MIKA

2011-09-30
23:00:16

Full fart!
God kväll!

Idag har det varit full fart. Barnvakt, jobb och hem och duscha och packa. Nu sitter jag här och ska föna och fixa håret så jag slipper gå upp extra tidigt imorgon för det.
Imorgonbitti klockan 06.00 drar vi iväg till Ullared, och på söndag drar jag vidare till Göteborg. Tjooohoo.


Ni får ha det så bra, ska försöka vara liiiite aktiv iallafall ;)

// Mika

2011-09-30
10:36:53

30 September 2011
God förmiddag! Sista dagen i September.. Fasen så fort det går...

Sitter och ska ta och börja städa och greja. Måste skriva ut massa papper idag också, samt packa.
Och nu ringde storebror Micke också så han skall lämna Alicia här en sväng runt 2-tiden. Mysungen. Så nu måste jag städa och ha mig, tänkte jag skulle ta en räd med dammtorkan och dammsugarn runt hela huset nämligen, mor ska inte behöva göra allting jämt ;)

Hoj!!

// Mika

2011-09-29
20:25:23

Känns tomt...
..men nu är de av. Kände att det var dags nu. Har haft dem på mig i många år och det är tomt som tusan på armen nu. Klippte ju av två stycken förra året, men nu är alla borta.
Nystart, eller något! Självklart skall dessa sparas, minnen för tusan! :(



// Mika

2011-09-29
11:56:42

29 September 2011
Halloj!

Idag skiner solen och jag sitter inne. Känns lite halvdåligt, men måste skriva om lite på mina personliga brev och så, så det är lika bra att börja direkt. Senare när mor kommer hem blir det att färga håret, senare på dagen ska vi även åka till bror Micke en sväng. Måste även börja storstäda i rummet idag, dammsuga bakom datorn och grejer, eftersom jag ska vara borta ett tag sen. Åker på lördag, ingen aning när jag kommer hem, haha. Så när jag väl kommer hem vill jag ha det städat. Måste även börja packa, för det hinns inte imorgon, eller ja, kanske på dagen, men inte kvällen, för då blir det jobb för hela slanten. Mor och jag åker ju till Ullared klockan 6 på lördag morgon.

Jag fick SMS av Micke imorse på tal om nada, där det stod Grattis syster =) . Fattade inget först, sedan så trillade poletten ner. Det är nämligen min och Mickes namndsdag idag. Så alla som heter Mikael eller Mikaela (oavsett stavning), stort grattis till er (oss!). Sen för någon timme sen ringde min chef och gratulerade mig på namnsdagen. Haha inte helt fel måste jag säga. Han tänkte sjunga sa han, men han ville undvara mig besväret, så att säga, haha. Gulligt!

Nej, nu måste jag skynda på med personliga breven.
Vi hörs!

// Mika

2011-09-28
21:26:08

Men Morris, hahaha.
Alltså, jag är så full i skratt just nu. Morris, brorsans hund, smet här om dagen hem till oss. Och ikväll gjorde han det igen. Krafsade på altandörren och var jätteglad. Han är så tokig den vovven. Men tur är väl att han rymmer hit iallafall. En av anledningarna till att han smiter är nog för att vår hund, Sunni ( som för övrigt är Morris syster ) löper. S det luktar nog jättegott åt stackars Morris just nu, så han bara känner sig tvungen att springa hit och få lukta lite.. Så knasig, tur att han är go ändå! <3

2011-09-28
16:44:09

28 September 2011
Hallå där!

Allt bra? Med mig är det toppen, hungrig som en varg men det ska snart rådas bot på.
Kom hem för inte så längesen från möte med min jobbcoach där vi pratade om dittan och dattan. Fick lite konstruktiv kriting angående mina personliga brev, och lite annat.

Har pratat i telefonen idag och nästa vecka mina vänner, då händer det grejer. Tänker fortfarande inte säga vad det är, det kanske ni får veta då.. Kanske. Om jag är snäll, haha ;D

Idag är det ingen vanlig dag heller, för min älskade morbror fyller 70 år! Stort grattis till honom, som just nu är i Cypern och gottar sig. Alldeles riktigt!  Även min vän Jessica fyller år idag, grattis på 19årsdagen min fina vän!

Och nu ska jag ta och börja med maten, som får bestå av bulgursallad eller något. Kanske. Ska se vad jag hittar, haha.

// Mika

2011-09-27
20:18:02

Oh, happy day!
Idag är det en bra dag. Dels för det som hände imorse, som jag inte tänker tala om ännu, och dels för att vi idag fått veta att Mickes hund, Morris, är frisk! Lilla Mossigubben så bra! Han hade förut en böld vid en tand, som de tog bort och de sa att det var en tumör, och det var mycket osannolikt att det var en godartad sådan, så de opererade bort den och skickade på analys, och idag fick Micke provsvaren, det var en godartad tumör, så nu är Morris frisk som en nötkärna! Visst, det kunde komma tillbaka, men då ska man ta bort den igen.

Vilken lättnad, hela familjen har gått och oroat sig i flera veckor över detta besked, om att det skulle vara en elakartad tumör, men det var det ju inte. Så nu är det allt bra, en bra dag idag helt enkelt!
Dagen i övrigt har bestått av skriva personliga brev, handlat, och handlat igen (senilus totalus a.k.a jag, glömde hälften av det jag skulle handla) och har precis tagit ur en äppelpaj ur ugnen. Nomnom! Tror jag ska ta med en bit imorgon när jag ska till jobbcoachen och bjuda henne på. Blir nog bra, hihi.


Åh, en bild på finaste Morris idag!



// Mika

2011-09-27
10:53:59

27 September 2011
Haaalloj!

Idag är jag glad, riktigt glad. Men jag tänker hålla det hemligt ett par dagar till om varför. Men fasen detta gjorde min dag. Hiihii.

Nu ska jag slå på lite bandit och ställa mig och fiffla med håret, och vi hörs senare idag!

// Mika

Mysvovven får vara på bild idag så inte inläggen blir så bildfattiga =)

2011-09-26
11:38:48

26 September 2011
God förmiddag!

Vad händer och fötter? Själv har jag skrivit ett personligt brev, och just nu orkar jag inte skriva ett till, så jag tar en break.

Är sjukt trött även idag, inte roligt! Men huvudvärken är iallafall borta, och tur är väl det.

Idag så vet jag inte riktigt vad som händer mer än att vi ska ha brorsbarnen. Ska väl försöka skriva mer på CV och personliga brev eller så. Städa måste jag också göra. Så roligt! Not. Men skönt när det väl är gjort, går ju fort iallafall.

Kanske skriver mer senare, så, see you later alligator!

// Mika

2011-09-25
19:35:59

if you don't shoot it, how am I supposed to hold it?
Rubriken : 9 Crimes by Damien Rice. Har den låten på repeat just nu, så fint!

Gick ner en sväng på marknaden idag, försökte pruta på tröjan, men gick inte, så det blev inget köp. Och nu ångrar jag mig som fan, för den var urfin verkligen. Aja.. Hoppas jag hittar någon liknande på Gekås eller i Göteborg helt enkelt. Träffade på syrran där nere så vi gick runt lite innan vi begav oss hemåt. Eller ja, jag gick hem, och hon till sin moster.

Har ätit middag (bestående av toasts och te, om ni ville veta) och degat på soffan. Även diskuterat lite forntida Egypten med min kära vän Isobel. Inte helt fel med någon som faktiskt delar ens intressen. Inte ofta det händer. För de som undrar så är jag historietönt, främst inom forna Egypten. Den här bloggen var ifrån början tänkt till att bara skriva om sådant, men min inspiration flög iväg och det blev ännu en vardagsblogg. Dock blev jag inspirerad idag och har ltie funderingar kring vad jag ska göra och hur jag ska börja för att locka fram detta ännu mer.

Lite fler bilder på mitt halsband ska ni få nu, snäll som jag är idag.





// Mika

2011-09-25
12:53:14

ONLY ME

2011-09-25
12:46:00

NECKLACE

Halsbandet jag köpte igår på marknaden. Har fler bilder på det som kommer upp sen :)

 

 

// Mika

2011-09-25
11:15:15

25 September 2011
God morgon!

Jag har sovit i över 10 timmar inatt och är fortfarande urtrött. Nåväl, piggnar väl till snart.

Igår var jag som sagt ute med mina brorsöner. De åkte karusell, vann i gripklor, köpte lördagsgodis, och ville ha ALLT! Vilken tur att jag har en bra övertalningsförmåga gällande de där två, för de skulle verkligen ha allt de såg. Lyckades även hindra Sander från att åka en jättesnabb virvelvind, och jag anade att han var för kort så han skulle slå huvudet i det där hårda som finns på karusellerna, så jag lyckades övertala honom att han inte skulle åka den, han är lite för liten än tycker jag.

De verkade dock ha haft en toppendag, när vi gick mot mamma/deras farmor, så mötte vi deras mamma och lillasyster, som skulle på marknaden. Så jag gick och lämnade av Anthony och Alexander, sedan gick jag mot marknaden igen och mötte upp Katina och Alicia. Köpte mig ett halsband som jag tänkte visa på bild sen. Såg även en supermysig tjocktröja där men.. jag har så mycket tjocktröjor. Men den var urfin. Hoppas att mor hinner hem så vi kan gå en sväng på marknaden.

Nu ska jag ta och dra på mig ansiktet och klä på mig, kan ju inte sitta i alldeles för stora mjukisbyxor och brorsans gamla Ralph Lauren t-shirt hela dagen.

HEJSVEJS!

// Mika

2011-09-24
09:47:03

24 September 2011
God morgon!

Uppe med tuppen idag (eller ja, 8). Micke, Peter och en till ska komma hit vilken minut som helst och börja på att fixa altantaket, så jag har varit snäll och fixat fram lite frukost åt dem.

Senare idag blir det marknad med Anthony och Alexander. Blir nog trevligt tror jag allt :)

// Mika

2011-09-23
20:46:32

23 September 2011
Hej på er! ingen uppdatering förrän nu, dåligt av mig, men jag har faktiskt varit barnvakt hela dagen sen klockan 11 imorse, så där har ni svaret. Har varit en trevlig dag för mig, och förhoppningsvis för barnen också.
Imorgon skall jag gå på marknad med dem också, två av dem iallafall ;)

Nu funderar jag på att sätta mig i soffan och bara glo, orkar itne sitta här just nu, så ciao!

// Mika

2011-09-22
16:42:33

Övningskört!
Tja!

Jag har övningskört, alltså kört bil, för första gången i mitt liv idag! Och det gick faktiskt mycket bättre än förväntat, som mor uttryckte det.
Det fanns en stolpe på plats, och den klarade sig faktiskt, med nöd och näppe.
Riktigt roligt att köra bil, fast jag är lite rädd för högre växlar en 1an, hahaha. Men det blir nog skitbra det här.

Och mor och jag varken slogs eller blev förbannade, vi bara skrattade, vilket bådar mycket gott!

Kärringstopp blev det ju givetvis, men det var rätt roligt det också, måste jag säga. ;D

// Mika

2011-09-22
12:14:02

22 September 2011
Well halloj!

Sitter här och funderar på om man kanske skulle ha klätt på sig annat än pyjamas och fixa håret, eller om jag ska skita i det.  Ingen lust alls idag med nånting. Vaknade när klockan ringde halv tio med huvudvärk, så jag sov en timme till, vilket hjälpte finfint.

Ska nog dra mig ner på biblioteket och lämna en bok och nånting sen också.

Men ååh så segt allt är idag... Blö.

// Mika

2011-09-21
23:10:34

Garderobsrensning och t-shirt massaker
Tjenamoss!

Rensade i garderoben idag som sagt.. Jag har vääldigt mycket tjocktröjor, och jävligt mycket sånna ni vet sov-t-shirts.. Hittade också lite band-tröjor som jag tog och massakerade lite. Jag hatar när de sitter åt så i halsen, så jag klippte i allihop, så nu är de användbara igen, haha.

Skulle en modebloggare eller fashionista kolla inui min garderob hade denne brustit ut i storgråt. Allt är svart. Med någon nyans av grått, och vitt, något märkbrunt plagg och en grön kofta. Annars, svart.. Men äh, svart är bra! Hähä :D

Iallafaaaall.. Det gick fort att rensa garderoben nu iallafall. Kommer ihåg på den tiden då det tog typ.. en hel dag. Det tog mig tpy en timme att rensa ur samt vika ihop och lägga eller hänga allt på galgar.  Hurrdurr.

// Mika

2011-09-21
15:57:43

finally..
Har precis fått mail från min lärare nu med slutbetyg och allt.
Är inte jättenöjd, men G är ju bättre än IG iallafall, även om jag vet själv att jag är bättre än så. Men, jag vet ju inte hur hon ser på betygen och så, sen blir det ju lite förvirrat när jag haft 3 olika lärare under de 10 veckor jag pluggat, så de har väl alla olika syn på hur betygen ska sättas osv. Allt över IG är bra, så jag får väl nöja mig med det ändå.
Skönt att ha det gjort, men som sagt, jag vet att jag kan göra bättre, men aldrig i mitt liv att jag pluggar om den kursen igen.

Nu ska jag nog sätta igång med den där garderoben. Ska rota fram lite sopsäckar först. Sådana finns det gott om i detta hushåll kan jag lova!

// Mika

2011-09-21
13:38:46

21 September 2011
Hej alla glada! ..och sura också för den delen!

Nu ska vi se om detta inlägg dyker upp eller om det också ska strejka.

Jag sitter och väntar på att få det där fördömda mailet från min lärare, jag vill veta hur det har gått, PRONTO!
Sen lite senare funderar jag på att rensa i garderoben, det ser förjävligt ut där inne just nu, och ska väl lägga undan shorts och sådant, för det lär jag ju knappast bruka mer under hösten och vinten ändå.

Jag tog aldrig på mig vinterjackan igår, jag var alldeles för lat, haha.
MEN jag kollade  på Shrek 2 och 3. Roliga filmer det där, älskar Åsnan och Mästerkatten. Så roligt!

Vad händer för er en onsdag som denna?

// Mika

2011-09-21
13:34:01

Men vaf*n!
Och nu ser jag att inlägget jag skrev igår inte finns? wtf? Så less jag blir ibland på blogg.se .___.

update: och nu syns inte det jag skrev alldeles nyss, om 21 september? oO

2011-09-20
16:02:07

20 September 2011
Hej på er!

Fy fasen så kallt det är idag, är så frusen så usch, jag vet inte vart jag ska vända mig. Och måste snart gå ut också, filen är slut... Funderar starkt på att rota fram vinterjackan, så pass frusen är jag idag. Inte okej.

Något mer som inte är okej är att jag fortfarande inte fått besked om varken hur det gick på slutprovet eller analysen, jag går som på nålar och vill veta NU NU NU !!!
Men jag hoppas på att få reda på det under morgondagen.

Ska nog rota fram Shrekfilmerna innan jag går också, vet inte riktigt vilka det är jag har. Haha. Tjejen med koll, det är jag det!

Jag har varit duktig och städat lite idag också. Dutti hest. Erhm ja. Har itne så mycket mer att säga, så.. CIAO!

// Mika

2011-09-19
19:13:39

Urk.. Eller?
Det är typ så jag känner mig just nu. Blä. Nåväl..

Precis kommit hem från att ha varit barnvakt tillsammans med mor åt brorsbarnen. De satt och tittade på Bananer i Pyjamas, om ni minns det programmet? Ni minns människorna i banankostymer osv osv.. Japp. Iallafall. Det är inte så längre. Precis som med alla program är de jättefult animerade. Vad hände med äkta skådespeleri egentligen?
Nä fy fan, ibland var det bra mycket bättre förr.

Inte har jag fått svar från min lärare heller, så jag hoppas innerligt att jag får det imorgon, annars blir jag lite ledsen i ögat.

Men, jag har återupptäckt Twitter. Loggade in igår, och upptäckte att jag inte hade varit online där på typ ett år. Men ska väl denna gången försöka hålla det vid liv. Mikaeka heter jag där, men orkar ni inte söka så är jag snäll och ger er en direktlänk till min twittersida på en gång. http://twitter.com/Mikaeka

Öh ja. Nu snart ska jag rota fram något ätbart också. Äta bör man annars dör man. Äta gör man ändå dör man.

// Mika

2011-09-19
11:13:10

19 September 2011
Tjena!

Bloggade inget igår för att. öh. Jag glömde faktiskt bort det, hahaha.
Igår var jag iallafall med mor och bror till Storfors och kikade på en soffa. Den är jättefin, och mor köpte den, mycket bra köp tycker jag.
Var väldigt effektiv under bilresan och läste ur den där boken. Och inatt såskrev jag klart bokanalysen, så den är inskickad och klar, så jag bara väntar nervöst på vad min lärare tycker. Fasen om jag får skriva om den. Peppar, peppar, ta i trä! Nej men det ska nog gå fint.

Idag (klockan är bara 11.05 nu faktiskt) så gick jag upp halv åtta och gjorde mig iordning, och vid nio hade jag möte med min jobbcoach. Jäklar så bra hon var, detta kommer bli roligt. Fick tips om att utveckla mitt CV en aning osv, så ska göra det, och hon tyckte faktiskt att jag nästan skulle skita i att söka jobb hä i byn om jag ändå vill till Göteborg. Men ska söka ändå så AF blir nöjd med mig, haha. Nej, jag fick väldigt mycket värdefulla tips av henne, så det var ju jättebra. Ska träffa henne nästa onsdag igen och prata lite.

Senare idag, eller ja nu, ska jag ta och städa ihop i rummet här, sen ska vi vara barnvakter jag och mor, sen får vi se. Väntar bara spänt på provresultat och på vad min lärare tycker om analysen. HOPPAS att hon ger besked idag, det hade varit underbart.



// Mika

2011-09-17
18:33:21

17 september 2011
Hallojsan!

Sitter och lyssnar på bandit och glor runt lite, ska snart dra ner på hemköp och köpa torrschampoo, det går åt som tusan här hos mig. Senare ska jag träffa min faster, snacka lite skit över en kopp te och lite så, ska bli riktigt trevligt.

Lagade godaste maten idag, fick bli nachotallrik med massa mumsigheter på, omnomnomnom!

Vad händer för er alla andra en lördagskväll som denna?


Nyduschad och nyfixad sådär en lördagskväll!

Ha det gött!

// Mika

2011-09-17
08:42:00

ALEXANDER 6 ÅR !
Alexander fyllde 6 år i onsdags. Liten har blivit stor. Eftersom jag och mamma var barnvakter till barnen då så fick han både världens största pizza och en god tårta (som jag bakat, såklart ;) Inte så estetiskt jättevacker, men den var god som tusan ;) )

Lite bilder då:



 

 

// Mika

2011-09-17
00:31:44

16 September 2011
Hej på er. Det är mitt i natten till den 17 september, men har inte hunnit med att skriva något innan idag so here goes.

Idag har jg gjort slutprov för engelska c, men måste ju skriva om bokanalysen så är inte klar med kursen än...
Har även varit lite barnvakt en snabbis med mor, sen har jag jobbat, vilket var hur trevligt som helst, fasiken vad jag gillar mitt jobb! Sedan efter det så satt jag i bilen med Camilla och Therese nån timme och snackade en massa, var även det grymt roligt.

Nu sitter jag här och har kollat igenom lite bilder från Alexanders 6-års dag, så publicerar dem strax. Vill först och främst visa vad han hade gjort till mig i skolan, en jättefin stjärna, som jag satte på ett halsband direkt! Jättefint var det, så har haft på mig det på jobbet idag :)



Fint va? :)

Nu ska jag lägga upp lite bilder här i ett tidsinställt inlägg som kommer upp under morgonen, stay tuned :)

// Mika

2011-09-15
23:19:41

15 september 2011
God kväll (natt..)

Har inte uppdaterat något idag, då jag knappt suttit vid datorn. Har varit på kalas hos Alexander, som bjöd på väldigt god tårta! :)

Fick även veta en riktigt vidrig grej idag, men det tar jag inte upp här alls, men kan säga så mycket att jag hoppas att allt löser sig till det bättre.

Blir kanske bättre uppdatering imorogn. Imorgon är även första jobbdagen denna höst, ska bli roligt att återse mina ungdomar igen ;D

// Mika

2011-09-14
12:18:34

14 September 2011 - Ingen vanlig dag!
Haaalloj!

Först och främst vill jag säga STORT GRATTIS till min fina brorson och gudson Alexander som blir hela 6 år idag. Kan ju inte kalla dig för lilla Sander längre, , för nu är du allt en stor kille!


Idag.. Ja. Kunde ju ha börjat bättre, gick upp halv nio och ringde läkarmottagningen, fick tid 09.20, gick dit, och träffade en jättebra läkare, han kollade i mina öron och frågade hur länge jag haft ont och sådär, och han kom fram till attjag har hörselgångsinflammation (som jag misstänkte) och inte nog med det, har jag spräckt trumhinnan också. Inte konstigt jag har haft jävligt ont och varit halvdöv dessa dagar. Ajajajaj.  Fick både penicillin och örondroppar utskrivna, så nu ska jag käka 6 tabletter om dagen i 5 dagar, och örondropparna ska jag ha i två droppar två gånger om dagen i 10 dagar. Nåväl, jag blir nog frisk iallafall.

Och jag måste säga att jag gruvade mig för att gå till vårdcentralen, då sist jag var där och hade jätteont skrattade de ju åt mig. Men denna läkare jag hade nu (ingen från Malung skulle jag tro) var grymt bra. Inget daltande, och jättetrevlig, rakt på sak och fort gick det. Stor eloge till honom!

Min jobbcoach ringde tidigare och vi ska träffas på måndag klockan 9.

Ska se till att ta lite kort på födelsedagsbarnet idag också, så stay tuned!

// Mika

2011-09-13
23:54:03

Skulls

Skulle inte sitta helt fel.  Vet inte om jag törs vänta tills jag ska på Gina Tricot nästa gång, eller om jag ska beställa dem. Hmmmm...

 

// Mika

2011-09-13
21:20:55

13 September 2011
God kväll på er. Har inte skrivit något idag, har helt enkelt inte orkat. Inte varit min dag idag, så att säga.

Mitt öra blir värre och värre, och börjar dra sig mot andra örat också, så ringde vårdcentralen tidigare idag, men skulle ringa tillbaka imorgonbitti eftersom alla akuttider var slut.

Imorgon är ingen vanlig dag, min lille brorson Alexander fyller hela 6 år, så självklart blir det tårtbak och lite annat. :) Måste köpa tårtljus, herregud, pojken kan ju inte vara utan ljus på tårtan! Tur jag kom på det nu, får gå en sväng på byn imorgon och införskaffa detta.

Var på banken idag och fixade lite grejer för övrigt, det är tur de har koll på en så man får bra förmåner, hehe.


Nej, nu orkar jag icke skriva mer, ha det !

// Mika

2011-09-12
23:04:55

Buhuu.. =(
Alltså åååh, jag har så ont i örat. vitlöken hjälpte en stund men faan. Vill ha ordning på detta nu. Vill inte kontakta vårdcentralen heller, för sist jag var där med öroninflammation skrattade läkaren åt mig. Jag hade så ont att jag grät, och hon skrattade åt mig. Någon dag senare fick jag åka till Mora på akuten där för att få örondroppar.. 
Gaaaaah... =(

2011-09-12
16:37:27

Det bara pissar ner!
Sitter och ser ut genom fönstret, det började helt plötsligt bara pissa ner, som blixt från klar himmel. Nä, inte riktigt kanske, men regnar gör det.

Här sitter jag, med vitlök i örat igen och funderar på vad jag ska laga mig för mat. Är inte hungrig alls, men äta bör man annars dör man. Det enda jag är sugen på är hårdmacka med ägg och kaviar, så¨det får nog faktiskt bli min middag idag. Bättre än inget iallafall. Sätta mig framför TVn ska jag göra. Och ikväll får vi inte missa Hollywoodfruarna. haha. Så .. roliga människor.


Nej, mat var det. HEJ!

// Mika

2011-09-12
11:50:02

12 September 2011
Halloj!

Måndag igen. Sitter här med vitlök i örat. Japp, vitlök i örat. Börjar få öroninflammation misstänker jag, och jag vill verkligen inte gå till doktorn med detta då sist jag gjorde det skrattade de åt mig, så googlade på lök i örat då jag hört att det ska funka och det känns ju ganska bra iallafall. Svider lite men vafasen, lite får man väl tåla. (tro nu inte att jag petat in en hel klyfta i örat bara sådär, nej dne är fint hackad och inlindad i kompress)

Idag ska jag väl läsa på inför provet, och inte så mycket mer skulle jag tro.

Vad händer för er andra en måndag som den här?

// Mika

2011-09-11
17:07:15

11 september 2011
Idag är det en lat och sovadag. Bara så ni vet. :)

// Mika

2011-09-10
22:38:58

WHO LET THE DOGS OUT?!








2011-09-10
19:40:39

-
Pluggat lite, och städat mors bil. Hon har en väldigt snäll dotter tycker jag. ;)

2011-09-10
14:29:04

10 September 2011
Tjo.

Idag har vi varit på "gatufestival". Gick runt, glodde på folk, och åt kolbulle (tänk typ.. tjockare pannkaka med fläsk, stekt över öppen eld). Fick mig också ett par nya skor. Helt vanliga, röda skor för 225 riksdaler. Rea är bra, och ursköna var dem. får väl se om det dyker upp en bild på dessa senare. 
Kom hem för inte alls länge sen och har skalat lite potatis, och tänkte sätta mig och kika igenom vad det är jag ska plugga på till fredagens prov.  Blir lugnt ikväll. Vad finns på TV?

Vad händer för er? :)

// Mika

Bjuder på ännu en bild på Morris.

2011-09-09
23:24:04

MORRIS
Ett litet smakprov. Har 22 bilder på skruttvovven. Så fin så.



// Mika

2011-09-09
20:01:24

Men vad i hela helv...
Så gick jag till Hemköp.. Kom jag hem med nagellacksborttagning tror ni? Nej då... Fan så slut i huvudet, demensboendet nästa!

2011-09-09
19:09:29

Gäsp..
Jag är så trött idag, så ni förstår inte! Helslut i huvudet. Ska dramig ner på byn och köpa nagellacksremover då jag glömde det sist. De jag har nu är så dåliga, den Gripen ska det vara. Den stinker som tusan, men det är det värt.

Sen blir det nog bara att slöa resten av kvällen. Så får det bli. Tog lite bilder idag också, på Morris, brorsans vovve. Kommer väl upp någon bild här ikväll eller imorogn eller så.

ha det!

// Mika

2011-09-09
11:27:46

9 September 2011
ÄNTLIGEN ÄR DEN KLAAAAAR!!!!1111111 Bokanalysen alltså. Inskickad och klar. Fy fan, jag har kämpat med den där förbaskade analysen nu så fasiken. Nästa gång jag hör ordet bokanalys kommer jag spy, eller något.

Så i helgen blir det lugnt... NOT. Nej du, då måste jag allt plugga på som tusan inför provet jag ska göra om en vecka, slutprovet. Nästa vecka, på fredag, tar min kurs äntligen slut.  Jag ska fasiken ha bra betyg på slutprovet, så är det bara. Så ska låsa in mig hemma (förutom lite på lördagen, måste ju ut och glo på folk en sväng då det är gatufestival.. tjohooo!!) med en påse gött och sitta och studera röven av mig. My gooood.

Idag ska vi vara barnvakter igen, och jag måste fråga Sander vad han vill ha för tårta på onsdag. Han fyller ju år då, och vi ska antagligen vara barnvakt då också, så då ska han få tårta när han kommer hit. Ska baka så det står härliga till! Tror nästan jag ska starta ett konditori, eller vad säger ni? haha.

Nej. Nu ska jag gå ut och kika om vi fått post, sen äta frukost, klä på mig och ja, göra mig redo för dagen helt enkelt. Vi hörs!

// Mika

2011-09-08
20:34:58

COME ON N' PLAY!

Lek och bus. :)












2011-09-08
20:21:36

WHEN THE CHILDREN SING, THEN THE NEW WORLD BEGINS
Vi börjar väl med lite porträttbilder =)









2011-09-08
20:10:04

Brödbak
Bakade mig lite frallor idag. Bytte dock ut hälften av mjölet till grahamsmjöl, och fasiikeeeeen så gott det blev. Bara för det ska jag ta en nu också, höhö. Har kikat igenom lite bilder från gårdagen så de kommer upp här alldeles strax! :)



// Mika

2011-09-08
14:08:30

8 September 2011
Hallo!

Igår blev det inga fler inlägg då jag umgick med Camilla och Anna på kvällen, kom hem halv tolv, så orkade inte skriva något. Vi hade grymt trevligt och pratade om allt och ingenting, och jag och Camilla kollade på och provade hennes skor, och massa annat.

Idag har jag varit slö (hittills), inte mått prima alls, har huvudvärk som fasen och det bara snurrar. När jag vaknade la jag mig på soffan och sov där ett par timmar istället. Mamma ringde och jag bestämde mig för att möta upp henne och vara med och handla, sen skulle hon och lägga schema så då åkte jag hem, och har skrivit klart min analys.. På svenska. Den ska bara översättas nu,men det gör jag senare.
Ska även kika igenom lite bilder från gårdagen när barnen var här, så det kommer upp senare också.

Nu funderarjag dock på om jag ska sätta igång att baka lite mer bröd. Så får det nog bli. Hejsvejs! =)

// Mika

2011-09-07
11:11:53

7 September 2011
Halloj!

Allt bra med er?
Har precis skrivit på min analys, snart klart skulle jag tro, lite kvar på den, men det tänkte jag ta ikväll eller imorgon.

Idag blir det att vara barnvakt igen, annars vet jag inte vad som händer, ska försöka komma på vad jag kan skaffa fram för present till Alexander som fyller år nästa vecka. Har verkligen ingen aning vad det ska bli, men det fixar sig.

Inte så roligt inlägg idag kanske, men ska nog kanske passa på att ta lite kort på de där små (som inte är så små längre) så jag får lite nya bilder att pilla med ;)

// Mika

2011-09-06
21:54:59

STAR GLAZE AND VIOLET
Här är då det jag fått mig idag. Nagellacken, Isadora, extra stora flaskor (12ml, de vanliga flaskorna är på 6ml), beställdes från lyko.se, 19,50 kronor styck!
Mascaran, Maybelline, köpte jag av Henny för 40 svenska riksdaler.









// Mika

2011-09-06
18:48:37

Fika med Henny
Fikade med Hennt idag när hon kom ner till Malung. Hon drar till Örnsköldsvik imorgon och pluggar till sjuksköterska, så henne lär man ju tyvärr inte få se på ett tag =( Men är grymt glad för hennes skull eftersom det inte alls var säkert hur det skulle bli. Vi tog en fika på Hedbacks och gick sedan mot Hemköp så hon kunde hämta ut sina tågbiljetter.

Köpte även en mascara av henne för en 40-lapp. Skulle köpa samma mascara när vi var i Mora sist, men hon hejdade mig i sista sekund då hon hade 3 stycken som hon köpt på taxfree för en billig peng, så fick köpa en av dem, finfint!

Hämtade även ut mitt paket på lyko.se idag, tänkte slänga upp bild på nagellacken och mascaran sen, hårinpackningen har ni nog sett förr om jag inte missminer mig.

Jag och mor ska snart dra på Sibylla och få något ätbart, fastän ingen av oss är speciellt hungriga..
Men äta bör man annarsdör man, äta gör man ändå dör man.

Hejsvejs!

// Mika


Min fina vän! Ha det bäst i Ö-Vik nu, gör det riktigt osäkert ;D

2011-09-06
12:38:12

6 September 2011
Haaalloj!

Idag har jag varit rätt så flitig, trots att klockan bara är halv ett än så länge.
Har sökt 3 jobb, sökt lägenheter, mailat min handläggare, samt kommit en ganska bra bit på bokanalysen.
Ska snart sätta upp håret och ta tag i städandet, måste dammsuga (IGEN!!!) och bädda sängen, och hitta en bra plats för mina körkortsböcker. Funderar på om jag ska gå på teorilektion i eftermiddag, men jag tror faktiskt jag satsar på att skriva bokanalys istället, och går på lektionerna nästa vecka, blir nog bäst så.

Håller på att fundera vad jag ska göra med min dörr på insidan. På utsidan är den vitmålad, och insidan är bara vanlig, tråkig brun, så funderar på om man skulle måla den och kanske dra på en schablon om man hittar nån cool.
Har ni något förslag? Mitt rum går för övrigt i ljusljusgrått, mörkgrått, svart, samt lite vitt och lite rött.

Hm. Nej, städa var det ja!

// Mika

btw. fånen (hundarna) på bilen nedanför skäller väldigt på mig.. Inte särskilt snällt... ;)



2011-09-05
22:09:41

-

2011-09-05
17:00:32

5 September 2011
God eftermiddag. Inte varit så aktiv här idag, har haft fullt upp, så att säga.

Började dagen med att bli väckt av Alicia runt 09.10. Sedan halvsov jag över köksbordet (trött_tjej_92) ett tag, sen tog jag mig i kragen och gjorde mig i ordning, gick först till Körskolan där jag fick login för deras datorer samt till tester man kan göra hemma. Blev även av med 300 kronor pga att jag var tvungen att köpa en ny bok då min var ganska föråldrad. Det var bara att ta upp plånboken och betala det, för jag SKA ha det där rosa kortet i min hand innan 2012.. Så det så.

Traskade sedan till Arbetsförmedlingen där jag var i typ 2 timmar, först väntade jag en massa, sen fick jag skriva in mig, sen gjordes det handlingsplan, söktes upp jobbcoach osv osv osv. Mötte upp mor och Alicia på Lidl, vi handlade, och åkte sedan så jag kunde hämta Anthony och Alexander på fritids.
Det första jag möts av när jag kommer dit är en kille som vrålskriker: DU JOBBAR PÅ DÖL VA?!
Svarar att han får tjata på chefen då jag inte visste hur det såg ut framöver. Hehe.

Kom hem, åt mat, skulle söka ett jobb men hemsidan funkade inte, så ringde och fick till svar att jag skulle ringa tillbaks imorgonbitti. Registrerade mig på en rekryteringssajt, och har börjat skriva på analysen, samtidigt som allt detta har jag känt av en fruktansvärd huvudvärk som gör mig vansinnig. Tog precis en värktablett, och jag ber till han där ovan att det ska släppa. När jag satt på AF så kände jag att jag inte såg någonting, allt blev bara suddigt.. När jag åt började jag få lock och pip i öronen, och som sagt, huvudvärk. Tjena migränsymptom, läget? Gaah. Har inte tid med sånt där nu. Have. To. STUDY!!!! .__.

En glad nyhet är iallafall att jag fått schema från Döl, jag ska få jobba varannan fredag nu från och med den 16 september. Inte helt fel. Så ska skicka iväg ett mail till min handläggare på AF så han har koll på läget.

För övrigt är det min och Alex dag idag. Love you! <3


// Mika

2011-09-04
18:02:19

Fasters lilltjej!


Lillskruttan på bilden ringde precis till mig och talade om att hon hade ätit pizza, och frågade vart farmor och Sunni var. Så söt. Imorgon kommer hon hem till oss eftersom dagis har stängt.

Ååååh den där bokanalysen.... Det går så trögt. Har skrivit några rader på ett papper.. Får hoppas det flyter på bättre imorgon, för min hjärna är mos idag.

Imorgon måste jag dra mig till Körskolan också. Och Arbetsförmedlingen... Nåväl. Berättade jag att jag mailade in en ansökan som butikspersonal i en butik i Göteborg? Det sysselsatte jag mig med natten till igår. Man kan ju alltid hoppas att de finner mig intressant.
Måste kika efter en present till Alexander också, som blir hela 6 år den 14 september! Vart tog de åren vägen?

// Mika

2011-09-04
14:58:20

DID THEY BEAT THE DRUMS SLOWLY, DID THEY PLAY THE FIFE LOWLY?
Dropkick Murphys - The Green Fields of France



// Mika

2011-09-04
11:44:05

4 September 2011
God förmiddag! Sovit gott?

Det har inte jag, somnade runt halv fem imorse. Läste ut boken, sen kunde jag inte sova, helt hopplöst.
Så eftersom jag läste ut boken tog jag lite sovmorgon idag, vaknade för ca 2 timmar sen.

Idag ska jag ta och röja upp och damma lite i rummet tänkte jag, och börja skriva på den där bokanalysen.
Vi får väl se hur det går. Men nu ska jag äta frukost.

Hörs!

// Mika

2011-09-03
21:24:30

Bak och istid
Slängde ihop en socker/tigerkaka idag av ren tristess. Har man inget bättre för sig så.. Baka är ju ett hyfsat tidsfördriv.

Nu ska jag poppa popcorn, och kika på Ice Age - igen!

// Mika

2011-09-03
18:01:18

Soulmates never die


// Mika

2011-09-03
14:46:05

3 September 2011
Tjosan.

Mår inte speciellt awesome idag, huvudvärk och allmänt blö. Inte ens hoppat ur pyjamasen ännu.

Men jag har iallafall beställt mer hårinpackning, så lite nytta har jag väl lyckats med..


Nu tänker jag fortsätta vara trög, seg och blä.

Hejsvejs!

// Mika

2011-09-02
21:50:47

Det var väl ett jävla gnäll!
Sitter här och förundras över hur folk kan bli så hysteriska, arga och rent utav elaka när det gäller sport..
Hela facebook är invarderat av arga kommentarer om hur de skäms över Sveriges Landslag..  Men vafan, sluta klaga och åk dit och spring runt själv och se om du gör det så jävla mycket bättre! (okej, nu var jag ju ungefär likadan själv men .. det räknas inte ;)



Baket blev skitbra förresten, men, haha, glömde ju att brödet ska ju jäsa också och bli dubbelt så stort, så jag fick JÄTTEstora frallor.. Men men, så är det. Nästa gång - gör om, gör rätt, helt enkelt.

Bakade mördegskakor också, skulle föreställa schackrutor, men... Heeeheee.. Det blev inte som det var tänkt, men gott blev det! Inga bilder på bakverken då de blev estetiskt misslyckade. Får fota nästa gång ;)

Vad händer imorgon då folket? Jag ska iallafall starta dagen med en av mina frallor, läsa lite, och börja skriva på analysen.

Ha det gött!
// Mika

2011-09-02
20:20:28

PROTÈGE-MOI (PROTECT ME)
Så bra låt.


// Mika

2011-09-02
17:29:46

Bakar bröd!
Yoyo!

Nu står frallorna på jäsning, åh så gott det blir imorgon bitti att äta hembakta sådana till frukost.  har följt detta recept när jag bakat. :)

Tror jag ska baka lite småkakor sen när frallorna är färdiga också, här slås det på stort serni ;D Nä, men man måste faktiskt hålla sig sysselsatt. Jag må vara arbetslös, men inte sysslolös. ;) Tror jag ska gå förbi Maritas Keramik imorgon och se om de har något roligt att måla också, var hur länge sen som helst jag målade nånting. (Nu känner jag hur vuxenpoängen stiger mig åt huvudet...)

Jag knallade ner (upp?) till Ica nyss för att köpa lite cola, mjölk och läkerol, och stötte på min högstadieklasskompis Malin där. Vi sällskapade i affären och sedan fick jag skjuts hem av henne, vilket inte var helt fel. Så tack för det Malin :D

25 minuter kvar innan jag kan slänga in frallorna i ugnen, jag hoppas att de blir lyckade!

Bjuder på ännu en blombild.



// Mika

2011-09-02
15:13:33

ALL COLORS SEEM TO FADE AWAY

2011-09-02
12:11:17

2 September 2011
Goood Förmiddag Fredag!

Idag är det fredag, inget speciellt som händer för mig.ska väl läsa och lite sånt, har bara några fåtal sidor kvar i boken, så nu jäklar.
Funderar på om jag ska baka bröd antingen ikväll eller imorgon bitti, men det får tiden utvisa.

Vad ska ni hitta på en fredag som denna? Är det utgång som gäller eller lugn hemmakväll? Är det något bra på TV idag förresten? :)

// Mika

2011-09-01
20:09:29

Men öööj
Jahapp, har precis kommit hem från Lärcentrum där det var Öppet Hus om språkkurser på distans. Tänkte ju läsa spanska. Men så får jag reda på att man måste ha spanska steg 3 för at kunna plugga spanska på Högskolan Dalarna.
Såå, det var ju inte så lyckat, men ska kika runt lite och se vart man kan plugga spanska för nybörjare annars. Visserligen läste jag spanska 4 år i högstadiet, men kommer jag ihåg något? Skulle inte tro det, jag kan beställa en öl (helt onödigteftersom jag inte gillar öl för fem öre..), tala om vad jag heter, och att jag vill ha en bananglass med mycket choklad på. Det är väl i princip det jag kan, och räkna. Nåja, som sagt, får kika vidare.

Har ni haft en bra dag annars? Jag ska springa ner på byn igen jag och köpa oboy, då jag och mor var senila och glömde det, trots att det stod på inköpslistan, så det är inget att be för.

Ha en trevlig torsdagskväll allihop, och återigen, välkomna till min blogg, ni nya läsare :)


// Mika

2011-09-01
17:07:16

Tack och varmt välkomna!
Ville passa på att välkomna mina nya prenumeranter på bloglovin, och stort tack för att ni vill följa min blogg, roligt!
Är det något speciellt ni undrar över eller vill att jag ska skriva om, så släng iväg ett mail eller en kommentar!



// Mika

2011-09-01
15:35:07

1 September 2011
Halloj!

Redan första september.. Hösten kommer närmre och närmre.

Idag har jag inte åstadkommit så mycket, läste lite, sen somnade jag om igen, låg i sängen förstår ni, haha.
Så sov till halv tolv, sen åkte jag och mor på Lidl och handlade, och nu sitter jag här. Ikväll ska jag på Öppet Hus på Lärcentrum för att lyssna på vad de har att säga om språkkurser på distans, vill ju plugga upp min spanska, så vi får väl se vad som händer. Tänkte sätta mig framför TVn nu och bara sega. ;)



Det började åska igår så vi drog ur all teknik, så då passade jag på att ta fram kameran.

// Mika