MIKA

2010-12-21
16:18:16

Redo för avfärd
..snart iallafall. Hähä. Jag sitter här och snörvlar och ska snart dra igång med att packa, jag åker ju till Göteborg inatt/tidigt på morgonen. Om allt går som det ska så är jag framme i Göteborg 08.57, men det lär ju visa sig hur det går. Sista tåget är ett SJtåg, så det kan ju bli spännande, haha. Jag åker härifrån Malung senast 03.30 inatt. Får se om jag kör en stanna uppe natt eller om jag lägger mig och sover ett par timmar. Vi får se hur jag gör. Undra om jag har något mer att säga. Jag tror inte det. Om vi inte hörs innan, så vill jag önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år på er allesammans. Ha det bäst, och ska ni ut på vägarna eller liknande, kör försiktigt och dra på er massor med kläder, det är kallt ute. // Mika

2010-12-19
20:14:35

ATJOO!
...så har jag sagt hela dagen, fasen så det killar i näsan, och nyser som tusan gör jag, vilket leder till att hunden blir knäpp och nafsar mig i rumpan.. Yey..
Idag har det inte hänt speciellt mycket, Jörgen var här och åt med mig och mamma, sen har jag varit ute en sväng på byn med mor för att köpa nässpray. Det är i princip det jag gjort, förutom att ligga och snörvla i soffan..

Imorgon ska jag vara barnvakt åt Alicia ett par timmar, jag kommer dit när hon precis lagt sig..

Bara några dagar kvar tills jag åker till Alex. Är ännu oklart om det är mor eller Jörgen som skjutsar mig till Torsby dock, men det visar sig.

Nu ska jag fortsätta nysa.

// Mika

2010-12-18
23:18:49

Bak, mat och julklappar.
Hejsan! Idag har det varit en händelserik dag. Den började med att jag gick upp runt kvart över nio, och fick en julklapp av mamma. Ett kamerakit med två close up filter, ett starfilter, ett uvfilter, ett motljusskydd samt en trådlös självutlösare. Gissa om jag blev glad :D Duschade efter detta.

Sen så kom vi på att vi skulle baka, så vi bakade Drömmar och en kaka vi kallar kaloribomb. Chokladbrownie typ, med glasyr av sirap, grädde och kokosflingor. Urgott!

Sen kom Peter mitt i baket, och mamma fick en sen födelsedagspresent, nämligen en mikro. Och jag fick ännu en julklapp, en skrivare! Även där blev jag hur glad som helst, hade tänkt köpa en på mellandagsrean, men nu behövs inte det. Massa tack!

Sen efter allt detta gjorde jag mig i ordning, sen kom Micke och hämtade upp mig, jag delade ut julklappar till pojkarna och Alicia, och alla tre verkade mycket nöjda med sina julklappar, jättekul! Sen var jag där en stund, sen skjutsade Micke hem mig, jag gjorde mig i ordning för en liten överraskning till mamma. Jag bad henne dra på sig sin nya klänning. Sen kom Micke, Peter och Jörgen och hämtade upp oss, och vi drog till Vansbro och åt på Selins, en jättebra resturang, med väääldigt god mat och bra service. hur god plankstek som helst. Hähä.
Sedan åkte vi hem, och nu sitter jag här och ser på Anastasia, som vanligt. :)

Så ja, det var min dag. :)

// Mika

2010-12-17
22:46:12

Hemkommen från jobb...
... och nyfriserad! Ser inte längre ut som en ponnyhäst i luggen, och håret ligger inte lika platt som innan. Mörkt mörkt lila är jag i huvudet också, riktigt bra blev det, supernöjd!

Lugnkväll på jobbet idag, totalt var det inte ens 15 personer där.. Lite segt, men men. Blev en hel del kortspel kan jag ju säga. Såg även mitt nya schema, måste ringa chefen och snacka om några av veckorna då jag dels är borta på APU, och en fredag är då jag tar studenten, så då kan jag inte direkt jobba, haha. Annars har jag fått riktigt bra veckor, nästa gång jag jobbar är vecka 2, den 14 januari. Så har jullov från både skola och jobb nu ett bra tag.

Imorgon ska jag plocka undan lite, mitt rum ser ut som ett bombnedslag just nu.. erhm. Sen ska jag till Micke och dela ut julklappar till barnen. Är så roligt att ge dem presenter, de är så glada och tacksamma för precis ALLT, och börjar använda det direkt, oavsett om det är leksaker, kläder eller annat. Jättekul verkligen. Mina små gofisar, de gör mig så glad i hjärtat. Kom dock att tänka på att den äldsta fyller 7 år i januari. Helt sjukt vad tiden går fort, jag fattar inte. Börjar känna mig gammal. Blev även kallad tant på jobbet idag, visserligen på skämt, men iallafall, haha. Vi kom överens om att efter jag fyllt 20 går jag i pension ;)

Well well. En dålig webcambild på min nya frill bjuder jag på idag, se och häpna, jag lägger upp en bild i bloggen :O


Oh, just det, brorsan är snäll och ska se om han kan lägga in ett skitkul spel på min lilla bebisdator imorogn också, Plants VS. Zombies. Spelat det nångång? Är riktigt beroendeframkallande... hähä.

// Mika

2010-12-16
17:05:18

JULLOV!!!!
ÄNTLIGEN JULLOV!! Gaah. åh så skönt, är hemma hos mor nu. TVsändningen gick hur bra som helst också, inget krångel, ingenting. Tänk va bra. Jag och Ranja var lätt bästa julvärdarna, fastän vi inte sa så mycket. Nu ska jag snart trycka i mig mat.

// Mika

2010-12-15
20:20:52

Packat...
Har nu packat ihop i princip allting jag ska ha med mig hem.. resluterade i en stoor handväska, min adidasbak, en kasse och en ryggsäck fulla med saker, som handdukar som måste tvättas, skor, lite kläder, kamera, lilla datorn och externa hårddisken och annat skit som tar plats.. Nåväl. Har hängt ett lås med nyckel på min nyckelknippa så jag kan låsa in lite saker i skåpet uppe i skolan och lite i produktionsskåpet.. vi har så små skåp att vi knappt får plats med något, haha. Jaja. IMORGON ÄR DET LOV! :D


// Mika

2010-12-15
19:30:53

Nomy - Cocaine Acoustic
Har lyssnat på denna ständigt sen igår. Bra låt enligt min mening. :)

 

2010-12-15
15:06:47

Nystädat
Nu är lägenheten ren och fin, skall sättas upp en "ej Reklam tack!" lapp på dörren bara, man vill ju inte direkt mötas av 3 veckors reklam innan för dörren när man kommer hem. Nu snart ska jag lägga mig i soffan och se på Luftslottet som sprängdes, den sista filmen i Stieg Larsssons trilogi.

Imorgon tar jag jullov! :D

2010-12-15
08:56:09

Snart...
Jullov!  Bara idag och imorgon kvar, och har bara en lektion båda dagarna. Så idag efter skolan ska jag fortsätta med städningen sen blir det att kika på Luftslottet som sprängdes, och på torsdag tar jag mitt pick och pack och åker ehm till Malung ett par dagar, sen åker jag till Göteborg. =) Skönt! Känns att man behöver ett lov nu. Skönt med lite slappare dagar dessa sista dagar så man kan varva ner också , hehe.

Skall dra mig till skolan om en halvtimme, onsdagar är bra. Onsdagar = sovmorgon. ^^

//Mika

2010-12-14
17:46:57

Mitt schema efter jul...
och fram till studenten.. Jag kan ju inte direkt klaga på att jag kommer ha mycket att göra... Eh..

2010-12-14
15:15:22

Städdag.
Kom hem från skolan runt två, och sen började jag städa och packa ihop direkt. Tog mig inte ens en timme, och då har jag dammtorkat, dammsugit och plockat upp varenda pinal som fanns på golvet. Jag är effektiv.. Om jag vill. Är ju trevligare att komma hem till en städad lägenhet efter ett lov än att komma hem till en lägenhet som måste sätdas, right? Så imrogon ska jag ta itu med köket och badrummet, vilka båda går väldigt fort de också.

I skolan idag så gjorde jag inte mycket vettigt, på foto så redigerade jag lite bilder och lämnade till Martin, sen gick ajg runt med Jessica samt satt i soffan med Ida, sen åt jag, Ida, Sandra, Jasmine och Jessica. Sen var det klassråd och svenska, sedan skulle vi ha religion men eftersom Jasime är så jäkla effektiv på graflektionen så hade hon gjort iordning korten vi ska ha till redovisningen utan min hjälp, vilket var tur eftersom jag är helt lost när det gäller InDesign osv. Så då fick vi gå hem.

Var till syon idag också, och då sa hon att jag kunde ta bort min  50 poängskurs jag egentligen ska ha nästa termin i sista perioden, men eftersom jag har utökat program pga att jag läser Eng C vid sidan om så kunde jag ta bort Rättskunskap. Så mitt schema efter jul kommer se ut ungefär såhär:

Måndag:
Börjar 12.10, slutar 15.45
Tisdag:
Börjar 08.30, slutar 13.15
Onsdag:
Ingen lektion
Torsdag:
Börjar 08.30, slutar 15.10, hål mellan 11.10 -13.40
Fredag:
Ingen lektion

Härligt, haha. Kan ju verkligen koncentrera mig på Engelska C kursen då, läsa en jäkla massa och så vidare. Onsdag ska bli min officiella städdag också hade jag tänkt. Blir bra det..

Nu - stan.

// Mika

2010-12-13
19:23:43

Justice shall be done.. och lite fika
MUAHAHA. Nej men Tja. Fick precis mail från min historielärare. hon har lämnat mitt arbete till en annan historielärare som ska hjälpa henne betygsätta arbetet samt allt annat jag gjort i kursen så det ska bli rättvist betygsatt. Det lönar sig att vara lite bitter och envis.

Efter skolan idag drog jag till Kupolen, där jag fikade och pratade om allt och ingenting med Guztavs flickvän Piirho. Mycket trevligt må jag säga. Nu ska jag sitta och göra inte ett skit hela kvällen. Så det så.

// Mika

2010-12-13
09:55:11

I skolan
Sitter nu i skolan och har hål till 12.10.. Jätteskoj. Har kollat på Luciatåg som var.. ptja, lite speciellt. Tomtenissar, tärnor, Lucia och till råga på allt två killar i ett pepparkakshus av kartong.. Såg ganska kallt ut med tanke på att de inte hade varken byxor eller tröja vad vi åskådare såg. Men men, bara de hade kul så är väl det bra.
Går till kvart i fyra idag, sen drar jag till Kupolen en sväng och kikar in på Panduro, skall fixa till en julklapp nämligen.
// Mika

2010-12-12
19:31:47

Back in Falun
Är nu i Falun igen för 4 dagars skola. Sen är det jullov för hela slanten, känner att jag behöver det också. Hoho.

Har lagt upp bilder på fotobloggen också :)

http://photosbymika.blogg.se

// Mika

2010-12-11
23:33:57

Sovit.
Hej på er. Har haft ett litet uppehåll några dagar, inte haft så mycket att skriva. Kom hem till mamma i torsdagskväll, på fredagen så sov jag mest i soffan, och någongång mitt på dagen började mensvärken sätta igång for real. Gick och la mig i soffan och sov där inatt, och fortsatte sova hela dagen idag. Har haft sån jävla mensvärk att ni anar itne. Usch.. Så, har som sagt bara sovit idag också.. Nu sitte rjag och ser på Sex and the City The Movie, som jag redan sett 7000 gånger eller något. Men men, bra film iallafall.

Mja. Imorgon - Falun, för ett par dagar sen JULLOV! Hell yes!

// Mika

2010-12-08
21:49:15

Packad och klar.
Väskan alltså. Har fått med mig nästan allt som jag ska ha med mig hem under jul och så ner i min lilla adidasbag. Duktigt av mig tycker jag. är lite kvar så jag har kläder i nästa vecka, men allt annat har jag packat ner i princip. Skönt! Slipper det bli så mycket att ta med sista dagen :)

Nej, nu ska jag ägna mig åt annat.

// Mika

2010-12-08
17:56:45

Seg.
Det är farligt att ligga i soffan med täcke och kudde och se på film, herregud så seg jag är just nu. Men somnade inte iallafall, duktig Mika.

Idag hade jag bara en lektion, TV-produktion. Vi håller på att planera inför Jultv som vi ska ha nästa vecka. Kan bli spännande.

Sen letade jag efter en sista julklapp till brorson Alexander, men jag hittar ingenting roligt, ursegt. Ska spana lite på nätet nu tänkte jag.

Åååh, på Game Stop här i Falun fanns det Nintendo mjukisdjur, och Yoshi var med. Åh så söt han var.. Lilla Yoshiii.  Oh well.

Nu - julklappsletning.

// Mika

2010-12-07
21:36:09

Som en trasdocka..
..det är precis så jag känner mig. Är helt matt av huvudvärken, mår jättejätte illa och har ont i magen.. Känner mig helt slapp i kroppen,  blä. Hoppas innerligt att det släpper snart...


//Mika

2010-12-07
19:40:34

Huvudvärk..
Halloj. Sitter här med världens huvudvärk, har precis kommit ut ur duschen. Dagen idag har jag varit i skolan, sen varit hemma och diskat, sen la jag mig i soffan och såg på Män som hatar kvinnor. Hade inte sett den innan, och blev riktigt imponerad faktiskt. Är inte så överförtjusti svensk film annars, men denna var riktigt bra, så imorgon ska jag  se på Flickan som lekte med elden. När jag låg i soffan och kikade på filmen kände jag hur huvudvärken kom krypande, och nu känns det som att mtt huvud ska sprängar, så blir väl  att dricka vatten.. eller saft, eftersom vattnet här smakar kloak eller nått, och ta en alvedon eller pronaxen.

Idag skulle min mormor fyllt 94 år, grattis på dig mommo. <3

// Mika

2010-12-06
17:23:13

Hahahaha duktigt..
Haha det är inte min dag idag x( Först blir jag förbannad på historian, osv, sen kommer jag till skolan och vi har ingen ARL, vilket gjorde att jag kunde haft sovmorgon till halv två, och nu när jag kom hem, skulle laga mat, så tappar jag vitpepparburken på köttet så det blev oätbart. Bra Mika, bra. Blev att äta potatiskroketter och beasås. Haha.

Nu har jag bara en, eventuellt två julklappar kvar att köpa, har köpt till pojkvännens bror och mor idag. Mycket braa. :)

// Mika

2010-12-06
12:36:56

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!
Världens bästa mamma fyller år idag. Grattis mamsen jag älskar dig! Hoppas du får en bra födelsedag <3
PUSS!
// Mika

2010-12-04
23:51:58

Vi tänker på er.
Henke, du var alltid så go och glad, när du kom in på Döl så blev alla helt plötsligt jätteglada och du fick alla att skratta. När vi var yngre följde du alltid efter mig och din syster Camilla när vi lekte, och du frågade alltid: Varför dåå? om vi sa någonting.. Du kom alltid på något heltokigt att säga, och vi skrattade alltid.. Men i grund och botten var det inte alltid heltokigt, vissa stunder var det riktigt kloka ord du sa. Jag hoppas att du har det bra där du är nu. Du spred glädje omkring dig ska du veta Henkeboy.

Jens, du gick i min parallellklass i högstadiet, och när vi var yngre gick vi i samma scout och konfirmationsgrupp. Jag minns så väl en händelse när vi var på konfirmationsläger, jag och de andra tjejerna kunde inte sluta retas, men du tog inte åt dig så värst. Kommer också ihåg en speciell grej från högstadiet, när du kommer fram och säger: Hah! Jag har köpt din mors gamla bil av din bror. Hittade en möglig hårborste där som antagligen är din och din mors, vill du ha tillbaka den? Så skrattade du. Hoppas att du, liksom Henke, har det bra där du är.

Vi alla tänker på er killar, och era familjer..

// Mika

2010-12-04
17:38:06

Konsertsug.
Åh. Sitter här och glor efter kommande konserter, känner att jag vill på en nu, på en gång. Vore skönt som tusan att bara få lyssna på musiken, stå bland alla andra människor och bara svepas med.. Hade gärna åkt på Avantasia som spelar i Stockholm imorgon, men dessvärre blir det inte så.. Hm.. =/

Nu vill jag att klockan ska bli 18.10 så jag får sätta mig framför TVn och se på Kung Fu Panda.. Skoj film!

// Mika

2010-12-03
23:39:41

Livet hänger på en skör tråd..
Idag hände något som inte ska få hända. Två unga killar som jag kände dog i en bilolycka. Den ene var 17, den andre var 18.. Den ene var en som gick i min parallellklass i högstadiet, den andre var en av mina bästa vänners lillebror, som när vi var yngre alltid gick efter mig och min vän och frågade massa saker. Jag tänker på er killar, hoppas ni har det bra där ni är nu. Jag tänker även på era familjer och era anhöriga. Tänker speciellt på en av familjerna som har haft det svårt nog de senaste 2 åren, och nu detta. Tänk på det ni andra, att livet hänger på en skör tråd, man ska inte ta det för givet, helt plötsligt kan det ta slut.

// Mika

2010-12-01
19:41:24

Thereses blogg. :)
Tänkte bara slänga in ett litet inlägg ägnat min vän Therese, som precis skapat en blogg om hennes och sin son Isaks vardag. Kika in till henne tycker jag. Och skriv grattis till henne, hon fyllde nämligen 18 år igår. :')

http://busisak.blogg.se

Hej för mig. :)

// Mika

2010-12-01
18:42:12

Klar med Religionen.
Nu, äntligen är jag klar med Religionsuppgiften. Blev visserligen knappt 2,5 sidor, men vill inte ordbajsa alldeles för mycket, blev nöjd som det är nu, så det får fasen duga.

Varit hemma idag också eftersom jag inte tordes riskera något. Men imorgon skall jag till skolan iallafall.
Ser fram emot fredag också, då vi ska fira vår lilla Ranja som blir hela 18 år imorgon. Blir skojigt. Åker hem på snabbvisit på lördagen och bakar lite hos mamma och så, sen på söndag åker jag tillbaka hit igen, haha. =)

//Mika