MIKA

2011-01-31
20:34:45

Pictures
Eftersom jag inte får göra mycket mer på mitt projektarbete då jag redan jobbat mer än 100 timmar på det så lägger jag ut lite bilder här för en gångs skull, togs i lördags. Enjoy :)


















En så kallad bildbomb :)
// Mika

2011-01-31
17:57:10

Sömnlösa nätter och onödiga skoldagar
Sitter här och har precis valt ut en del av bilderna som jag ska skriva ut eller lägga på en CDskiva till projektarbetet, ska kolla på datorn i skolan om jag möjligtvis har några bilder där också, vilket jag är ganksa säker på. Dagen har rullat på, halvsegt och så. Började med ARL, där jag svarade klart på alla frågor, sedan blev det svenska, och ja, vad gjorde jag där? Några uppgitfer tror jag. Känns som att jag inte lär mig ett skit av att vara i skolan nu för tiden, känns omatt vi inte gör något vetigt, att lärarna bara ger oss meningslösa uppgifter för att de inte heller vet vad som ska göras. Lite lagom roligt.

Har varit duktig och dammsugit och plockat ihop idag. Ska snart lägga mig i soffan och vara lat.

Jag har haft så svårt att sova på nätterna de senaste veckorna. Både innan och efter jul. Spelar igen roll om jag lägger mig tidigt eller sent, jag somnar inte på flera timmar. Idag är jag glad att jag hade sovmorgon, för inatt var det också svårt att sova. Somnade runt halv fem imorse, men behövde inte gå upp förrän halv elva som tur var. Får se hur det går inatt, ska upp sju imorogn bitti, så jag hoppas att jag kan somna. Många tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu. Vill åka bort någonstans och bara glömma verkligheten en stund, men det är ju inte det lättaste det heller. Nåväl.. Inte mycket som man kan göra, får hoppas att den här eran av sömnlösa nätter går över snart.

Nu- soffan, och försökaatt inte somna där. Somna i soffan går nämligen hur bra som helst, när som helst, var som helst.

// Mika

2011-01-30
18:10:52

Ännu en skolvecka börjar snart
Nu sitter jag hemma i Falun igen, har precis duschat, och innan det stod jag litegrann på crosstrainern sen diskade jag. Skönt att diska direkt så slipper jag göra det imorgon, ska sätda resten av lägenheten då tänkte jag.
Bussresan var lugn, sov från Malung till Dala-Järna, sen blev det musik i öronen resten av vägen hem till Falun.

Min helg har varit lugn, inte gjort så mycket. Mja.

// Mika

2011-01-27
23:51:55

Vill jag, orkar jag?
Sitter här i min säng hos mamma och tänker. Det är tänkt att jag och några gamla klasskompisar ska gå på studentfesten här i Malung imorgonkväll. Det är bara det att jag inte riktigt vet om jag vill ändå. För de jag ska gå med verkar vara mer för att supa skallen av sig istället för att ha kul. Jag vill inte supa, jag vill ha roligt. Men det är tveksamt om det blir roligt när det är jag och en massa dyngfulla människor. Jag kan dricka nånting litet någon gång ibland, om jag vill och känner för det. Men jag har aldrig blivit full, och hade inte tänkt att bli det under den närmsta tiden heller.
Det snackas om någon förfest också, men sånt känner jag inte alls för. Folket snackar om att de inte har dricka och att de måste skaffa det osv osv, och jag hänger på och säger så eftersom om jag säger tvärtemot, att jag inte är noga med det där, så får jag bara höra på hur tråkig jag är och massa sådana saker. Jag vill inte vara mig själv eftersom jag bara får höra skit isådanafall.

Tanken på att umgås med massa fulla människor ger mig ångest... Jag vill gå, men ändå inte. Jag vet inte om jag har den psykiska orken och viljan för att gå när jag tänker efter..  Och bara tanken på att vi helst måste klä oss enligt ett tema gör mig nervös också. Usch. Jag stannar nog hemma. Vet inte riktigt vad jag ska göra hemma heller visserligen, men ändå...

Åh jag hatar det här. Kan folk bara sluta tänka på hur dyngraka de måste bli för en gångs skull och istället fokusera på att gå på sådant för att ha roligt. Alkohol måste inte vara inblandat för att man ska ha roligt... Iallafall inte för mig.

Nu har jag gnällt klart för ikväll. Nästan. Jag har en sån otroligt stark mensvärk just nu att jag vill skrika rakt ut..
Nu, har jag gnällt klart.

Jag vill för övrigt bort någonstans nu, vill åka bort någonstans med Alex, och bara glömma verkligheten för en stund. Men varken han eller jag verkar veta vart vi vill åka. Någon där som har ett bra tips kanske?

// Mika

2011-01-26
19:00:54

Självporträtt
En fotouppgift vi har.







// Mika

2011-01-26
11:54:37

Min lediga dag.
God förmiddag. Vaknade för typ en timme sen, lade mig i soffan och sov inatt. Det gick inte att somna i sängen. Så lade mig i soffan och slog på TVn och tittade på den en stund, sen somnade jag. Hade ingen rolig natt inatt, men det är en annan sak.

Idag ska jag städa upp lite, sen ska jag nog bara ta det lugnt, på eftermiddag/kvällen ska jag ställa mig på crosstrainern ett tag också. Känns bra att ställa sig på den och veta att man är snäll mot kroppen. Well well.

Imorgon får jag äntligen åka hem till mamsen igen. På fredag kanske det blir studentfest för min del, vi får se. Tema Hollywood, så har lite problem med vad fasen man ska ha på sig för något. Men det löser sig.

// Mika

2011-01-25
16:01:00

Svettigt
Tjosan. huja, har precis stått på crosstrainern i runt 25 minuter, svettigt I tell you, men skönt. Skönt jobbigt som idrottslärarna alltid säger. Nu ska jag ta ochgå och duscha av mig, sen häva i hårinpackning i håret och ansiktsmask i ansiktet, får bli en sån eftermiddag. Sen ska jag bara lata mig i soffan hade jag tänkt.

Värdelös skolvecka för övrigt, inte gjort något vettigt...

// Mika

2011-01-24
17:58:14

LYCKA!
Åh! Jag har suttit och skrivit på rapporten och lagt in loggboken nu.  Jag tror bestämt att jag är i princip klar med rapporten, ska maila dentil mamma så får hon säga vad hon tycker. åh så skönt det vore om jag faktiskt var klar. Iih. ^^

// Mika

2011-01-23
18:01:43

I Falun
Nu är jag i Falun än en gång för en ny skolvecka. Denna skolvecka kommer vara riktigt härlig. Har ju som vanligt sovmorgon imorogn, på tisdag slutar jag kvart över ett, onsdag ledig, torsdag en lektion, sen åker jag hem till Malung igen. Kommer antagligen gå väldigt fort. På onsdag har jag planerat att skita i att ha väckarklocka på och bara sova ut, hur länge jag än kommer sova. Sen kommer jag nog bara slappa och sega. Kanske skriva lite på rapporten också, om jag inte gör det imorgon efter skolan och på tisdag. Så jag får ha min lediga dag ledig, så att säga ;)

// Mika

2011-01-22
13:33:53

Hah!
Åh, jag är så glad. I julas fick jag ett par leggings av Alex mormor, och då satt dem förjävla tight och jag fick inte upp dem riktigt. Nu, idag, tänkte jag att jag skulle prova om det gick bättre. Jajjemän, de sitter perfekt inte för tighta eller nånting, och jag får upp dem hur lätt som helst. Inget korvande i linningen eller nånting, de är mina bäst sittande läggings jag har just nu. Åh vad jag är glad, haha. Mer fläsk ska bort, japp japp! Och en tröja jag fick av Alex mamma i höstas eller när det var, den har jag alltid kunnat ha på mig, men inte alltid stängd utan att knapparna ska bukta ut sådär fint ni vet? Nu kan jag ha den stängd och det ser normalt ut. Fasen alltså. Jag <3 Crosstrainer.

Inte så intressant för er att veta kanske, men fan vad glad jag är!

// Mika

2011-01-19
19:03:05

Middagsgäst
Halloj.
Idag är det onsdag, vilket betyder att jag varit ledig hela dagen. Jag gick upp vid elva, såg på TV en timme, sen tog jag tag i städning och diskning. Efter det drog jag på mig litekläder och åkte och mötte Henny på stan, sen åkte vi direkt hem till mig och började tillreda maten. Satt och åt och pratade en massa, och för ca en timme sen åkte hon hem. Jag har hunnit tagit ett snabbpass på crosstrainern och duschat. Imorgon är det skola somgäller, sen tänkte jag åka på Kupolen en sväng innan jag drar mig hemåt mot Malung.

Det var väl allt.

// Mika

2011-01-18
12:42:15

Rapportskrivning
Halloj. Sitter i lägenheten jag och har precis skrivit lite på min projektarbetesrapport. Martin gick igenom lite sånt idag så nu hr jag kommit igång. Mötte peter på Lasarettet, sen åkte vi hem hit och lassade av sakerna. Sen skulle jag ha gått på min svenskalektion, men det sket jag i rent ut sagt och började skriva på rapporten istället. Jag kände att det var viktigare än att åka tillbaka till skolan för en lektion i svenska som vi ändå inte gör ett dyft på. Så det har inte varit en lång dag för mig i skolan, skönt värre måste jag säga. Och imorgon är jag ledig.

Jag ska nog snart dra mig ner på stan en sväng och glo runt, eller så drar jag på Kupolen. Inte helt säker. Inte varit på Kupolen på ett tag dock, så det kan ju vara något.

// Mika

2011-01-17
20:14:54

Måndag 17/1
Idag är det måndag. Den här måndagen har bestått av skola där vi inte gjorde speciellt mycket, sedan drog jag på ICa Maxi och handlade lite mat, sen bar det av hemåt och började diska, sedan laga till lite mat.
Sedan plingade Emma på och vi fixade in hennes Crosstrainer in till mig. Snällt av henne att låna ut den tycker jag, så här ska det brännas fläsk. Körde 15 minuter på den idag, och kan ju säga att när man inte är van, och hade på ganska mycket motstånd var det lite svettigt när man klev av den. Men det är det värt, jajjemän. Kändes riktigt bra.

Imorgon är det kortdag i skolan, slutar 13.15. Peter kommer även till Falun så han skulle ta med sig min skrivare och lite annat som mamma skickat med.

På onsdag är jag ledig, eller ja. Jag har inga lektioner. Då kommer Henny hit på eftermiddagen och äter lite lyxmat tillsammans med mig, kommer nog bli mycket trevligt =)

// Mika

2011-01-16
18:16:00

Laddar inför ny skolvecka
Nu är jag i Falun igen och laddar inför en ny skolvecka. Veckan börjar bra med sovmorgon till 12.10, så jag klagar inte direkt.

Den här helgen som varit har bestått av jobb och kalas för hela slanten. Kom hem i torsdagskväll, på fredagen firade vi Anthony som fyllde hela 7 år. Efter kalaset skjutsade Micke mig till jobbet. På lördagen segade jag mest, sen bar det av på 50årskalas, men kom hem väldigt tidigt. Idag har jag bara åkt buss i princip.

Jag bjuder på en bild på Anthonys tårta. :)



//Mika

2011-01-11
16:08:33

Yes!
Jag tar ett glädjeskutt. Har fått praktik helt fixat nu, ska vara i Stockholm på Scandinavian Photo vecka 8 och 9, och på Stadsbiblioteket i Göteborg vecka 10 och 11. Så underbart att ha det klart.

skolan idag har mest beståttav massababbel och lyssnande. Inte så mycket gjort med andra ord. Imorogn har jag bara en lektion, sen ska jag ut på stan och jaga present till min Anthony som fyller hela 7 år på fredag!

Har inte så mycket mer att säga nu.

// Mika

2011-01-10
23:15:33

Ankh earrings
Snabb bild på mina nya örhängen jag köpte idag :)


God natt :)
// Mika

2011-01-10
20:52:12

Första skoldagen på sista terminen
...har jag nu klarat av galant. Började med Historia A, där vi inte gjorde så mycket fick veta vårt slutbetyg. Hon var inte helt säker på vad jag skulle få, men helt klart Godkänt iallafall.  I vanliga fall hade jag varit jäkligt missnöjd med det, men med tanke på den turbulens det varit så är jag jäkla nöjd om jag för ett G.

Sen var det lång lunchrast, sedan ARL, där vi inte gjorde så mycket, lyssnade på Thore, som vanligt =) Efter ARL var det Religion, där jag och Jasmine redovisade vår uppgift om Illuminati och det gick väldigt bra. Fick även veta att jag kommer få VG i Religion och det är jag nöjd med. Sedan var det svenska, och jag minns inte ens vad vi gjorde där, mer än att jag skrev klart det sista av de fem referat vi ska ha skrivit, medans läraren babblade på.

Sen var det slut på skoldagen, och jag drog mig ner på stan. gick in på min favoritaffär Raia och köpte ett par jättefina örhängen i äkta silver. Ankhkors blev det, ovanligt.. Inte. Mannen som jag tror äger affären började prata glatt med mig och vi stod och pratade om Egypten ett tag, jag berättade att jag sen jag var liten älskat Egypten, och han antydde då på att jag möjligtvis varit en forna egyptisk kvinna eller man i mitt tidigare liv. Man vet ju aldrig ;)

Sen åkte jag hem, åt fil och sen har jag legat i soffan, lat som jag är. Det har blivit min favoritplats i lägenheten. Förut var det sängen, men nu är det fasen soffan. Så skönt att lägga sig i soffan med täcke och kuddar och slötitta på TV och bara slappna av.

// Mika

2011-01-09
17:33:19

Tillbaka i Falun.
Hejsan, det var ett tag sen jag skrev. Är nu tillbaka i Falun. Kom hem till Malung i fredagskväll efter över två veckor hos Alex. Har haft det så underbart bra hos honom, vi har myst, sett på bio, sett två serier och myst lite till. Jag har även sprungit runt på stan med hans mor och shoppat lite grann.

Julen var jättemysig, vi såg på Trolltyg i Tomteskogen, åt julmat, pratade, hade julklappsutdelning, öppnade julklapparna, och hade det allmänt bra. Fick jättemycket fina julklappar. I mellandagarna så sprang jag och hans mor som sagt runt på stan och på nyår var jag lite sjukling så jag och Alex låg mest i sängen hela dagen, samtkollade på fyrverkerier från deras balkong. Efter nyår så har vi fortsatt mysa, och alex har även jobbat en del. Har varit med honom på jobbet ett par dagar. I onsdags (5/1) firade vi 3 år tillsammans genom att bara mysa, och se på den nya filmatiseringen av Karate Kid.

Nu sitter jag alltså i Falun och imorogn börjar första dagen på sista terminen i gymnasiet. Skrämmande fort det har gått. Nåväl.

Just det. Jag fick bland annat en Iron Maiden biljett i julklapp av mamma! Tack så hemskt mycket mamsen, ska bli jätteskoj att se dem igen. Den 1 juli 2011.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Ha det!

// Mika