MIKA

2011-10-31
13:55:41

Within Temptation + Support @Arenan/Fryshuset 27/10 2011 <3
Åh, som jag har längtat efter att få skriva om denna upplevelse! Jag börjar från runt klockan 15.30.


På eftermiddagen i torsdags så strosade jag runt på stan i väntan på min vän Malou, när jag går förbi Bengans på Drottninggatan. Där ser jag, på en inte allt för stor lapp "Within Temptation signering kl. 15.30"
Jag blir helt till mig, går in i affären, och kommer på att jag inte har min skiva med mig...
Men till min glädje ser jag hur den står där, deras LP-version av deras nyaste album "The Unforgiving", för 179 svenska kronor. Grabbar tag i den, går till kassan och betalar. Tjejen i kassan frågar om jag vill att hon tar av plasten åt mig, vilket jag ville.

Ställer mig i kön, och en tjej bakom mig frågar om man ska ta skivan från stället och betala direkt eller om man gör det efter signeringen, och jag säger att jag betalade innan jag ställde mig i kön. Sagt och gjort gjorde hon också det, och ställde sig bakom mig i kön igen.
Vi börjar småprata, och jag får reda på att hon heter Fanny, från Norrtälje. Hon frågar vem/vilka jag ska gå med, och jag svarar att jag går själv, det brukar jag göra. "Går du själv!?" frågar hon , lite förskräckt, och säger sedan att jag får gå med hon och hennes kompis. Självklart ville jag det, så vi byter telefonnummer och fortsätter att prata. Efter en, vad som känns som en lång stund, kommer Sharon och resten av bandet och sätter sig längst in i lokalen. Det går fort tills vi kommer fram, och jag får signerat först. Fanny tar kort på mig och Sharon, och sedan tar jag kort på Fanny och Sharon.

Vi båda var nog helt exalterade efter denna händelse och vi skiljs åt utanför butiken, och säger att vi hörs senare.
Malou hade sen innan kommit till Bengans och vi gick mot Cubus. Ringer till bror Micke och berättade min lycka, och han frågar så snällt om inte jag kunde fixa en signerad skiva till honom också. Sagt och gjort, jag gick tillbaka till butiken, köpte en skiva och ställde mig i den väldigt korta kön till bandet.

"Hello.. Again?!" säger Sharon, och jag talar om att min bror också ville ha en skiva, eftersom han inte kunde komma på konserten, som han egentligen ville väldigt gärna. Sharon skrattar till och säger "aaw, poor thing!" och vi skrattar tillsammans. Väl fixat ringer jag till Micke igen, varpå han verkar bli lite chockad över att det gick så fort. Men glad blir han iallafall.

Jag och Malou strosar runt på stan ett bra tag, och glömmer nästan bort tiden. Vi fikar, äter mat och går runt, och vid 7-tiden blir jag stressad och drog mig mot Arenan. Jag hinner dit precis innan förbandet Triggerfinger börjar spela. Jag och Fanny hade talats vid innan, men vi träffar inte på varann förän efter Triggerfinger. Det är smockfullt med folk, 2800 personer tydligen. Det märks!

Iallafall, Triggerfinger, ett för mig okänt band med bluesinfluenser och en jäkla massa humor börjar spela. Måste säga att deras mellansnack var roligare än låtarna, men så kan det vara ibland. Dock var de bra duktiga på att värma upp publiken. Det jag minns mest av Triggerfinger är när sångaren säger: This song, Ladies and gentlemen, is dedicated to your butt cheeks!
Liite konstigt, men ändock väldigt roligt, eftersom han vill att alla ska skaka rumpa. Han har en liten föreläsning om att det var det som rumpan vill, den vill skakas på. Känns lite som ett barnband likt Moraträsk eller så, men ja, kul är det!

Triggerfinger!

 

När Triggerfinger slutat spela står alla och väntar förväntansfullt på Within Temptation, jag hittar Fanny och hennes kompis, och en väldigt snäll tjej släpper förbi mig så jag kommer fram till henne (Stort tack än en gång!) och efter vad som känns som en evighet börjar en kortfilm, Mother Maiden, spelas upp. Direkt efter denna kommer bandet upp och börjar spela Shot in the Dark. Publiken, inklusive mig, blir galna, det hoppas upp och ner, skriks, sjungs med och man ser hur hela bandet njuter av publiken!

Mother Maiden

Efter den låten pratas det lite, och sedan kommer en av favoritlåtarna, In the Middle of the Night. Samma sak här, publiken är skogstokiga, och jag vill inte veta hur många jag råkade trampa på under hela konserten, förlåt! Samtidigt som det sjungs och spelas så förundras man över hur jäkla vacker Sharon är. Har nog aldrig sett en vackrare kvinna, och med tanke på att hon för inte alls längesen födde en unge så är det helt otroligt!

Sharon i egen hög person!

Efter In the Middle of the Night spelas deras första singel från albumet "The Unforgiving", nämligen Faster. Alla känner igen låten och fort går det, höhö. Men efter den går det lite saktare, och en av de bästa låtarna på hela albumet, nämligen Fire and Ice, spelas. Jag börjar nästan gråta, den är så jävla bra, så jäkla fin den låten! Helt otroligt. Jag hamnar i någon form av musikkoma och fattar knappt vad som händer. Jag får känslan av att aldrig vilja gå ut ifrån lokalen igen.

Nu när det spelats nya låtar kommer det en äldre låt, Ice Queen. Den är precis så som jag väntat mig att den ska vara live. Sharons röst håller hela vägen och det kan inte bli en bättre version! The Howling och Our Solemn Hour från albumet "The heart of Everything" spelas. Our Solemn Hour är mörk, har ett långt intro, och sedan sätter den igång. Det blir en ren och skär allsång under hela låten. Det märks att det bara är riktigt trogna fans som är på konserten, för verkligen alla kan låtarna!

Ännu en mycket äldre låt spelas igen, från albumet "The Silent Force", nämligen Stand My Ground. "The Silent Force" var min första platta av Within Temptation, och jag kan låtarna både utan och innan. Sedan visas en kortfilm igen,och efter denna spelas Sinéad från nyaste plattan. Även den grymt bra, och jag tror knappast den kan bli mycket bättre.

Efter Sinéad spelas en låt som är från "The Heart of Everything", What have you Done, och även om inte Keith Caputo är med och sjunger så är det grymt bra!
Iron från nyaste albumet spelas och tätt därefter följer ännu en låt från "The Silent Force"-plattan spelas, det är ingen mindre än Angels. Den här låten får hela publiken att än en gång gå igång och alla blir till en. Den här låtens musikvideo har många gånger spelats upp på MTV, och alla kan den!

Lost, en låt från nyaste skivan spelas och denna är en lugn låt, som också är så fin att man vill börja gråta. I skrivande stund lyssnar jag på just den, och jag minns tillbaka med glädje.

Lost avslutas och två äldre låtar, Deceiver of Fools och Mother Earth spelas. Alla dessa äldre låtar uppskattas väldigt mycket av oss i publiken, och det märker Sharon och killarna. De spelar med stora leenden hela konserten, och de tackar och tackar. Det är dags för dem att gå av scenen, och de kan inte sluta tacka.

Sharon och svensken Stefan (tror jag han hette, kommer ju aldrig ihåg namn på sånt där folk oO)

Väl ifrån scenen börjar vi i publiken locka upp dem igen, och självklart har de ett extranummer, Stairway to the Skies från nyaste skivan.

Totalt under kvällen har Within Temptation spelat 16 låtar, och när vi går ut och jag ska köpa en tröja så är klockan inte mer än halv elva. Jag köpte en hoodie med tryck från The Unforgiving på baksidan. Jag visar upp den och min LP-skiva i ett annat inlägg. Jag har varit på en av de bästa spelningarna i hela mitt liv, och jag hoppas att Within Temptation kommer till Sverige snart igen.

Jag vill också passa på att säga tack till Fanny och Jonna, för att jag fick hänga på er under konserten, jag hade grymt roligt!

En sista bild på vackra Sharon!

// Mika

2011-10-31
12:52:02

Halloween i Torsby 29/10
Själva Torsbytrippen började runt 22.10, dvs direkt efter jag slutade jobbet. Malin och Therese kom och hälsade på mig på jobbet och var där tills jag slutade. Vi packade in mina grejer i bilen, och åkte för att hämta Camilla och Anna, och sedan bar det av till Torsby!

Resan gick bra, var mörkt som tusan, men vi kom helskinnade till Thereses lägenhet. Runt 1-halv 2 så började vi fixa till sovplatser, bland annat pumpa upp luftmadrassen jag skulle sova på, vilket till en början gick åt helvete, så vi gav upp idén med pumpen, och Anna började blåsa upp den själv. Efter en stunds blåsande var det klart, och vi förundrades över hur fasiken Annas lungor (Anna har astma dessutom) hade bättre kapacitet än vår pump.
Men säng till mig fixades iallafall, tur det. Inte allt för bekvämt dock, men sånt är livet!

På lördagen så åkte jag, Camilla och Anna till Sunne och kikade på Camillas småsyskon som hade skyttetävling. Riktigt skoj var det, och vi kom fram till att vi måste tillverka team-tröjor till nästa gång.

Vi kom hem till Therese igen runt tre, och då hade vi varit och handlat lunch och lite sådant. Så Anna hoppade i duschen medans jag och Camilla åt våra Pasta Alfredos med god aptit. Sedan blev det duschning och fixning, vilket tog en jävla bra stund, men kul hade vi! Camillas och min story var ( det var bara vi som sminkade oss i slutändan) att Camilla hade skjutit mig i huvudet, och då hade jag blivit förbannad och skalat av hennes ansikte. Bilder kommer i slutet av inlägget ;)

Ja, vad ska man säga mer. För att inte skriva för mycket blev det en hel del kaosoch missförstånd, men vi hade rätt roligt ändå, speciellt jag och Camilla som besökte en gemensam bekant som höll i en Halloweenfest i en lokal i lägenhetsområdet. Vi körde charader och hade allmänt trevligt, medans de andra var på Lasse Stefanz.

Vi gick mot Lasse runt kvartöver 1 på natten, och väntade och väntade på de andra tre. Anna dök aldrig upp då hon umgicks med några andra, och Camilla drog sig till en av hennes kompisar och sov där. Jag, Malin och Therese samt två för mig random snubbar, gick hem till Therese och sov. Jag fick dock ligga i bäddsoffan inatt, och Malin låg på luftmadrassen, haha.

Runt 12-tiden åkte vi hem mot Malung, och väl hemma så packade jag upp, och sov sedan litegrann i fåtöljen. Jag kan ju tillägga att under tiden jag varit borta har jag ju inte sovit mer än typ 5 timmar som mest under en natt, så jag var ganska slutkörd.
Men som sagt, vi hade trevligt, även om detblev en hel del kaos, men det tänker jag inte skriva om här.// Mika

2011-10-31
12:37:29

31 Oktober 2011
God förmiddag!

Gick upp för 1,5 timma sedan, och är fortfarande jättetrött, trots 12 timmars sömn.
Ska snart skriva om först Halloweenhelgen, sedan om torsdagens konsert.

Annars idag så MÅSTE jag städa och tvätta. Jippi!

// Mika

2011-10-30
17:52:13

30 Oktober - HEMMA!
Haaaaaaalloj folket!

Nu är jag hemma, kom hem vid 1-tiden idag. Konserten var helt awesome, och det löste sig till och med med konsertsällskap! Hur bra är inte det?

Torsbyhelgen har också varit bra, med undantag för missförstånd, osv osv.  Var riktigt snygg igår iallafall, haha. Jag tänkte faktiskt bara skriva attjag lever, och skriver om helgen och konserten imorgon, för jag är helt tom i huvudet efter att inte ha sovit riktigt på x antal dygn, haha!

Såå, vi hörs helt enkelt imorgon ;)

// Mika

2011-10-25
20:19:55

Designtips!
Medans jag är borta på tok, tycker jag att ni kan bomba kommentarsfältet med tips om hur just DU vill att den här bloggen ska se ut. Färger, form, header, osvosv osv. Jag behöver tips, så come on people!

// Mika

2011-10-25
19:04:02

Anime-jag


gjorde mig själv på DENNA sida.
Lite likt. Fast fanns ingen bra med snedlugg fr mig så fick väl bli en lugg-edition. Måste klippa den lite snart, börjar bli lång, ser ju ingenting om jag har den sådär.. Mika goes Pånihest.

Eh..

// Mika

2011-10-25
16:29:17

The countdown begins
..snart snart snaart är det torsdag, FA-AN så mycket jag längtar. Om lite drygt 50 timmar står jag (förhoppningsvis) längst fram och får äntligen se dem jag väntat på i åratal. Åh så skoj det ska bli!


Har varit och ätit kebabtallrik med min vän Camilla. Båda blev så mätta att vi hamnade i någon slags matkoma. Vi pratade om helgen och vad som kommer hända då, för roligheterna är inte slut efter att jag kommer hem ifrån Stockholm ska ni veta. Hoho nej.

Nu ska jag sätta mig och glo TV en stund. Senare ska jag ta en promenad ner på byn och handla lite färdkost inför morgondagens buss och tågresa som väntar. Visste inte vad jag ville ha när jag var på affären tidigar så går ner senare istället.

Nu - mjukisbyxor på!

// Mika

2011-10-25
12:34:20

Snel hest
Har precis plockat ur diskmaskinen, och vikt en jävla hög med tvätt. Mamma sa att hon skulle göra det när hon kom hem (vika tvätten), men nu slipper hon det. Eller ja, hon får uppdraget att para ihop strumpor, men ändå. Höhö.

Ska nog ta och packa lite, eller ska jag börja putsa skor? Skor får det nog bli, packning tar jag sen ikväll istället.


// Mika

2011-10-25
10:59:27

25 Oktober 2011
God förmiddag.

Idag är det så jäkla grått och trist ute att man blir ju alldeles opepp på allt.

Idag ska jag fixa inför morgondagen, dvs putsa kängorna och packa, samt träffa Camilla. Men nu tror jag att jag ska bya färg på naglarna först och främst.

Ha det!

// Mika

2011-10-25
00:32:19

Tar huvudvärken..
och mensvärken med mig till sängs. Bjuder på en helt oredigerad bild direkt från mobilen, precis tvättat av mig sminket. Mika utan allt smink i ansiktet helt enkelt. The naked truth.God natt alla barnen!

// Mika

2011-10-24
21:14:00

Lyko.se-stuff!


Grejs jag hämtade ut på posten idag. Hårinpackning, världens bästa faktiskt, rosaröd ögonskugga som ska användas till Halloween, höhö.
Sen så två flaskor nagellack, såg nu att det inte syns så bra, men det står iallafall på flaskhalsarna att de är stora flaskor, 12 ml, och jag köpte dem för endast 19,50 kr/st!
Inte helt fel. ^^

// Mika

2011-10-24
20:36:10

Halloweenplanering och barnvakt
Halloj på er!

Har precis kommit hem från brorsan, har suttit barnvakt en stund.
Innan dess så var jag hos Camilla en sväng och planerade inför helgens bravader. Vi ska ses imorgon igen för mer utförlig planering och sisådär.

Imorgon måste jag packa också, för 07.25 går min buss mot Borlänge, där jag ska byta till tåg mot Stockholm. På torsdag får jag äntligen se mitt älskade Within Temptation! Längtar så jäkla mycket ska ni veta! Efter/under helgen kommer självklart en liten review från konserten.

Annars då? Själv har jag mensvärk och en begynnande huvudvärk som kan liknas vid den jag hade igår natt. Får packa med mig ett ton med värktabletter om jag ska till Stockholm också, annars går detta icke så bra.

Hm, ja det var väl allt jag hade att säga för nu. Hämtade ut ett paket innan också, tänkte visa er innehållet inom kort :)

Stay tuned!


// Mika

2011-10-24
11:16:34

SRF 2012 - första banden släppta!
Sweden Rock Festival. En festival jag aldrig varit på tyvärr, men hoppas på att kunna åka till antingen till denna festival eller kanske året där på. De har nu släppt första banden till 2012 års upplaga av festivalen som är under dagarna 6-7-8-9 juni, samtidigt som de släppt de första biljetterna. Banden som kommer till SRF 2012 är alltså Mötley Crüe, Blue Öyster Cult, Dimmu Borgir, Gamma Ray, Edguy, Pentagram samt Danko Jones.

Banden som lockar mest hittills är Gamma Ray, Edguy och Mötley Crüe. Gamma Ray har jag sett två gånger tidigare, och jag tycker att de är grymma live. Edguy, Mötley Crüe och Danko Jones har jag dock aldrig sett, men är band som står på listan över band jag ska ha sett innan jag dör, så jag menar, bra start! Kan ju nästan bara bli bättre!

Bilden är lånad från Sweden Rock's hemsida, som ni kan hitta HÄR!

Biljettpriserna för 2012 kommer att vara 2290:- för en 3-dagarsbiljett, samt 2390:- för en 4-dagarsbiljett.
1-dagsbiljetter kommer att släppas under våren, enligt Sweden Rock's hemsida.

Är redan excited över nästa bandsläpp!

// Mika

2011-10-24
08:52:22

24 Oktober 2011
God Morgon!

Två MÅNADER! (inte dagar som jag skrev tidigare) kvar till julafton idag!
Glömde helt bort att skriva något igår förresten, sorry för det.

Meen iallafall. För drygt 20 minuter sen blev jag väckt riktigt brutalt.. 3 hundar, hoppandes, buttandes och klivandes på mig i över en timme. Försökte ignorera dem så gott det gick men icke! Fan så dryga de där kan vara ibland. Släpper ut dem, och de börjar gorma som tusan.. De upptäckte grannkatten.

Den katten skulle jag vilja skicka långt långt bort, för den kissen är inte rädd om livet. Två av vovvarna, Bira och Sunni, avskyr katter. De skulle säkert kunna äta upp en katt om de fick tag på någon..

Iallafall. Nu är jag iallafall uppe, och ska ta tag i lite hushållssysslor (läs: hänga tvätt, stoppa i en tvätt samt koka ägg) .

Hoppas alla får en trevlig måndag!

// Mika

2011-10-22
20:35:13

22 Oktober 2011
Hej på er!

Precis kommit hem efter att ha varit hos mina brorsbarn i princip hela dagen. Har varit trevligt och tiden har gått supersnabbt. Skönt!

Igår tog jag och mamma bussen till Vansbro och åt på Selins, en resturang med grymt god mat. Jag överdriver inte när jag säger att jag aldrig njutit av mat förr så som jag gjorde igår. Jises så gott det var!

Har inte så mycket mer att säga, mer än att jag måste införskaffa mig en ny fjärrutlösare till min kamera (den jag har vill inte samarbeta trots att jag bytt batteri...) och att jag nu ska poppa mig lite popcorn.

Ha en fortsatt bra lördagskväll allihop!

// Mika

2011-10-21
13:01:02

21 Oktober 2011
Hejsan hoppsan Karlsson! Eller något.

Allt bra? Sitter och har precis gjort så att jag ser ut lite som en människa igen. Sitter och funderar över en ny design och header, har lite idéer som jag ska prova utföra så småning om.
Annars sitter jag och väntar på att min bror Thomas ska höra av sig, vi ska ta och hälsa på min ena faster lite senare. Blir trevligt!

Vad händer för er denna fredag? Jag har lite att göra, men sen på kvällen vette fasen vad som händer. Funderar på att rota fram någon bra film, äta popcorn och bara vara seg. Men vi får se vad kvällen bjuder på.

Filmtips annars anyone?

// Mika

2011-10-20
19:48:14

Provar lyckan hos dennism. Vinn iPhone 4S!
Ja, bloggaren dennisM har en tävling där man kan vinna den nya iPhone 4S, och tänkte att jag kunde väl prova lyckan iallafall. Om någon mer vill prova sin lycka kan ni ju klicka på länken nedanför bilden så kommer ni direkt dit. :)

Var med och tävla om nya iPhone 4S på http://www.dennism.se!

Lycka till allihop som är med och tävlar! Håller tummarna för er om ni håller tummarna för mig ;)

// Mika

2011-10-20
12:21:22

Malungs första snö!
Snön har kommit till Malung. Den ena vovven, Bira, blev jätteförvirrad när hon var ute och skällde på snön. Duktig vovve, skräm bort snön ;)

Snö är förvisso bättre än regn, men jag ser helst att det bara är snö under jul, och sen självklart uppe på fjället där folk åker skidor och allt möjligt. Men nere här på byn kan den gärna få slippa lägga sig. ;)
// Mika

2011-10-20
11:20:56

20 Oktober 2011
God förmiddag. Vad händer och sker en torsdag som denna?

Jag skulle ha fikat med Natalie som fick förhinder, eller ja, feber, stackarn. Så Nu ska jag ta tag i att städa mitt rum istället och bädda sängen fint, och dra på mitt nya överkast jag fick igår. Fick även hem en ny jättefin jacka som jag tänkte försöka få en rättvis bild på senare idag.

Paketet från Gina Tricot har också kommit fram till Ica, så när jag städat klart ska jag dra mig ner och hämta ut det tänkte jag.

Nu - music maestro, nu ska här städas!

// Mika

2011-10-19
18:21:27

Random mobilbilderRandom mobilbilder, lite halvt bearbetade i photoshop. bara för att jag är uttråkad och jag kan, eller något.
// Mika

2011-10-19
11:52:47

19 Oktober 2011
God förmiddag.

Ännu en dag där jag vill gräva ner mig någonstans och inte komma fram på ett bra tag. B.L.Ä!
Funderar på att bädda ner mig i sängen och läsa en bok. Men då kommer jag med all säkerhet att somna. Och det är ju inte bra. Men det vore bra skönt att sova en hög med timmar till. Nåväl.

Börjar bli lite irriterad på att Gina Ticot ännu inte ens skickat en leveransbekräftelse, och jag beställde grejerna i måndags morse. Innan 14.. Vill ha mina grejer... Nu.

Vad händer en onsdag som denna annars? Inte mycket eller? Ja, för min del vet jag inte alls. Time will tell, eller något.
Bjuder på en bild på hundarna eftersom att de är söta och får mig på liiiite bättre humör. :')// Mika

2011-10-18
18:30:38

18 Oktober 2011
God kväll!

Haft en bra tisdag? Själv har jag haft lite fullt upp, så därför jag inte kunnat skriva. Eller ja, inte så jättefullt upp, men alldeles för mycket för att ens komma att tänka på bloggen, höhö.  Har precis fixat och experimenterat med lite smaksättningar i grädde, och bakat en kladdkaka som blev supergod. Borde kanske bli kock eller konditor? Nä fy, hemska tanke, då skulle jag nog tröttna och förlora intresset, faktiskt.

Det känns att hösten är här, jag känner mig som Ior, lika deppig och melankolisk och allmänt trött på allt. Eller. Inte på allt men alltså. Ja. Ni som blir höstdepp fattar vad jag menar.. Blä. Nåväl, snart är hösten också över, kanske.. ;)

// Mika

2011-10-17
19:24:40

gult, grönt, rosa
När jag var på Gekås i Ullared hittade jag ett paket med 3 nagellack i skitcoola färger. Har letat efter ett riktigt gult nagellack, och äntligen hittade jag ett.

2011-10-17
19:22:02

Tampons for Free - Rosa bandet!
Här om veckan fick jag mitt paket från Tampons for free, en hemsida där man kan få gratis tamponger ifrån, genom att bara svara på en enkät ca en gång i månaden. De bjuder till och med på frakten! Superbra. Denna månad var de även snälla nog att skicka mig två stycken paket, plus två superfina Rosa Band.

Tampons for free i samarbete med Chartis, ett försäkringsbolag, vill uppmärksamma den rosa månaden. Gilla Chartis på Facebook så skänker de 5 kronor till Bröstcancerfonden. Direktlänk HÄR! Gilla på nu!
Om ni vill gå med i Tampons for free, gå in här: http://www.tamponsforfree.se/

Jag behöll det ena bandet och gav det andra till Trollmor. Det roliga med årets Rosa Band är att de finns i 6 olika designer. Roligt och kreativt!

 

// Mika

2011-10-17
19:12:41

Småortsbo från Dalarna - are you?
DU VET ATT DU ÄR EN RIKTIG SMÅORTSBO FRÅN Dalarna NÄR:

*Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på E45.
*Du mäter avstånd i timmar.
*Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang
.
*Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka.
*Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är hans bror.
*Du har startkablar i bilen och vet hur du ska använda dem.
*Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum.
*Älgar är bara en del av sceneriet.
*Du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsåldern.
*Att "klä upp sig" innebär att stoppa in flanellkjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena strumpor.
*När du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon.
*Du kan namnge alla som du tog examen med.
*Du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest.
*Skolorna stänger inte för att det snöar.
*Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din ålder.
*Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun.
*Du har i princip inte något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner.
*Du tycker att män som har rosa tröjor är gay.
*Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder.
*Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll, det fanns bara ett.
*Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts.
*Helgspänning innebär att åka till Borlänge.
*Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader.

*"Gula sidorna" består av 4 sidor.
*Du blinkar inte för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall.
*Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer.
*Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten.

*Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det! :D


Det är skrämmande mycket som stämmer in, Malung i våra hjärtan! Hähähähää...

2011-10-17
19:05:20

17 Oktober 2011
Hej på er! Igår bloggade jag ingenting, för jag hade helt enkelt ingen lust. Umgicks en sväng med Camilla på kvällen, planerade lite saker och ting. Beställde även biljetter till och från Stockholm, ska dit den 26e och stannar ett par dagar, åker hem den 28e. Den 27e är det konsert, äntligen ska jag få se på Within Temptation. Som jag väntat, och längtat!

Idag har vi gjort en hel del, fast ändå inte. Kommer upp lite fler inlägg snart, hoho.

// Mika

2011-10-15
22:22:17

ledsen Alicia och älgköttspackning
Halloj!

Kom precis hem från bror Jörgen, har varit där och packat älgkött i nån timme.
Innan dess var jag hos Micke med familj, där Alicia var lite ledsen, hon hade ont i en arm stackaren. Men men, så kan det vara. Var mysigt att få träffa mina fina brorsbarn igen.

Städa gjorde jag idag också, duktig jag är. Men ännu inget inlägg om tampons for free, jag vet. Blir imorgon, jag LOVAR!

Har itne mycket mer att säga, ska ta mig lite till fil och flingor täntke jag, om någon ville veta ;)

// Mika

2011-10-15
11:38:41

15 Oktober 2011
Tjo.

Idag har jag en sån där orkeslös dag då jag vill gräva ner mig någonstans och försvinna litegrann. Fast egentligen borde jag börja städa.

Jag har inga planer för kvällen, men det är nog lika bra då vi säkert kommer få åka och packa älgkött senare. Är ju den tiden på året nu, så det är bara att packa på. Visserligen brukar jag mest få skriva etiketter och lägga plastpåsarna med kött i en extra plastpåse, haha, men iallafall.

Kan någon vänlig själ ge mig en lägenhet och ett jobb i Göteborg? Här kan man ju inte vara kvar och ruttna.. erhm. 'nuff said.

// Mika

2011-10-14
22:50:55

Pustar ut!
God afton på er folket.
Sitter och pustar ut, kom hem för ca 40 minuter sen, har ju jobbat hela dagen. Eftermiddagen var ganska lugn för mig, men jäklar vilken rush det blev på kvällen. Men det är roligt, då går tiden så mycket fortare =)

Imorgon ska jag städa tänkte jag, sen tar jag mig nog en sväng till bror med familj,har inte träffat mina brorsbarn på över två veckor, inte okej!

Har ni haft en bra fredag?

// Mika

2011-10-14
12:41:25

14 oktober 2011
Halloj alla monsterdiggare!

Tänkte bara slänga in en kort notis att inläggen om tampons for free och ullaredsshoppingen kommer upp imorgon, för om cirkus en timme drar jag på jobb, de behövde extrapersonal så börjar redan halv två. Inte helt fel!

Hoppas ni får en bra fredag, det ska jag ha!

// Mika

2011-10-13
22:19:57

13 Oktober 2011
God afton!

Nu sitter jag hemma i mitt rum igen. Åkte ju hem idag. Inte allt för roligt att åka ifrån min Alex måste jag ju medge. Men men..

På tåget, så satt det en gubbe bakom mig, som var väldigt sur.. Solen lyste rätt in i mina ögon så jag drog ned den där typ rullgardinen som finns. Då blev han sur och svor och sa något vilket jag nu inte kan minnas vad var. Sen, nån timme senare, när solen inte var lika jobbig längre och jag drog upp solskyddet, då blev gubben sur för det också.. Fan, bestäm dig gubbskrutt!

Nåväl. Stod och frös röven av mig i Torsby i cirkus 40 minuter, hoppade på bussen mot Värnäs där bror Peter väntade på mig, och vi åkte mot Malung. Var hemma runt 17.30-tiden.

Mmmmmmhm... Nu då, vad ska jag skriva?

I Göteborg har jag umgåtts med Alex så klart, och bästa vännen Christina, som nyligen flyttat in i lägenhet, darn iiit så fin den var! Bara myst har jag gjort med andra ord. Och varit på arbetsintervjuer då. Mjapp.

Just det, när jag kom hem så väntade paket på mig, från tampons for free. Skriver mer om det imorgon. ;) Då kanske jag lägger in ett inlägg om vad jag fyndade på Gekås i Ullared också ;)

Ja.. Så. God natt! :)

// Mika

2011-10-12
20:49:40

12 Oktober 2011
Hejsan hoppsan.

Imorgon åker jag hem. Inte allt för roligt, men jag får iaf träffa mamsen. börderna och vovven igen, och det är ju bra!

Ikväll ska vi se på film och mysa, massa mysa blir det. Bara så ni vet.

God natt. :)


// Mika

2011-10-10
17:51:09

10 Oktober 2011
Halloj!
Seg och dålig uppdatering, jag vet, men har helt enkelt ingen lust att skriva när jag är hos Alex.
Veckan har bestått av möten, umgänge med Christina och självklart med Alex.   Massa mys helt enkelt.

Tänkte bara tala om att jag lever, och fortfarande är kvar i Göteborg.
Tjohej!

/ Mika

2011-10-04
21:55:31

4 Oktober 2011
God kväll folket.
Sitter hemma hos mitt hjärta nu. Kom hit i söndags. Ullaredstrippen blev lyckad och jag inhandlade en hel del, höhöhö. Vad får ni se när jag kommer hem (om jag kommer hem? ;) )
Vi ankom på lördagen runt tvåtiden, och jag åkte hem med Alex och hans mormor och morfar på söndag eftermiddag.

Igår, så var jag på arbetsintervju! Det är detta jag hållt hemligt för er folket, en arbetsintervju för en butik här i Göteborg, och får höra hur det har gått i slutet på denna vecka eller början av nästa. Det kändes jättebra så vi kan bara hoppas på det bästa.

Sitter här hos Alex och är snuvig, självklart börjar jag bli sjuk, som alltid. Nåväl, går väl över det också så småningom.
Senare i veckan ska jag träffa Christina, ska se hur hon bor och så, hon har ju fått egen lägenhet nu äntligen, så det ska bli trevligt som tusan. Nu känner jag att detta blogginlägg är väldigt osammanhängande, jag skyller på förkylningen. ;D

Men nu vet ni att jag lever, och jag ska försöka hålla er lite mer uppdaterade. Om ändå blogg.se kunde utveckla en Android-app också och inte bara en iPhone-app... ;D

Ha det bra folket, !

// Mika