MIKA

2011-06-27
21:51:21

27 juni 2011
God kväll på er. Har inte skrivit något på ett par dagar eftersom jag är hos min Alex, och då vill jag inte ödsla tid framför datorn, vilket ni kanske förstår. ^^ Kom hit i torsdags eftermiddag, och då så lämnade vi min väska på stationen i ett skåp, och gick runt på stan en sväng, vi kikade runt lite överallt och åt sedan wokade nudlar. I en papperslåda dessutom, riktigt asiatiskt, haha. ;)

I fredags, dvs midsommar, grillad vi och åt massa gott. Vi har mest tagit det lugnt dessa dagar, gått runt lite på Frölunda Torg, och idag var vi på stan i ett par timmar. Någon dag här närmast ska vi på Liseberg (Weii ^__^), och på fredag blir det Iron Maiden för min del, och på söndag ska jag och lövs se Big 4. Ska bli grymt roligt.

Nu orkar jag inte skriva mer, ska slänga mig i duschen eftersom jag känner mig som en stinkbomb, sen lägga mig i sängen och glo TV eller något^.

Ha det bäst alla, hoppas ni hade en trevlig midsommar? :)

// Mika

2011-06-22
22:52:10

22 juni 2011
Hej på er! Har precis packat, är nästan färdig, är det lilla kvar som jag ska packa i imorgon, typ volymtång och smink. Idag har jag blivit fotad av Christina, jag bad henne ta lite studentbilder på mig då jag inte hade några bra. Tänkte lägga ut några här nedan.

Imorogn åker jag till min fina, underbara karl. Min Alex. Ska vara där i 10 underbara dagar, och allt komer vara bäst då, bara så ni vet. Hihi.

Lite bilder då, foto av Christina, redigering av mig. :)











Där hade ni några bilder iallafall :)

// Mika

2011-06-21
23:27:30

Pontus!
God kväll! Idag har jag haft fullt upp med fotojobb, redigering av detta, har bakat, haft en bekant här hos mig, och lite sånt. Nu är jag klar med redigeringen och tänkte publicera några av de bilder jag tog idag, på min grannes son Pontus. Så duktig liten kille, inga sura miner! Det var mitt "hemliga" fotoprojekt jag skrev om innan. Så, har här ni lite smakprov :)



















Så synd att det är rörelseoskärpa på armen på bild fyra, men men :')
Hope you liked it! ;)

// Mika

2011-06-21
10:57:46

21 juni 2011
Hej på er!

Mika är väldigt glad idag.
Dels för att det är finfint väder ute, så fotograferingen jag pratade om tidigare blir av, dels kommer Hansson över till mig på fika i eftermiddag, och det bästa av allt;


En helt ny telefon är påväg hem till mig i detta nu, nämligen en HTC Desire HD Black. Åh va bra! hade ju en annan telefon förut som höll på att krångla, så skickade in den gång på gång, och efter fjärde gången godkände de den för utbyte.
HTC'n har varit slut på lager ett tag, men nu är den inne igen, och de skulle skicka iväg den troligtvis redan idag.
Åh va glad jag är, äntligen en telefon som förhoppningsvis ska fungera, haha.

Min kära gamla Samsung jag har nu (en telefon som är ungefär 7-8 år gammal eller något) har tjänat mig under tiden min tidigare telefon varit inne på reparation, men nu börjar även den svika mig. Den blev fuktskadad under studenten nämligen, man ska aldrig ha telefoner i BHn när det är varmt ute... Höhö.

Jag skriver mer ikväll, kanske till och med lägger upp lite bilder från fotograferingen ;)
Stay tuned!

// Mika

2011-06-20
23:07:43

Ni är fler!
Ser att min statistik har höjt sig en hel del, eller ja. Inte så mycket på det viset, men mycket för en sådan liten blogg som denna. Så tänkte bara säga att det är möjligt att följa mig på bloglovin', om någon skulle vilja. :)

bloglovin



^
|
|

Klicka där för att föja den! ^^

2011-06-20
21:05:04

Virrat runt i Mora
Tjo!

Idag har jag virrat runt i Mora med en tjej som heter Nathalie. Hon är en gammal bekant som också skulle till Mora dagen till ära, för att dra sig mot tandläkaren. Vi bestämde oss för att strosa runt tillsammans i Mora och sen var jag sällskap till tandläkaren. Vi mötte Anna, en gammal klasskompis till mig, och fick skjuts till McDonalds av hennes moster.

När jag och Nathalie skulle dra oss mot stan upptäckte vi dock en sak.. Att det inte gick några bussar.. Så Nathalie fick ringa sin pappa som vi komma från Malung till Mora,  en timme bort, för att hämta hem oss.. Darn! Snällt av honom att komma och hämta oss dock :)

Fick det jag skulle ha idag iallafall - ett par svarta jeans. you gotta löööv Cubus alltså. Åh vad bra. 199:-gick dem på, vilket är ett alldeles lagom pris för ett par jeans.

Köpte lite annat också :



Lite mer close upbilder på det jag inhandlat idag:


 

Sminkpensel 10:- på Dollarstore
Jättestort, coolt vinglas. 20:- på Dollarstore
Mascara 70:- (ord.pris 130:-) på H&M
Örhänge 15:- på Ur&Penn (jag och Nathalie delade, så blev 15 :-/örhänge)
Två hårband, 10:-/st eller 2 för 10:- på Dollarstore
Jeans: 199:- från Cubus

 

Japp japp, intresseklubben antecknar! ;)

 

// Mika



2011-06-19
21:17:00

Slö, slöare, slöast
Hej på er. Idag är ännu en slödag. Har spenderat mesta tiden av dagen på soffan, både tittandes på TV och sovit.
Dock gjorde jag det jag skrev igår att jag skulle göra, rensa byrån och bar ner den i källaren. Så lite vettigt har jag gjort iallafall.

Nu sitter jag här med iste med smak av citron och stirrar på dataskärmen likt en zombie. Längtar till torsdag då jag åker till min fina pojkvän några dagar.

Har inte så mycket mer att skriva, såå.. Hejsvejs!

// Mika

2011-06-18
22:06:00

Fina grejer
Sitter och dreglar över fina grejer på http://swedenrock-online.se
Funderar skart på att iaf beställa linnet i mitten och tröjan med huvan. Så fint. :')

2011-06-18
21:13:58

God kväll!
Hejsan. Aktiv idag, oh ja. Nej, fy, jag har varit så skamligt slö idag att jag borde ha stryk. Haha nej inte riktigt så men usch. Bara slöat, pendlat mellan att sitta i soffan och ligga i sängen känns det som. Var dock ute en sväng på förmidagen och införskaffade lite lösnagelborttagningsmedel och så, kan behövas ibland. Var även och hyrde en film - Adéle and the secret of the Mummy hette den. Helt okej film, fransk. Var ju tvungen att hyra den då den handlade om mumier, höhö.

Annars har jag bara slöat. Kommer nog fortsätta med det imorgon. Eller nej, då ska jag rensa i min sminkbyrå, ska slänga ut allt nästan, haha. Ska ändå bära ner den i källaren sen, ska sätta upp hyllor istället och ha sminket på.
Intresseklubben antecknar, right?

Nu ska jag vara tyst, vi hörs!

// Mika

2011-06-17
22:28:14

Ny design?
Jag funderar på en ny design. Men jag vet inte riktigt säkert hur jag vill att den ska se ut. Vill nog ha den lite mer.. Mig. Lite mörkare kanske. Och definitivt annan header, denna jag har nu är lite passé, jag är ingen medieelev längre, t.ex. Fullt ös, arbetslös!

Skämt åsido, jag är faktiskt inte arbetslös, jag ska ju jobba i juli, sen hoppas jag på att få lite timmar på Euronics här i Malung i augusti, var dit och sökte jobb igår då de söker extrapersonal. Vet ju dock inte hur länge jag blir här, men alltid bra att ha någon liten inkomst.. Vill ju inte leva på mammas pengar direkt.  Sen när jag är i Göteborg, som jag åker till på torsdag, så tänkte jag kika in på en ungdomsgård som finns mitt i stan som min pojkvän tipsade mig om.  Och lite andra ställen såklart. Vi får se hur det går :)

Men som sagt. Ny design. Jag behöver förslag. Behöver en ny design, som är mig.. Och jag är.. öh.. film och musiknörd. typ. Höh.

// Mika

2011-06-17
19:15:00

You won't sleep alone tonight
Helloween - A tale that wasn't right <3

2011-06-17
17:36:07

London mellandagarna 2009
Fixat med lite bilder nu, delar med mig av ett par stycken här :) London mellandagarna 2009. Man vill ju tillbaka. :) Börjar med några bilder från British Museum.










Entrén i hotellet vi bodde på. Fick en liten chock när jag upptäckte att julgranen hängde i taket. Golvet skiftade i olika färger också. Jättefint, och hur mysigt som helst :)


Vi vann lite nallar också. Fast en av dessa fick vi som tack för att vi lockade dit folk, haha ^^


// Mika

2011-06-17
16:30:01

Väggarna är tomma och det regnar
Det regnar idag.. Det riktigt pissar ner i Dalarna idag. Fy. Men men. Perfekt väder för att ha fortsatt i rummet iallafall. Nu är alla hyllor nedtagna, inga tavlor eller affischer finns mer på väggarna på ett tag. Det som finns på väggen är en anslagstavla, en spegel, lite smycken hängades på massa krokar, och ännu en spegel, ovanför sängen, med två ljusstakar bredvid. Men jag ska nog dumpa ljusstakarna också. De är ganska coola men.. Nja, de har varit med länge nu.

Rummet ser fortfarande ut som ett bombnedslag, men ska knö in lite grejer i garderoben ett tag så jag slipper snubbla på dem, höhö.

Vad händer i helgen? Inte den blekaste aning faktiskt. Tänkte om man skulle varit ute och fotat lite, men som det ser ut nu så lär ju vädret inte tillåta så härliga sommarbilder. Hade jag velat ta "regninga sommardagar-bilder" hade det ju varit perfekt, men... Nja. Så det blir att tvätta lite kläder, kika på lite bra filmer och ta det lite lugnt. Kanske. Man vet aldrig vad som händer.

Hittade min gamla kompaktkamera idag, eller rättare sagt, mor hittade den. Och efter att den hade fått laddat ett tag kollade jag om det fanns några bilder på den, och jajjamän! Det fanns bilder från när jag, lövs och hans pappa var i London under mellandagarna 2009. Skall laddas in på datorn och kikas på, definitivt. Kanske slänger in någon bild här också, om jag känner för det.

Har ni sett att jag idag har gästbloggat hos Carro, a.k.a Fröken Nål? Om inte, gå in och kika ! http://frokennal.blogg.se

Ja, det var väl det jag hade att säga idag. Ha det!

// Mika

2011-06-16
23:17:12

"Alla säger att livet det ska levas..."
Det finns tre filmer jag verkligen inte kan få nog av, jag kan inte titta på dem för många gånger. Dessa tre är Queen of the Damned, Min granne Totoro och Anastasia.


Queen of the Damned - för att det är bra musik, awesome and good looking skådespelare (allihop ser grymt bra ut av nån anledning) och den är baserad på en grym bok av Anne Rice. Se filmen, läs hennes böcker!

Min granne Totoro - Vem kan säga nej till den stora, grå fluffbollen egentligen? Jag vill kramas när jag ser på den filmen. Iiih ^^


Anastasia - Grym filmmusik! På svenska då givetvis, Disneyfilmer på svenska är bäst! Bra film i övrigt, plus att den är baserad på en sann historia om familjen Romanov, den sista ryska tsarfamiljen.

2011-06-16
20:37:56

Bombnedslag..
...precis så ser mitt rum ut just nu, som ett bombnedslag. Fick i eftermiddags för mig att möblera om och ta ner en massa från väggarna i mitt rum här hos mor.  Kommer upp en efterbild så fort allt är klart, vilket kan ta ett tag då jag ska skaffa nya hyllor på IKEA, och gud vet när jag kommer dit.

Men men, blir nog bra. Alicia var här en stund idag också, gofisen. Hon gjorde så mycket lustiga miner idag, åh så vi skrattade.

Imorgon blir det att fortsätta med rummet, hade tänkt ta en sväng till Mora med bussen, men nä, det får vänta.

Ingen jag känner som ska till IKEA inom den närmsta tiden? Kanske redan nästa vecka? höhö (A)

// Mika

2011-06-15
21:43:53

Vart tog min energi vägen?
Hejhopp. Sitter här och är halvdöd, är så jäkla trött idag, trött och frusen. Energin är som bortblåst. Men men, man har väl sådana dagar också.

Har iallafall hunnit med lite vettigt idag ändå, först gick jag till Lärcentrum med personbevis och betyg, sedan en sväng på byn, hem, redigerade snabbt lite bilder på vovven, fick samtal från Lärcentrum att jag får börja läsa Engelska C den 11 juli, så beställde bok direkt, samt varit barnvakt åt mina fina fina brorsbarn. Bättre ungar finns inte. :)

På fredag kommer jag vara gästbloggare hos Carro, så kika in där då tycker jag. Adressen dit är http://frokennal.blogg.se :)

På tisdag skall jag genomföra ett litet fotouppdrag, bilder och info om det kommer på tisdagkväll eller på onsdag under dagen. Spännande spännande.

Bjuder på lite bilder på min fina vovve nu som komplement för dålig uppdatering och konstiga inlägg ;)







2011-06-14
22:33:08

Student, utflyttning och annat,.
Hej på er! Har inte skrivt på ett par dagar nu, det har varit fullt upp, så att säga.

I torsdags kom min Alex till mig i Falun, i fredags tog jag studenten (!!!!), lördagen var det studentmottagning, jätteroligt att många kom och jag fick så fina saker, tack allihop!  Söndag så gick jag och Alex på marknaden, och jag vann faktiskt en stoooor mjölkchoklad, hihi. På första försöket dessutom, den ni!

Igår, måndag, åkte Alex hem, och jag och mamma och vovvarna var till veterinären eftersom lilla Bira hade ont i tassen. Hon fick linda på och ska ta antibiotika nu i tio dagar framöver.

Idag har jag varit flitig. Inte bara jag, utan min fina mamma också. Vi gick upp klockan fem, vid sex började vi åka mot Falun, med ett stopp i Mora på McDonalds för lite frukost. Vi har ägnat dagen åt att städa ur min lägenhet, och vi har även lämnat nycklarna. Känns både bra och dåligt.
Är tillbaka hos mamma nu, vilket är skönt på ett sätt, fast på samma sätt känns det fel, jag borde vara utflugen vid det här laget, jag ska inte bo hemma mer. Men det får jag allt ta och göra tills jag hittar lägenhet, vilket kan ta ett bra tag.

Så nu bor jag alltså hemma igen. Hmm..

Fick så mycket fina saker i lördags. Spardrake, heltuff lampa, pengar, biljetter till Big Four (!!!!!!), presentkort, smycken, kuddar och en hel del mer

Har fått så mycket och så otroligt fina saker, är jättetacksam för allt verkligen.

Imorgon ska jag uträtta en massa, samt vara barnvakt till mina brorsbarn.
På tisdag ska jag fotografera grannens bran, och på torsdag åker jag till Alex. Detär full rulle nu, haha :)

Ha det bra allihop!

// Mika

2011-06-09
00:11:30

Ida Palander
Fotade ju Ida vid hoppbackarna idag, hon ville ha lite studentbilder, så ställde upp och fotade henne.







2011-06-08
22:05:36

Lite bilder
Bjuder på lite bilder från i måndags, lånade dem från Emmas facebook, höhö. :)



2011-06-07
20:33:25

Studentveckan är igång!
Hejsan! Nu är studentveckan igång, och det med besked. Gårdagen bestod av mösspåtagning och sedan klassfest. Hade en mycket trevlig kväll/natt och idag är all min energi som bortblåst. Den lilla jag hade kvar sen gårdagen försvann idag då vi spelade brännboll med några ur min klass och några ur B-klassen. Trevligt även detta, även om man känner sig väldigt död just nu. Nåväl, man har bara sig själv att skylla. ;)

Idag tar jag det lugnt nu på kvällen, känner hur huvudet värker och jag är allmänt slut. Nu tror ni väl att jag är bakis som bara den, men icke, jag var ju faktiskt inte ful igår till skillnad från vissa andra ;) Dock fick jag mig min efterlängtade baileys igår iallafall.

Bjuder på tre bilder ifrån gårdagen innan jag, Emma och Angelica begav oss mot Stina för förfest innan Etage och Rådhuset, aka. Rådis.





2011-06-05
21:21:39

Rockstad: Falun!
Hej på er!

Min helg har varit riktigt nice. Har sett bra band, träffat skoj folk, och haft det allmänt bra.
Dock förstörde en jäkla idiot min kväll litegrann igår, genom att stå bakom mig på Helloween och tafsa på mig och torrjucka mot mig.. Kan ju säga att jag blev lite sådär lagomt förbannad och slog armbågarna i magen på honom. Hoppas att han fick redigt ont.

Helloween var grymma igår, de spelade många välkända låtar och det var bra stämning.
Har även sett Entombed, Van Canto, Sabaton, Freedom Call, Dream Evil, HELL, Raubtier och PAIN. Alla band levererade grymt bra. Dessutom fick jag en puss på handen av ene gitarristen i Dream Evil och en stor kram av sångaren i samma band när de satt i signerartältet. På deras initiativ dessutom. Några av dem som stod bakom mig blev lite avundsjuka hörde jag. Höhö.

På både fredagen och lördagen var jag hos Henny innan jag drog mig mot Rockstad, vilket även det var mycket trevligt. Det bjöds på många skratt.

Det har varit många som reagerat på att jag gått på festivalen själv, men jag tycker inte att det är något konstigt med det alls. Det är riktigt skönt faktiskt, då behöver man inte anpassa sig efter någon annan, och man kan komma och gå precis som man själv vill. Och dessutom hittar man ALLTID någon att hänga med. Jag hittade på Piirho och Gurra på fredagen. Mycket trevligt då jag inte sett nån av dem på ett bra tag.

Träffade även på en jättefull Ida. Som tur var så var hon ett glatt fyllo, som lyckades skapa en dominoeffekt när Raubtier spelade. Hon ramlade på mig, och jag ramlade på en, som ramlade på en annan, och så vidare, haha.

Jag träffade också på Sabina, en f.d parallellklasskamrat till min storebror. Vi har väldigt bra kontakt och vi kom in på mycket vettiga samtalsämnen.

Helgen har alltså varit helt fantastisk, och kommande vecka kommer bli likaså. Studenten, Here I come!

Bjuder på lite bilder från Rockstad: Falun nu















Alla bilder är tagna av mig. Fråga innan ifall nu vill låna någon :)
(Ser ni sista bilden förresten, han stirrar rakt in i kameran.. Läskigt faktiskt. ;) )


// Mika