 2 år & 9 månader. Tiden går väldigt fort. Jag är glad att jag har dig mina fina lövsi <3

Igår förresten var jag och Emma till Borlänge på lite småshopping. Vi var på Dollarstore där hon köpte saker till sin lilla kissemiss hon ska få om ett tag, och jag köpte diskmedel, ansiktsrengöring och sminkpenslar typ. Sen gick vi in på Lager 70 som ligger precis bredvid, och därifrån fick 3 par leggings och ett par strumpor följa med ut. Man kan hitta mycket fynd där så jag rekommenderar Lager 70 på Södra Backa i Borlänge starkt!

Nej nu måste jag dra mot Willys. Hejsvejs! :)

2010-10-04
19:51:17

Jag vet vad jag vill nu.. Iallafall nästan.
Jag tror jag vet vad jag vill jobba som i framtiden. Jag vill bli antingen museiguide eller bibliotekarie. Så nu håller jag på att söka som en tok på olika museum och bibliotek och hör om de tar emot praktikanter, har ju APU tidigt i vår. Hoppas hoppas hoppas att jag får de praktikplatserna jag vill ha, det vore så grymt roligt.

Åh så bra.

// Mika