MIKA

2013-04-27
16:15:47

27 April 2013
Helloj!
Det har varit tyst här ett par dagar nu, I know.
 
I Tisdags kom det en hög med barn, samt lite folk från universitetet. Det var inte helt fel. Jag och Lollo fick börja vattensålla, och jag kan säga som såhär, vi gick som gamla tanter i slutet av dagen. Arbetsställningen var inte den bästa då sållet var alldeles för lågt, och då är varken jag eller Lollo speciellt långa, vi är nog faktiskt några av de kortare i klassen nu när jag tänker efter.

Det var hur som haver trevligt att prova på, och vi hittade massa ben, tänder och lite sådant. Barnen som kom var helt fascinerade över en stor gammal kotand vi hittade, och jag var nog lika lyrisk själv, haha.
 
Eftermiddagen skulle tillbringas med klassen hos Lollo var det tänkt, men ingen kom, alla var helt döda efter dagen, och så var även vi.
 
På onsdagen kom det fler barn, och jag och Lollo vattensållade för fullt, när jag efter någon timme började känna att jag mådde väldigt illa, hade halsbränna och kände mig alldeles färdig. Min kära vän Tina såg detta på mig under rasten då hon tyckte jag såg lite blek ut, så jag åkte in till Lollo, packade ihop mina saker och åkte hem mot Göteborg, och där avslutades min utgrävningsvecka, hemma i soffan. Mår fortfarande lite småkasst, men det löser sig. Har haft grymma utgrävningsdagar, och Lollo, ja hon hade turen att hitta en väldigt fin mynningsbit som var dekorerad på inte en, utan bägge sidor av skärvan. Inte helt fel!
 
Annars nu när jag varit hemma har jag hälsat på Malin och Ilias nya tillskott i familjen, nämligen en liten Silky Terrier med namnet Luna. Så bedårande söt, och hon älskar mig, haha. Annars har jag och Alex varit på IKEA där jag införskaffade mig en matta till vardagsrummet bland annat.
 
Jag hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig helg, jag ska lägga mig på soffan och avlida en stund.
 
Pöss hej!
// Mika

2013-04-22
17:56:21

22 April 2013 - Utgrävningsvecka 2, dag 1
Hallå eller! Sitter här hos Lollo och har precis städat upp lite här efter förra veckan, medans hon nu lagar mumsig mat. Dagen idag har bestått av att bära hinkar med lera, varit med i lokalradion, samt hitta massa benbitar, bland annat en gigantisk bit av ett ben från vad man tror är en 5000 år gammal ko. Skitkul att hitta faktiskt, vi blev helt lyriska både jag och Lollo, haha.
 
I övrigt har dagen gått fort då vi fick sluta tidigare idag, då det var kasst väder, regnade och sån skit, mindre kul. Imorgon drar vi igång igen, och då kommerlite skolklasser samt några arkeologer från universitetet till Karleby för att hälsa på. skriver mer imorgon eller på onsdag. Pöss och kräm allihop, nu får ni njuta av bilden på benbiten ;)
 

2013-04-20
21:24:07

20 April 2013 - Allmänt babbel och om första utgrävningsveckans slut
Hej på er!
 
Sitter här och tittar på när min älskade Alex står och lagar mat till oss, tacos står på menyn denna lördagkväll. Så mums!
 
Hade tänkt att blogga redan igår, men orken fanns inte efter ett långt, och välbehövligt bad.

Iallafall så under torsdagen så började jag och Lollo på en ruta som några andra studenter grävt i innan, men som var tvungna attåka hem. så vi fick fortsätta med deras. Vi grävde klart sticket ( i regn och rusk), fyndsorterade och fick inmätning och ID för tredje sticket. Fynden i andra sticket var det vanliga, keramik, bränt ben, obränt ben, lite flinta och kvarts. På kvällen så duschade vi av oss, åt pannkakor, sen drog Lollo iväg till en kompis, medans jag och Malin segade, spelade Cluedo och somnade sedan som små grisar.
 
På fredagen, den sista dagen för veckan, så började jag och Lollo på vårt tredje stick. Vi hade som mål att bli klara med det också, men vi har en klack kvar som vi börjar med imorgon. Vi hittade en massa fin keramik, bland annat mynningsbitar och lite annat kul. Tyvärr har jag inga bilder från varken torsdagen eller fredagen, men jag lovar att bättra mig nästa vecka ;)
Vi hade kort dag på fredagen, och var klara redan vid tolvtiden, och kvart över tolv rullade bilarna mot Göteborg. Vi hade en jäkla tur med vädret, det var uppehåll hela tiden fram tills vi satte oss i bilarna.
 
Alex, Ilias och Madelene kom och mötte upp mig och Malin vid Olskrokstorget, och hjälpte oss att bära, vilket var guld värt. Väl hemma tvättade jag av mig, tog på mig rena kläder, sen gick jag och min kärlek ut i Göteborg i fina vårvädret, och åt på McDonalds och hade det härligt.
 
Slutsats av första utgrävningsveckan: Helt underbart, även om vädret hade kunnat vara bättre. Hoppas på en lika underbar vecka nästa vecka.
 
Denna lördag har spenderats med att städa, både här hos mig, samt hos MAlin och Ilias. Mycket roligare att städa hos någon annan, helt klart. Kom hem med en superfin filt som jag fick av dem. Puss på er.
 
Nu - mat!
 
Ha det gött allesammen!

// Mika

2013-04-17
18:51:24

17 April 2013 - Utgrävning dagarna 1,2 och 3!
Tjo! 
Ber om ursäkt att jag inte skrivit förrän nu, men datorer och internet har inte vetlat funka som jag vill, haha, men nu har jag lånat Lollos dator och internet så nu blir det en liten uppdatering från mig. Nästa får bli på fredag när jag kommit hem.
 
Iallafall så, tänkte berätta lite om måndagen, gårdagen och idag. Måndagen började med att vi möttes vid skolan och åkte mot Falköping och Karleby, där utgrävningen äger rum. Det första vi fick göra på plats är att några grävde sållniingsdiken, andra fixade vattentank och så var vi några stycken som satte upp ett tält där vi kunde luncha och sotera fynd och hålla till om det spöregnar. Vi fick även börja gräva lite på eftermiddagen. Jag och Lollo fick gräva i samma stick, och vi hittade en massa brända ben och lite flinta och keramik, redan första dagen. Inte helt fel med andra ord. Nöjda med dagen helt klart, men snacka om att vara tre slutkörda tjejer som kom hem till Lollo. Knappt så man orkade äta. 
 
Dag nummer två, tisdag, så var det inga konstigheter. Vi började gräva och fortsatte så hela dagen, från ca halv nio tills vi skulle börja plocka ihop runt fyra. Dagen gick galet fort och vi fattade knappt att dagen var slut. Ännu tröttare än var vi var dagen innan kom vi hem, helt slut i kropp och själ, och vi somnade som små grisar alla tre väldigt tidigt. Fynden var i princip samma som dagen innan, ben, brända ben, flinta, keramik, kvarts, och sådant. Inget märkvärdigt, men kul ändå. Jag och Lollo blev för övrigt klar med vår ruta, hurra!
 
En skeptisk Lollo som inte tyckte om lunchen vi hade med oss. smaken var okej, men konstistenten var som snor, 
Vår ruta, helt klar och fin:
 
Dag nummer tre, det vill säga idag, så skulle Lollo inte vara med på utgrävningen då hon hade lite andra ärenden, så jag var och grävde med Malin och Jessy. Vi hittade en jäkla massa kul, bland annat en jättetand troligen tillhörandes en kossa som levde för hur länge sen som helst. Sen hittade vi även en till tand, troligen tillhörandes en lika gammal gris. Före detta gris, kanske man ska säga..  Men det bästa fyndet var nog ändå en superfin keramikbit med sicksackdekor från trattbägarkultur. Riktigt skoj att hitta, och det var dessutom i vår sista sållning för dagen, galet! Idag hade vi även besök av en arkeolog som varit och hittat massa fina pilspetsar i flinta inte alls långt ifrån oss. Leif Arvidsson hette han, och vi fick faktiskt ta kort på hans fynd och lägga upp var vi ville, så varsågoda: 

Fina keramikbiten vi hittade: 
 
Summa sumarum så har dessa tre dagar varit otroligt roliga och lärorika, och jag är glad att utgrävningen inte är slut ännu, utan att vi har imorgon, fredag samt nästa vecka kvar. Jag kan absolut tänka mig att arbeta som grävande arkeolog i framtiden, jag är bannemig inte rädd för att få lite skit på mig. Ni ska bara veta hur smutsigt vattnet har varit när man tvättat av sig. Fy fasiken säger jag bara! Ingen sysselsättning för dem som är rädda för att få skit under naglarna, det är ett som är säkert. Längtar redan tills imorgon när jag och Lollo ska börja på en ny ruta. 
 
Och vädret undrar ni kanske över. Vi hade en galen tur vill jag lova. I måndags duggade det lite då och då, igår var det jättefint med go sol och lagom vind. Idag var det blåst något så inåt skogen, men inget regn, och sol, så helt okej väder även idag. Hoppas det fortsätter så!
 
Ha det gött tills på fredag! =)

2013-04-14
20:47:27

14 April 2013 - Packning och sånt
Hej på er!

Kom precis ut ur duschen efter att ha packat om i väskan för tredje gången. Är glad att jag hittade en bag långt in i garderoben, annars hade jag fått släpa med mig en jävla massa olika påsar och ryggsäckar och allt annat. Nu hade visserligen denna bag ingen axelrem, men shit happens, ska inte bära den allt för mycket ändå så det funkar nog.
Ska upp runt 5 imorgon bitti för att hinna göra iordning matsäck och sådant innan jag ska möta Malin i Angered vid 7. Kanske lite overkill att gå upp två timmar innan, men jag gillar att inte behöva stressa, kunna äta en liten frukost i lugn takt samt kunna bädda sängen och sånt så det blir fint tills jag kommer hem på fredag eftermiddag. Det blir nog bra det här. Om det hade kunnat sluta regna dvs..

Nåväl. Håll tummarna för att vädergudarna är på vår sida i veckan, okej? =)

// Mika

2013-04-13
11:45:00

13 April 2013
Hej på er!
 
Hoppas allt är bra, här är det svettigt, har haft ett städryck här i lägenheten nu på förmiddagen. Försökt att ta lite kort på lite förändringar som skett här hemma också, men min kamera är för närvarande i Falköping så det blev några dåliga mobilbilder, så tänker bara dela med mig av hur köket blev, så får ni se resten om ett par veckor. ;)
 
Påsken spenderades med goda vänner, bland annat Camilla som var här några dagar, och vi tokade runt. Hängde på Rockbaren en kväll och skaffade oss lite nya kompisar och så, höhö. Hade skitkul, och förhoppningsvis kommer hon hit snart igen, hurray!
 
Förra fredagen kom mamma hit och stannade tills i tisdags. Jättemysigt att ha mamma här, och vi fick upp både hyllor, lpskivor och annat i lägenheten. Fick även lite nya gardiner och kuddöverdrag, så nu är det färg här hemma, inte helt fel nu till den kommande våren (om den kommer dvs...). Jag har fått upp döskallar i köket också. Ni ska få se bilder här nedan. Blev jävligt bra. Jag har en bra mamma jag, helt klart!
 
Annars så händer det väl en hel del. Uppsatsen skrivs på, på måndag drar vi på utgrävning i Falbygden. Så ja, fullt upp med andra ord.Här om dagen var jag hundvakt till en liten (stor) Haddock igen, väldigt mysigt, och det tyckte nog han också skulle jag tro, som blev bortskämd med grillkorv och allt, haha.
 
Jag blev också bortskämd här om dagen med kinamat hos pojkvännen med familj. Värmer ett studenthjärta att bli bjuden på sån lyx. Inte för att jag äter nudlar hela tiden, men ändå. På tal om mat, vad fan ska man äta idag? Blir det kanske fläskkotlett med klyftpotatis eller kanske ska rota fram en lövbiff dagen till ära. Vi får se vad frysen har att ebjuda, haha.
 
Ha det gött allihop, förhoppningsvis blir det lite uppdatering under utgrävningsveckorna, jag ska då ta med min lilla dator, sen får vi se hur det blir, kanske är så slut att jag knappt orkar titta på datorn, man vet ju aldrig.
 
Nu bjuder jag på lite före och efterbilder på köket, enjoy!
Före (bilden är tagen för ett par månader sen men ja. )
 
Efter:
Närbild:
 
Jag älskar mitt kök! Älskar hela min lägenhet ioförsig.
 
// Mika